Zaregistrován
6. 1. 2013
Dne 14. 8. 2018 přišel o život při autonehodě ČESTMÍR FRANĚK
Velmi nerad sem vkládám toto info. Bylo mi trochu divné, že se zde přestal angažovat, ale, že zahynul mně moc mrzí. Falerista, čestný chlap tak alespoň vzpomínku !
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
3. 9. 2013
Velice smutná zpráva
Zaregistrován
30. 7. 2012
jejda tak čestmír to má za sebou,chudák
Zaregistrován
25. 9. 2018
dobrý den, nechal jsem se asi pořádně nachytat, kdzž jsem na portálu AUREA přihodil a nakonec vyhrál tzv. válečnou medaili 2. december 1873.
Myslel jsem, že vyznamenání při příjmu do aukce prohlédl znalec a je tedy vše čisté.
Předmětem aukce byla vzácná varianta s OE v opisu. Nakonec mne překvapila i cena, za kterou jsem medaili vydražil, jen do té doby, než jsem si ji doma prohlédl.
Je patrně odlévaná ? z mědi s ouškem z originálu. Jsou na ní ne vrypy, ale pravděpodobně vydutinky po neúspěšném odlévání. Setkal se už někdo s tímzo ?
A potvrdíte mou domněnku z fote ? Děkuji...
Foto pouze z averzu ukazuje lépe stav - je to z aukra o rok předtím...
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Je to trochu zmatené. První dvě OK. Ta co jste dal pouze avers, musíte nafotit i revers, hranu, bez stuhy, ale netvrdil bych, že to je odlitek. Kolik jste platil?
Jinak o medailích jsme podrobně psali v časopise SIGNUM. dále se podívejte na sfs a na valku. Sice je pozdě, ale pokud by jste věnoval pozornost literatuře a obrázků, bylo by to asi lepší.
Pokud chcete, pište mi domů, probereme to.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
28. 10. 2015
Dobrý den
Netroufám si posuzovat pravost, ale pokud se vaše domněnky padělků potvrdí.Aukčni síň Aurea vám urcitě vyjde vstříc s případnou reklamaci.
V minulosti jsem měl zkušenost s reklamací, deklarace kvality výrazna rýha, nejspíš při manipulaci při balením,nebo zaslání a nebyl problém s vrácením zboží.
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
12. 1. 2013
Taky tomu nerozumím. Vydražil jste tedy tu horní medaili? V každém případě vložte kvalitnější fota včetně detailů. Děkuji.
Zaregistrován
25. 9. 2018
děkuji za reakci A POMOC, ten obrázek z averzu je pouze nalezený na historii aukra, tuto medaili nevlastním.Obrázek nad ním, kde je medaile z obou stran je přímo převzata ze stránek AUREA, Z NABÍDKY NA AUKCI, tuto jsem vydražil. Protože na fotkách z aukce není stav dobře rozpoznatelný, vyfotil jsem dpředmětnou medaili a snímky přikládám. Zkuste se , prosím, vyjádřit k těmto snímkům, děkuji za pochopení.
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Rozumně, je to běžná dekorace a generace našich pradědů ji nosili a proto mnohé vypadají tak jako Vaše. Když chcete kvalitu, musíte si nejprve vše prověřit. Jak jsem uvedl, k této medaili existuje dostatek literatury, Signum do hloubky, ale z vaši strany žádná reakce, nedivte se tedy, když tak hloupě naletíte. Ale odlitek to není.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
25. 9. 2018
díky za vyjádření
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.