Moderátoři: Akir, smith, ikanek, regula_jan, Pavel_III

haoken

Uživatel

Zaregistrován
20. 6. 2008

#11 - 26. 5. 2009, 23:03

Kdysi jsem sliboval, že jsem dám fotky více bloků QV. V SG sem nikde nenašel (ale kápnu božskou, že sem ani nijak extra nehledal) návod jak si udělat cenu u pásek a bloků. Je to prostě jen násobek jedné známky, nebo se to počítá jinak? Určím desku a najdu si kolik stojí podle sg jedna, ale co s těmi páskami? Chci si nechat svoji anglii pojistit ale nemám představu, jak to s takovými věcmi chodí - přijde někdo z pojišťovny a zařídí si odhad, nebo to nechají na mně nebo jak? Nemáte s tím někdo zkušenosti?
[

Obrázek vložený uživatelem

](http://img174.imagevenue.com/img.php?image=74894_DSC04072_122_889lo.JPG)

😲

Hjústne, máme problém

haoken

Uživatel

Zaregistrován
20. 6. 2008

#12 - 30. 7. 2010, 08:05

Podařilo se mi sehnat literaturu na určování TD u black penny, tak kdyby někdo potřeboval poradit, můžu se o to pokusit - taky mám rozjednán nákup literatury pro určování razítek, tak až ke mně doputuje, budu moct být nápomocen i v tomhle ohledu.

Hjústne, máme problém

haoken

Uživatel

Zaregistrován
20. 6. 2008

#13 - 12. 8. 2010, 11:24

Mohl byste se někdo podívat na tyhle dva obrázky?

http://haoken.rajce.net/znamky

Prodejce z UK udává, že se jedná o desku 11 (katalogový záznam 4000 liber). Nejsem si úplně jistý, nejedná-li se o desku 4. Literatura udává, že 4 se mimo jiné od 11 liší právě přítomností dvou černých bodů ve čtverci s písmenkem C. Body tu jsou, ale pozice "C" ukazuje spíš na tu 11. Na obrázek s lepším rozlišením zatím prodejce nereagoval, stejně tak nereagoval na dotaz, zda je známka ověřená. Myslím si, že se jedná spíš o nějakého vykuka, který chce prodat známku s cenou kolem 300 liber za 4000.

P.S: Začínám mít pocit, že tohle vlákno bude asi monologem🙄

Hjústne, máme problém

dejvy

Moderátor

Zaregistrován
21. 7. 2007

#14 - 12. 8. 2010, 16:39

Tyhle známky sbírá celkem dost lidí, ale bohužel z nich sem nikdo nechodí (pouze Franta, který tu byl 1x před dvěma roky). Až se budu náhodou zase potulovat po republice, zkusím se zeptat; zatím přeposílám odkaz na obrázky a uvidím, jaký bude výsledek.

ikanek

Moderátor

Zaregistrován
23. 2. 2009

#15 - 12. 8. 2010, 17:02
Mohl byste se někdo podívat na tyhle dva obrázky? http://haoken.rajce.net/znamky Prodejce z UK udává, že se jedná o desku 11 (katalogový záznam 4000 liber). Nejsem si úplně jistý, nejedná-li se o desku 4. Literatura udává, že 4 se mimo jiné od 11 liší právě přítomností dvou černých bodů ve čtverci s písmenkem C. Body tu jsou, ale pozice "C" ukazuje spíš na tu 11. Na obrázek s lepším rozlišením zatím prodejce nereagoval, stejně tak nereagoval na dotaz, zda je známka ověřená. Myslím si, že se jedná spíš o nějakého vykuka, který chce prodat známku s cenou kolem 300 liber za 4000. ...

Tak jsem se na to podíval do literatury - Litchfield P.C.: Guide lines to the penny black - a musím potvrdit, že se jedná stoprocentně o desku 4. Potvrzuje to nejen ty dvě tečky u C, ale i poloha obou písmenek. Navíc deska 11 má v pravém horním rohu chybu 7 o´clock flaw, která na uvedené známce není.

haoken

Uživatel

Zaregistrován
20. 6. 2008

#16 - 15. 8. 2010, 20:23

Děkuju, ikanku nejen za posudek, ale i typ na další literaturu😉 . Já jedu podle Plating of the penny black postage stamp of Great Britain, 1840 (Charless Nissen) z roku 2008 a konzultuju ještě s Gibbonsovým speciálem na viktorii (14. edice). Polohy se mi taky nezdály ale nebyl jsem si 100% jistý.

Hjústne, máme problém

Franta z Ostravy

Uživatel

Zaregistrován
3. 7. 2008

#17 - 30. 1. 2011, 00:31

I já jsem se podíval do dané literatury Litchfielda a zjistil jsem, že nevím, jestli se u vyobrazené známky č.1 s písmeny PC jedná o desku 4. Nic tomu nenasvědčuje. Dvě tečky u písmena C nemají být na levé straně C, ale u desky 4 jsou v horní části pravé strany písmene. Dále má být tečka vedle pravé horní části rámu u maltézského kříže a v písmenu P v dolní části obloučku má být také tečka. V pravém maltézském kříži na známce s písmeny PC není vada 7 oclock, která spočívá v chybějícím paprsku od středu a to proto, protože u desky 4 se vůbec nevyskytuje a u desky 11 je pouze na známkách s písmeny AA až HK mimo písmena GE,GF. dvě tečky, které se vyskytují na spodní straně zadní části písmena C vznikly proto, jelikož u ocelotisku došlo k opotřebení desky tak, že se vydrolila moleta a vznikly tečky. Ještě třeba dodat, že na zobrazené známce od haokena č. 1 s písmeny PC je vada tzv. basal shift tj dvojitá spodní čára pod písmeny ONE PENNY, která se u téže známky desky 4 nevyskytuje. Při porovnání fotografické rekonstrukce archu všech desek t.j. 1a až 11 a porovnáním postavení písmen PC v spodní části rohů známky se přikláním k názoru sběratele Velké Britanie že se jedná s největší pravděpodobností o desku č. 11. Nutno dodat, že známka PC je mírně zastřižená v horní levé části známky, proto cena známky nebude taková jak je uvedena, ale asi o 25 procent nižší. Dále je nutno dodat, že pode fotografií se velmi ztěžka provádí identifikace, jelikož razítko Maltézský kříž vytváří hodně dalších bodů, a zakrývá podstatná místa pro identifikaci. Známku je nutno poslat na provedení atestu na Royal philatelic society do Londýna k potvrzení nebo vyvrácení zjištění desky 11

jakrystof

Uživatel

Zaregistrován
23. 4. 2016

#18 - 25. 4. 2016, 16:56

Ahoj, dal jsem se do staré Anglie a prosím o radu. Nemam zatím spec. katalog na Anglii, jen Michel pro západní Evropu. Německy neumím, anglicky se domluvím ale celým článkům v angličtině úplně nerozumím tak to jde s Google překladačem pomalu . Proto se ptám, nejsou nějaké stránky, případně literatura v češtině která by mi pomohla s určením vad a odchylek zejména u starých Viktorek a prvních anglických známek? Nevím, proc jsou známky různě značené písmeny v rozích atd. Údajně těch Viktorek má být 77, na levé straně mají být čísla 1-77 ale nějak je tam už nemůžu najit. Je tady někdo kdo by byl ochoten mi pomoci se základní identifikací?Díky

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.