Moderátoři: smith, Altmann

jan322

Moderátor

Zaregistrován
27. 12. 2009

#21 - 3. 9. 2017, 19:33

Pomůže mi někdo prosím přesněji určit tato dvě vyznamenání za statečnost? Mám hlavně na mysli dobu vydání a citaci podle Marca.

1. Ag medaile II. třídy, 31mm, sig. TAUTENHAYN, pun A na hraně

2. Ag medaile II. třídy, 31mm, nesignováno, punc A na hraně

Díky!

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz

milovnikryb

Uživatel

Zaregistrován
11. 5. 2015

#22 - 10. 9. 2017, 02:25

Možná trochu podivný dotaz: Mám nějaké R-U vyznamenání nebo řád (třeba řád FJI.) v hodnotě 10000 Kč, které je volně, bez originální etuje. Jaká by byla jeho cena, pokud by bylo uloženo u originální, slušnězachovalé etuji (10500?, 12000?, 15000? nebo ještě více???) Chtěl bych vědět, kolik procent z ceny vyznamenání dělá to, jestli se nachází v původní etuji?

Mint

Uživatel

Zaregistrován
3. 9. 2013

#23 - 10. 9. 2017, 08:48

Původní etue je vzácnější, než samotné vyznamenání

milovnikryb

Uživatel

Zaregistrován
11. 5. 2015

#24 - 10. 9. 2017, 09:13
Původní etue je vzácnější, než samotné vyznamenání

Takže řád FJI. v 5. třídě je za 10000 Kč a pokud bude v původní etuji tak má cenu třeba 22000 Kč😲

Mint

Uživatel

Zaregistrován
3. 9. 2013

#25 - 10. 9. 2017, 18:17

Každopádně, stuha není originál.

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#26 - 11. 9. 2017, 11:21

Nejprve k medailím Za statečnost:
Pokud mají na hraně písmeno "A" což je značka úřadu, jsou medaile z období světové války, to Vás asi zajímá. Pravda, v tomto provedení bez podpisu autora jsem ještě neviděl. Tedy přesně. Na hraně "A" a bez medailéra. Ale ono se to opravdu mohlo stát při výrobě.V době o které hovoříme to byla výroba velkého množství řádů a vyznamenání atd. Prostě není, chybí. Nechte si medaili ve sbírce a spokojeně se usmívejte. Nechci nic cenově hodnotit, ale je to sbírkově zajímavý kousek😳

Mimochodem katalog zpracovaný panem Markem je katalog, kterou slouží dobře obchodníkům. Uvádí tolik různých typu, divně dělený, divě určených a vše je vzácné
Existuje katalog např. p. Steinera, Nimmerguta, vše lepší a poctivější.
http://www.sammlerecke.at/orden/ordenstart.html

Ladislavaliev@atlas.cz

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#27 - 11. 9. 2017, 11:37

Etuje, obecně.
ANO, mnohdy cenu dekorace určuje například originální či původní stuha. Hledané jsou také starší etuje. Pokud má někdo např. FJO v bronzu v odrbané etuji, potažené papírem a na zadní straně je razítko 1917 tak rozhodně to nějaký vliv na cenu konkretně řádu nemá. Obchodníci to řeší hrozným způsobem. V aukci i bývalých solidních obchodníků je nabízen starý MVK z let 1860 a v následující položce k tomuto kříži je v nabídce původní stará etuje. Je to hrozná finta neb majitel musí dražit etuji extra, ale zájemců o tuto etuje je několik a tak někdy, zdůrazňuji někdy cena etuje mnohdy dosáhne ceny kříže. Není možno vše zjednodušit a není to pravda, kolega Mint chtěl jistě napsat do své věty slůvko...mnohdy! Právě běžné etuje k FJO nebo záslužným křížům jsou běžné, ale cena opravdu prověřené origo etuje ke Karlovu kříži 1916 je již vzácnější a jistě zde je etuje drahá. Potom to jsou etuje darovací, což je však již něco jiného,

Pánové-kolezi, nemohu zde psát tyto základní poznatky. K tomu máme faleristický časopis SIGNUM. Stačí si jej objednat a diskutovat.
Ukázka kvalitní, kožené etuje k FJO

Obrázky:

Ladislavaliev@atlas.cz

milovnikryb

Uživatel

Zaregistrován
11. 5. 2015

#28 - 11. 9. 2017, 22:25

Kde se dá časopis Signum objednat? Teď v sobotu 16.9. budu v Praze na aukci ČNS, bylo by možné tam časopis koupit?

Altmann

Moderátor

Zaregistrován
6. 1. 2013

#29 - 12. 9. 2017, 08:13

Ne-ne, my jsme "Moravané". Pošlete mi domů na meil prostý dopis s tímto textem. Mám zájem odebírat časopis SIGNUM. Moje adresa je........ Vychází 4 x do roka, cena s poštovným 350 Kč.
Zde je ukázka jak časopis vypadá. To platí i pro ostatní, kdo má zájem, má i možnost.

Obrázky:

Ladislavaliev@atlas.cz

taho

Uživatel

Zaregistrován
7. 2. 2011

#30 - 13. 9. 2017, 20:15

Jsem rád, že jsem se po letech dokopal k objednání časopisu. Sbírám stolní medaile a plakety. Články jsou perfektní a i sběratel z jiného oboru si rozšíří obzory. Výroba, udělování atd. to jsou informace k nezaplacení.
Komukoli se může stát, že na nějaký řád narazí na burze, dotazem od někoho a bude vědět kam směrovat případné dotazy a možná pozná i jednoduché kopie. Doporučuji. 350 Kč za rok.... Mnozí sběratelé si každoročně kupují nové vydání Novotného atd.. Čtením a studiem jsme vždy o krok napřed 🙂.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.