Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

Jak už bylo asi patrné, nejedná se navíc o ryze generální sbírku, ale občas se dopouštím i určité specializace. To aby to bylo málo pestrý a složitý.😉
Je ale pravda, že z nějakých neznámých důvodů jsem u prvních pěti emisí Lajtabánságu nenapsal konec platnosti (a u dopisu níže den odeslání), takže nějaké ty přelepky přece jen budu muset udělat. 😐
Obrázky:

Pro Pavel III
Nedávno sehnané, celkem zajímavé dvojité přetisky. Jenom pro zajímavost, že i tato emise mívala dost DV. Myslím ,že Váš exponát nemá chybu. Jestli má nějaké mouchy třeba v popisu, tak to Vám určitě poradí odborníci ,co jsou na výstavách. Určitě to dotáhnete k dokonalosti.
Obrázky:

Obávám se, že odborníci na výstavách (kor to Maďarsko tak jak to má) nebudou žádní. Toto je Pavlův boj . Co se týče těch rámů, je tu něco co nerad slyšíš a to- zúžení tématu, abys použil to, co je nejvzácnější a to pořádně popsal. Možná (podle mě zcela určitě) později dojde k tomu, že nebudeš mít jeden exponát, ale třeba dva, aby se to tam všechno vešlo. Pouvažuj nad tím, jak by se to dalo třeba rozdělit na dvě skupiny. Ono na popis prostě musíš najít místo. Podívej se na Exponet jak to tam mají jiní (ikdyž třeba jiná oblast). Ale co budu radit, jsem jen taková výstavnická příživnice 😃

Tak časem by možná dva (i tři) exponáty být mohly, ale to je tak časem za 20-30 let, pokud se toho dožiju a nebudu do té doby bankrot!😕
Zúžení tématu by teoreticky šlo (Rumunsko, Srbsko, ...), ale tolik toho zatím nemám. A vybrat "to nejvzácnější"? To je co? Pro někoho je nejvzácnější Modrý Mauritius, pro většinu Britská Guyana. Jenže výběrem se to nutně ošidí. Pro někoho je (z toho mého) nejvzácnější rumunská okupace Budapešti, pro mne možná spíš Čakovec, protože ten jsem jako takový získal naposled, nebo Prelog, protože je prakticky komplet (v jedné barvě přetisku) ... Pro zajímavost, katalog pro Mursko Središče uvádí, že sice není znám náklad jednotlivých známek, ale celkem bylo přetištěno známek v hodnotě 629 K 61 fill. Katalogizováno je přitom 22 hodnot od 2 fillérů po 2 Koruny. A od toho mám dopis se šestiblokem (viz).
Takže to je těžký!!😎
Bez zajímavosti přitom rozhodně není ani "obyčejné" SHS, jak jest zde už párkrát ukázáno. A vybrat z toho jen různé převrácené, chybné, poškozené (viz níže - zlomená nožička H na 50 fill Parlament, vylomené loukotě kola, navíc modré, na 20 fill Karlovi), žluté(!!) a jinak barevné přetisky, přetisky otočené o 90° a neukázat jak to vypadá normálně je takové hloupé.
P.S.: Ty tři žluté přetisky v prvním řádku moc vidět teda nejsou.😃
Obrázky:

Pavel_III: No exJugo ze známek sbírat nebudu, ale pokud by se Ti hodil, leží mi tu na stole jeden větší posun... 😉
Obrázky:
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Dracek napsal/a:
Pavel_III: No exJugo ze známek sbírat nebudu, ale pokud by se Ti hodil, leží mi tu na stole jeden větší posun... 😉
Obrázky:
Beru!! 😋 (Případné odzkoušení si zajistím.)
maniac2728 napsal/a:
Máte pravdu- obyčejné SHS a spousta vděčného materiálu. Ty žluté přetisky super /nevlastním ani jeden/. Na fotu nevydaná.
Pěkná.
Já z vysloveně nevydaných mám jen toho turula s "Hadi segély" (ale ta je pěkná - dva přetisky) + takové ty, co se někdy uvádí mezi ostatními a jindy jako zkusmé tisky 1 fill Turul, 4 fill Ženci, 5 fill Doplatní.
Chybí mi (jaký div) 10 fill Ženci bílá čísla, jinak bych měl mít všechno (i obě Korunovační a 1 a 12 fill Doplatní). A třeba 1 a 12 fill doplatní mám i převrácené.
A tady tu doplatní 20/100 mám přetisk Klausenburg (Kluž), ta je taky docela dobrá, té přetiskli jen jeden arch.

Pavel_III: Tak mi napiš do mailu, kam s ní...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.