Zaregistrován
16. 8. 2009
Zbierka čs. bankoviek 1918-1993 a sl. bankoviek 1993-2008
Album a listy zn. Leuchtturm, používam aj čierne medzilisty, na ktoré z druhej strany lepím samolepiace štítky (Avery a Herma) so stručným info o každej bankovke, jednotlivé obdobia oddelené veľkou nálepkou so znakom
Bankovky radím podľa nominálu, nie podľa dátumu vydania, kvôli mojej úchylke mať všetko zoradené od najmenšieho po najväčšie...:-)
Obrázky:
Zaregistrován
25. 1. 2010
Super chlapi, ďakujem. Ak sa pridajú aj ďaľší, budem ďakovať ďalej.😃
Zaregistrován
7. 6. 2010
pre Babulika, su to listy Numis? mas to skvelo vyriesene a som zastancom mat i popis v albumoch a nie len nahadzane...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Zaregistrován
9. 3. 2010
Je to LEUCHTTURM, ale určite nie NUMIS. LEUCHTTURM robí 4 druhy albumov vhodných pre bankovky: OPTIMA, NUMIS, GRADE a VARIO. NUMIS je z nich rozmerovo najmenší a napríklad Londýnska emisia 100, 500 a 1000 Kčs by sa do listu s trolkapsou nezmestili, lebo v prípade listu NUMIS je výška jednej kapsy pri trojkapsovom liste len 70 mm. Ja som si vybral od LEUCHTTURMU práve typ NUMIS kôli tomu že ako jediný z ich ponuky je ponúkany s doskami z pravej kože. Teraz banujem kôli tomu že je rozmerovo najmenší a niektoré rozmernejšie bankovky nemôžem do albumu poukladať tak ako by som si predstavoval. Čo sa týka veľkosti tak najväčší z ich ponuky je GRADE potom nasleduje VARIO, OPTIMA a ako som písal najmänší je NUMIS. Ďaľšia nevýhoda NUMISU je, že originálne medzilisty ponúkajú len v bielej farbe. Pri GRADE, VARIO a OPTIMA sú aj čierne medzilisty. Ale to sa dá samozrejme ľahko vyriešiť náhradou za neoriginálne medzilisty.
Zaregistrován
6. 11. 2008
Optima je formátem v pohodě a album se dobře všude vejde také(typ vario už mi přijde na výšku moc velké album...).
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
1. 7. 2008
Máte to moc pěkné, milí kolegové. Leč alba jsou drahá věc a člověk se nemůže kochat opakovaně. Doporučuji proto album typu NÁSTĚNKA a fixaci pomocí nástroje ŠPENDLÍK. Kochat se můžete neustále, bankovky a státovky jsou navíc ovívány vzduchem. A že je tam pak o díru navíc? Však teď jsou perforace v módě. Posílám ukázku jedné takové perforované chudinky - mám jich víc, tohle je takovej trochu lepší kousek
[
mějte večer s úsměvem🙂
Zaregistrován
27. 6. 2008
No tak takto si ospendlikujem celu zbierku :-)
Zaregistrován
1. 7. 2008
nebo lepidlem - když se to pak strhne, máte rázem raritu - stav 0+/5🙂)
Zaregistrován
24. 2. 2009
Chlapi nebuďte k bankovám takoví zlí, používejte clip arty.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.