Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, dejvy, smith
Díky, samozřejmě vždy začínám u takových známek s tím že jde o padělek. Prohlídnul jsem 10 podobných známek a hrana je na nich znát. Na téhle známce není hrana znát. Přetiskoví štoček je dost opotřebovaný je to vidět hlavně na E ve slově Československá. Koupil jsem známku 5h s podtypem 1a, jak dorazí tak známky porovnám. Jak píše Jirka11 tam hrana není. Prosím čím známky fotíte že jsou tak dobře vidět?
Přestala mi stačit lupa, tak jsem na Aukru koupil USB mikroskop.Ten můj prodejce je měl skladem asi za 650 korun i s poštovným. Dodání do dvou dnů. Zvětšení 20-500x, osvětlení z diod, stačí připojit jen k počítači. Jsou vyrobené a dovážené z Číny, takže nic světoborného. Akorát mi v tom jejich programu nefungují tlačítka pro uložení fotky a videa, hlásí mi, že si mám změnit nějaké nastavení v počítači. To říkají tomu pravýmu. Zatím používám "nůžky" pro uložení obrázku.
Ještě se podívej na exponát PČ 1919 na internetu (jsou tam deskové vady popsané) : http://www.exponet.info/exhibit.php?exhibit_ID=201&lng=CZ
Super exponát. Vady 80h jsem nenašel. Podobné kolem známkového pole 60 tiskové desky 2 je dost tak možná konec životnosti tiskové desky 2. Našel jsem deskovou vadu tiskové desky 3 známkové pole 87 na 90h. Zase, monografie uvádí že 90h se přetiskovalo 4 tiskovou deskou a ne třetí. Prosím mám 90h určeno správně?
Obrázky:
Naložil sis moc velké břemeno. Přetisk byl tištěn knihtiskem, vznikly typické deskové vady ale i náhodné tiskové vady (různá vyštípnutí u písmen, skvrny apod.) Pokud nemáš znalosti nebo dostupnou literaturu, těžko to budeš určovat. Např. druhá devítka u letopočtu byla různě seříznutá. Nejdřív nastuduj jak rozpoznat tisk knihtiskem a lépe odhalíš nepříliš dobrá falza (viz tvoje domalovaná devítka). Dobrý článek je na http://www.ifilatelie.cz/jakpoznatpadelek.php? Potom se zaměř na pravost. Uvědom si, že i některé znalce spletlo kvalitní falzum. Takže nastuduj články a knihy o dosud známých falešných přetiscích, kde máš většinou popsané rozpoznávací znaky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.