No já myslím , že není tak špatný a bez ceny, myslím víc než říkáte Altmanne. Už tím, že maloval spíše církevní motivy a tento je námětově mimo, tak by mohl být pro sběratele zajímavý. Mohu se zeptat co dědu vedlo k tomu, že vystoupil z kat. církve ? Asi to byl důvod té válečné vřavy co prožil, ale to by asi už do žádné jiné nevstoupil. Pokud to není tajemství, jen jsem tak přemýšlel, co ho k tomu vedlo ...
No ano, to dnes mladí lidé nepochopí, ale když naši dědové viděli, jak lidé umírají na všech stranách za žehnání polních kurátů, přestali věřit v Boha. To bylo celkem masivní. Můj druhý děda, velitel těžké houfnice, ortodoxní katolík se stal pro změnu "Adventistou".
Ladislavaliev@atlas.cz
No musel to být pro oba tak těžký zážitek, když se odhodlali v době , kdy byli lidé velice věřící opustit církev. No jo dnešní mladí nejsou hrdí na nic a Vlast nebo národ jim nic neříká ... třeba se to jednou změní ...
Nechci sklouznout do debaty o náboženství. Jedna teorie říká, že náš dnešní život je jen iluze a ve skutečnosti se nám to zdá. To, že to dopustí zabíjení atd. ono to prý není skutečné a vlastně prožíváme očistec a máme si uvědomit, co děláme my, nebo druzí špatně. Ale fakt nechci otravovat a navíc to sem nepatří. Omlouvám se za mršení vlákna Altmanne.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.