Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 16:52

MMERe příjde mi, že ty ceny pokaždý strašně moc řešíš. 😉 Pokud to budeš dávat na áčko, tak bych ti doporučil to dát dohromady, v tomhle stavu to koupí jen začátečník a ti mají rádi když na jeden nákup dostanou víc bankovek - přeci už jen to poštovný má vyšší cenu. 😉 A ke zkratkám, promiň tedy že je použil, jsem zvyklej z SMS, ICQ apod. a měl jsem za to, že jsou ve veřejném povědomí 😃 ...

Šenfi, já souhlas ,,jj´´ (ač nerad) znám, ale nevěděl jsem s čím že to souhlasíte a proto jsem se zeptal. I když jsem nejraději, když všichni mluví i píší spisovně a to jak na icq, kam nechodím, nebo v SMS zprávách, nebo zde, nebo třeba úplně někde jinde.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 17:06

To já zase na zkratkách nevidím nic nespisovného, přeci jen žijeme v 21. století a opisovat celá slova, které můžeš popsat všem srozumitelnou zkratkou nevidím jako problém. Koukni se třeba na zprávy, tam se zcela běžně setkáš s výrazy jako čoika, urna apod. A určitě i sám používáš výraz Čedok a ne Česká dopravní kancelář 😉
Ale příště je tedy u tebe používat nebudu 😉

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 17:33

S výrazerm ,,čedok´´ nic nemám, prototže je to oficiální název této společnosti, který, pravda, vzniknul spojením a zkrácením slov Česká dopravní kancelář, je to ale to samé, jako případ Sazky, která také vznikla spojením a zkrácením slov Sázková kancelář a její ofociální název (tak jako je tzomu u Čedoku) je Sazka, nikoliv Sázková kancelář, kdyby se ale Čedok jmenoval oficiálně Česká dopravní kancelář, užíval bych tohoto názvu a se zkratkami rovněž nic nemám, ale těmi spisovnými, třeba jako místo československý/á/é použít čs., nebo tzv. místo takzvaný/á/é, nebo apod. apod.

Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 18:00

kluci, neutíkejte od tématu :-) (a nechtějte vědět, co jsou zkratky UFTEJ, SZIF, ÚVIS, ÚVLN... :-D ). jako souhlas se šenfim, MMERe - nejde o to, jestli je série P, dražší než H, např. 1 K/40 jsou všechny série cenově shodné, ale po sérii A byl hlad (byla méně k vidění), tak jsem jednu prodal za 100 Kč, druhou už ale za 20 Kč. Ale prostě tak to chodí, osobně když se mi sejde víc bankovek ve stavu 3 a hůř, tak je dávám do konvolutu a prodávám jako balík. Řešit, jestli bych to po jedné prodal po 10 Kč a takhle prodělám 50h, tak to bych se musel zbláznit. No a nemusíš nosit v hlavě série, ale tak základní povědomí o cenných a raritních bankovkách snad máš (např. 50 Kčs/64... samostatně už série N,J,G ve stavu 3- nevystavuju, nikdo nekoupí. sérii K a A vystavím i s tlustým titulkem, protože ta se sama na Aukru bohatě zaplatí sama)

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 18:03

A s těmi aukcemi za korunu... myslím, že stačí sledovat jaký je o bankovku zájem (v aukru je na to kolonka, kolik lidí si aukci prohlédlo a kolik si jí umístilo do sledování). A přinejhorším tu aukci můžeš stáhnout. On už by se někdo ozval mailem, kdyby o ní stál (a áčko aspoň bude bez provize)

acme2000

Moderátor

Zaregistrován:
1. 7. 2008

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 18:04

každopádně MMERe... jestli chceš sbírat a zbavovat se přebytků, tak to prosím tě tak strašně neřeš nebo se z toho zblázníš :-)))

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 20:44

A s těmi aukcemi za korunu... myslím, že stačí sledovat jaký je o bankovku zájem (v aukru je na to kolonka, kolik lidí si aukci prohlédlo a kolik si jí umístilo do sledování). A přinejhorším tu aukci můžeš stáhnout. On už by se někdo ozval mailem, kdyby o ní stál (a áčko aspoň bude bez provize)

To sledování je údaj k ničemu - já už jásal, když jsem prodával jednu bankovku za 700,- nebo 750,-Kč (už nevím) a téměř od počátku ji sledovalo 10 lidí a na konec se neprodala, což znamená, že to sledovali maximálně tak ti, kteří se chtěli ujistit že daná bankovka opravdu nemá takovou hodnotu. A s těmi provizemi, ty sice aukro nedostane, ale poplatky za aukci si veme tak jako tak (vznikají vystavením předmětu na Aukru) a poplatky bance s tím spojené jsou mnohdy hrozné. Jinak asi máte pravdu, ale já, protože konvulty nesnáším a koupil jsem až dnes za celé dva roky 2., tak je ani nedělám - ať si každý veme ty které bankovky (nebo bankovku) chce a ať ho ty ostatní v konvultu neodrazují od koupě, což se u mě stává téměř vždy.

Šenfi

Moderátor

Zaregistrován:
30. 3. 2008

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 20:54

v tomhle tě prostě nikdy nepochopím, ty prodáš bankovku za 750 Kč nebo míň jestli jsi to nakonec střelil jinde a radši, než aby sis za to koupil katalog za 220 Kč tak to vrazíš zase do bankovek nebo do něčeho jinýho a ještě k tomu řešíš 2 koruny za bankovní převod 😆 😆

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 21:01

A k tým poplatkom na ačku. Ak nezadáš žiadne extra k aukcii (tlsté písmo, zvýraznenie...) tak poplatok je len za obrazok väčší ako 50 kB, a potom provízia. Inak neplatíš nič. Nakoľko ak predmet sa nepredá vracia sa provízia. Stačí občas si prezrieť aj účet poplatkov.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

rihav

Uživatel

Zaregistrován:
11. 5. 2007

Vytvořeno:
18. 3. 2009, 21:06

To sledování je údaj k ničemu - já už jásal, když jsem prodával jednu bankovku za 700,- nebo 750,-Kč (už nevím) a téměř od počátku ji sledovalo 10 lidí a na konec se neprodala, což znamená, že to sledovali maximálně tak ti, kteří se chtěli ujistit že daná bankovka opravdu nemá takovou hodnotu. A s těmi provizemi, ty sice aukro nedostane, ale poplatky za aukci si veme tak jako tak (vznikají vystavením předmětu na Aukru) a poplatky bance s tím spojené jsou mnohdy hrozné. Jinak asi máte pravdu, ale já, protože konvulty nesnáším a koupil jsem až dnes za celé dva roky 2., tak je ani nedělám - ať si každý veme ty které bankovky (nebo bankovku) chce a ať ho ty ostatní v konvultu neodrazují od koupě, což se u mě stává téměř vždy.

Jestli to byl ten "chybotisk" 10Kcs/1986, tak se uplne dobrovolne priznavam, ze jsem ji mel ve sledovani, abych se ujistil, ze nema takovou hodnotu 🙂 😎 😉

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.