Zaregistrován
28. 10. 2015
Pane Mikuláši teď mě napada, možna hloupě,ale pokud to bylo uděleno za 20 let služby je pravděpodobné,že byl udělen vojákovi už vyšší hodnosti vojákovi, který nastoupil někdy v letech1936
A velmi pravděpodobně se zúčastnil vlastenecké války.
Ale ještě jednou vám upřímně děkuji, vážím si toho, sám bych se k info.nedostal.
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
19. 10. 2011
To,čo píšete,môžete byť aj tak.Keď za výsluhu rokov-určite väčšej hodnosti.Keby sme mali napr.v zbierke s číslom 88 564 a nemali ho s dokladom -ordenskou knižkou,je veľa ľudí napojených na CAMO-centraljnyj archiv ministerstva oborony,oni za 50 dolárov dodaju-doklady-účtovaciu kartu,doklad o vyznamenani.Ak máme vyznamenanie z vojny s dokladom,dá sa niečo zístiť na stránke Podvig naroda.Tam je treba napísať do koloniek plné meno a dá sa čo-to zistiť,za aký skutok bolo vyznamenanie udelené.Je veľa stránok,ktoré pomáhajú pri určovaní.Ale najlepšou je brať vyznamenania z prvej ruky,tj.z rodiny.To zistenie vášho nebolo zložité,lebo tie osoby, o ktorých som písal,že robia za peniaze,majú súhrny ukazov-príkazov a preto poskytujú aspoň krátke info.Čo sa týka vyznamenaní Československa,na to slúží stránka Archívu KPR,tam podľa čísla na vyznamenaní zistíte nositeľa,ak nemáte doklad.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Já Vám poradím, přejděte k numismatikům, zde o tyto věci v faleristice opravdu zájem není. Já bych to zde potom vymazal.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
17. 10. 2012
Zaregistrován
19. 1. 2016
Prosím o radu, k čemu sloužila tato známka.
Zjistil jsem si, že FKR 12 je feldkanonenregiment 12 , tj dělostřelectvo rakousko uherské armády v první sv. válce. 12 by měla být z Budapeště. Je to hodně poničené a špinavé, myslím, že je to postříbřené, ale místy prosvítá jiný kov, asi měď. Ze zadu to nemá žádnou sponu, ani očko na zavěšení, tak netuším, jak se to mohlo používat, a vlastně ani, jak to mám správně nazvat.
Ještě trochu mertologie:
cca 42x60mm , 11,49g
Předem děkuji za jakékoliv informace.
Obrázky:
novotny-zdenek@seznam.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
Je to iu tak krásný originální čepicový odznak jednotky. Pravda, chybí upínací spona. Tyto odznaky jsou zajímavé, sbírají se a Váš odznak i v tomto stavu má slušnou cenu.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
19. 1. 2016
Děkuji za určení. Měl bych ještě pár otázek? A tento odznak měl každý voják jednotky, nebo jen důstojníci? Vypadá to, že je postříbřený, a to myslím pro běžného vojáka nebylo, nebo se mýlím? Navíc, můj praděda byl za války také u dělostřelectva, i když ne uherského, a mám jeho fotku v uniformě, a žádný podobný odznak nemá. Asi jsem moc zvědavý, co?
Ještě dotaz, píšete,, na sběratelském trhu ceněný,, myslíte, třeba i několik stovek?
novotny-zdenek@seznam.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
https://forum.valka.cz/topic/view/90392
Zde máte ukázku odznak, kteří nosili dělostřelci, jde jen určitý výběr, ale snad Vám to pomůže.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
19. 1. 2016
Zaregistrován
6. 1. 2013
Vážení kolezi,
jistě Vám rád zodpovím otázky, které mají vazbu na faleristiku. Jen stále nechápu, že neznáte ani jednoduché věci. Zkusil jsme na Aukru vystavit k prodeji nějaké knihy o faleristice, klasika, která patří do knihovny a náhle osvícen, jsem pochopil, je to prostá lenost. Na nabídku literatury žádný zájem.🙄
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.