Moderátoři: smith

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#11 - 16. 9. 2012, 18:53

jen bych upozornil, ze moje prvni verze excelu byla celkem nesikovna, lepsi je si udelat definovane seznamy a pak vyuzivat filtry etc. obrazky lze do excelu vlozit odkazem a mit je v adresari.

mam to ozkousene, ale bohuzel moje casove moznosti mi nedovoluji to predelat.

zkratka je docela dobre si to predem promyslet.

kdyz pak chci nekomu poslat napr. seznam prebytku, ale nechci, aby mel informace o puvodu minci (napr. uvedena jmena mych pratel ci pribuznych), proste tento sloupec umazu a poslu jen, co je treba. prip. vyexportuji do pdf.

programy jako takove jsou vec dobra a urcite nabizeji spousty moznosti, ktere excel nenabidne. bohuzel uz se mi nekolikrat stalo, ze napr. programy, ktere byly uzitecne a zdarma se casem staly placenymi nebo se prestaly vyvijet s novym systemem. u excelu lze doufat, ze toto nehrozi a navic existuje moznost prevodu do formatu citelneho na jakekoliv platforme.

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#12 - 16. 9. 2012, 19:35
jen bych upozornil, ze moje prvni verze excelu byla celkem nesikovna, lepsi je si udelat definovane seznamy a pak vyuzivat filtry etc. obrazky lze do excelu vlozit odkazem a mit je v adresari. mam to ozkousene, ale bohuzel moje casove moznosti mi nedovoluji to predelat. zkratka je docela dobre si to predem promyslet. ...

Hmm, ten Excel máš taky koupený nebo zadarmo? ;-)

Lidi přestaňte fňukat, že se nějaký free SW stane po určité době placený, je to jeden z možných směrů vývoje. Další je třeba stagnace a pak zánik.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

oliver

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
15. 7. 2007

#13 - 16. 9. 2012, 19:53

Sice nevim, co te to ma co zajimat a co te vede k takovemu dotazu na tomto miste, ale software mam legalni. A to jak system, tak zminene MS Office, plnou verzi. Zajima te jeste neco? 😎

Nemyslim, ze tu nekdo fnuka, ale muj nazor je ten, ze existuje rada reseni, ktera jsou zadarmo a kvalitni. A to, ze neco stoji penize nemusi byt ani zdaleka zarukou kvality. Navic si myslim, ze by mnohem lepsi, nez nepruhledne softwary tuto funkci zvladly nejake slusne upravene databazove systemy. Jakto, ze je zadarmo napr. tak dobry software jako napr. Picasa?

Ano, i za Excel se musi (resp. muselo) platit, ale myslim, ze tvurci pochopili, ze tudy cesta nevede a je k dispozici verze zdarma (s reklamnim pruhem):

http://www.zive.cz/clanky/microsoft-office-2010-starter-zdarma-ale-s-reklamou/sc-3-a-149177/default.aspx

Navic, s Excelem muzu delat vic veci a ne jen jednu, takze byt neni zrovna levny, tak poslouzi.

kraljiri

Uživatel

Zaregistrován
4. 2. 2013

#14 - 4. 2. 2013, 23:27
ahoj všem, máte někdo zkušenost s tímto programem? nebo co používáte/jak pracujete se sbírkou? díky za pomoc, zkušenosti, postřehy. http://aukro.cz/numismatist-s-safe-program-pro-numismatiky-i2573936840.html

Podle mne neexituje nic lepšího. Jediný zádhel, je, že bychom měli společnýma silama naplnit databází a pak už je to jen legrace. nenašel jsem funkci, kterou program neumí.
Jirka

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.