dobrý den, nechal jsem se asi pořádně nachytat, kdzž jsem na portálu AUREA přihodil a nakonec vyhrál tzv. válečnou medaili 2. december 1873.
Myslel jsem, že vyznamenání při příjmu do aukce prohlédl znalec a je tedy vše čisté.
Předmětem aukce byla vzácná varianta s OE v opisu. Nakonec mne překvapila i cena, za kterou jsem medaili vydražil, jen do té doby, než jsem si ji doma prohlédl.
Je patrně odlévaná ? z mědi s ouškem z originálu. Jsou na ní ne vrypy, ale pravděpodobně vydutinky po neúspěšném odlévání. Setkal se už někdo s tímzo ?
A potvrdíte mou domněnku z fote ? Děkuji...
Foto pouze z averzu ukazuje lépe stav - je to z aukra o rok předtím...
Obrázky:
Je to trochu zmatené. První dvě OK. Ta co jste dal pouze avers, musíte nafotit i revers, hranu, bez stuhy, ale netvrdil bych, že to je odlitek. Kolik jste platil?
Jinak o medailích jsme podrobně psali v časopise SIGNUM. dále se podívejte na sfs a na valku. Sice je pozdě, ale pokud by jste věnoval pozornost literatuře a obrázků, bylo by to asi lepší.
Pokud chcete, pište mi domů, probereme to.
Ladislavaliev@atlas.cz
Dobrý den
Netroufám si posuzovat pravost, ale pokud se vaše domněnky padělků potvrdí.Aukčni síň Aurea vám urcitě vyjde vstříc s případnou reklamaci.
V minulosti jsem měl zkušenost s reklamací, deklarace kvality výrazna rýha, nejspíš při manipulaci při balením,nebo zaslání a nebyl problém s vrácením zboží.
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
děkuji za reakci A POMOC, ten obrázek z averzu je pouze nalezený na historii aukra, tuto medaili nevlastním.Obrázek nad ním, kde je medaile z obou stran je přímo převzata ze stránek AUREA, Z NABÍDKY NA AUKCI, tuto jsem vydražil. Protože na fotkách z aukce není stav dobře rozpoznatelný, vyfotil jsem dpředmětnou medaili a snímky přikládám. Zkuste se , prosím, vyjádřit k těmto snímkům, děkuji za pochopení.
Obrázky:
Rozumně, je to běžná dekorace a generace našich pradědů ji nosili a proto mnohé vypadají tak jako Vaše. Když chcete kvalitu, musíte si nejprve vše prověřit. Jak jsem uvedl, k této medaili existuje dostatek literatury, Signum do hloubky, ale z vaši strany žádná reakce, nedivte se tedy, když tak hloupě naletíte. Ale odlitek to není.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.