Zaregistrován
6. 1. 2013
Je to odznak Maďarský, ale více nevím, je to čištěné. Maďaři se v současné době snaží prosazovat i své válečné a vzácné odznaky, já jsem jej nikdy neviděl. Určitě k tomu máte i nějaký text. Můžete to upřesnit? Díky
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
1. 8. 2010
tak zatiaľ som zistil, že sa jedná o maďarského odstrelovača z konca vojny. Materiál je hliník. niekto tvrdí, že boli maľované, alebo že bola nejaká povrchová úprava.
jediný obrázok čo som našiel.
Obrázky:
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
6. 1. 2013
No, ano, ty další znám. Je však možné a snad určité to, že odznaky si koncem války, tedy na jaře 1945 již nikdo z vojáků na uniformě nenosil. Lze říci, že možná:
. vyrobeny ale nerozděleny
- existuji pouze vzorky
- vyrobeno již jen z návrhových nákresu
- a vše vyrobené pro potřebu překupníků pro faleristy. Kdys jsem se o to zajímal, ale vzdal jsem to. Karlovarský falerista p. Patejdl mi říkal jednu věc. Nikdo z historiků odznaky neuvádí a hlavně nejsou uvedeny v německé literatuře a to, že v bitvě o Budapest se již neudělili- no věřit lze i ne. Lehký kov odpovídá, ale čistý hliník to nebude. Více nevím- U Budy to jsou jednotky SS a Maďarské jednotky,
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
30. 9. 2010
chcel by som poprosit o pomoc s urcenim (plus pripadne ramcovo ocenit)
tohto odznaku.
dakujem.
predpokladam nejaky armadny sportovy odznak,
Madarsko pred rokom 1945.
napis: honved sportugyessegi jelveny
Obrázky:
jacisin76@yahoo.com
Zaregistrován
6. 1. 2013
https://kituntetes.webnode.hu/jelvenyek/sportugyessegi-jelveny/
ANO, je to tak jak píšete. Objevuje se často u aukční firmy VATER
Obrázky:
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
6. 9. 2013
Dle mého názoru se jedná o pouhou kopii, vojenského sportovní odznaku. Na odznaku jsou viditelné stopy po odlévaní.
Zaregistrován
6. 1. 2013
ANO, vypadá to tak, ale tyto válečné odznaky a maďarské "extra" mají velmi špatnou kvalitu a jsou tak běžné, že by se to nevyplatilo. Pochopitelně je to jen můj osobní názor a mohu se mýlit
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
9. 7. 2011
Dobrý den,
mohl bych poprosit o určení vzácnosti a přibližné hodnoty odznaku na přiložených fotografiích? Průměr 4 cm. Díky.
Obrázky:
Zaregistrován
25. 4. 2018
Zdravim, tak mam tady dalsi tri odznaky, budu moc rada, jestli s nimi nekdo prisel do styku, nebo vi co jsou zac, protoze na google se mi nedari nic najit, tak budu moc rada za radu vedet, co jsou zac a jestli tedy v tom mame nejake penize :-)
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
- Odznak je Rumunský to vím zcela přesně, ražba ve stříbře, období Karol (Carol) více opravdu nevím, nemám literaturu.
- zajímavé R-U, takový veteránský odznak
- Zde mi padla brada na klávesnici neb neznám. To tělo připomíná partyzánský odznak bílé růže více nevím. Odznaky rozhodně nejsou levné. Napište mi domů já Vám ty ceny upřesním.
Ladislavaliev@atlas.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.