Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
17. 12. 2020, 16:03

Biennale PPCP, tedy filatelistická výstava našich i světových rarit byla dne 16.12. 2020 za přítomnosti zástupců mnoha médií slavnostně zahájena a potrvá do 8. 1. 2021. Výstava obdržela vládní výjimku ze současných opatření kolem covidu a to spolu s výstavou Rembrandt v Národní galerii a výstavou Sluneční králové v Národním muzeu. Konání Biennale, díky jeho mimořádnosti a neopakovatelným tuzemským i zahraničním zápůjčkám, dostalo statut “státního zájmu”
https://www.infofila.cz/vystava-nasich-a-svetovych-filatelistickych-rarit-r-2-c-6296

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
17. 12. 2020, 16:54

A jaké jsou vlastně náklady krom dlouhé a drahé cesty? (Já vím, někde to bylo, ale nepamatuju.)

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
17. 12. 2020, 17:56

Jaromir napsal/a:

Výstava obdržela vládní výjimku ze současných opatření kolem covidu a to spolu s výstavou Rembrandt v Národní galerii a výstavou Sluneční králové v Národním muzeu. Konání Biennale ... dostalo statut “státního zájmu”

V Českej republike denne pribúda viac než 8.000 novo infikovaných corona vírusom, celkom infikovaných 600.000 ľudí, plné nemocnice, ľudia na umelej pľúcnej ventilácii a celkom 10.000 mŕtvych... množstvo ľudí je odrezaných od finančného príjmu, krachujú služby v cestovnom ruchu, reštauračné a ubytovacie služby, umelecký priemysel. Už chcípol aj PES. Ale výstava známok má vládnu výnimku z proti covid opatrení, dokonca má štatút "štátneho záujmu".😲
Kdepak soudruzi z NDR udělali chybu?🙄

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
17. 12. 2020, 18:02

Fidzi
ale u nás jsou odborníci (hlavně na internetu), kteří tvrdí, že se jedná jen o obyčejnou chřipečku a že je v podstatě neškodná. (A že je nutno volit tu správnou pravici - něco jako NSDaP.)

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
17. 12. 2020, 18:31

A jaké jsou vlastně náklady krom dlouhé a drahé cesty? (Já vím, někde to bylo, ale nepamatuju.)

Už to vím. 250 Kč za 90 minut. Poté přijde dráb a návštěvníka chytne za ušiska a vyhodí na ulici.

Profilový obrázek
smith

Moderátor

Zaregistrován:
6. 2. 2009

Vytvořeno:
17. 12. 2020, 19:09

A po skončení nebude možné niekde pozrieť aj virtuálne tú výstavu?

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

david kopriva

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2019

Vytvořeno:
17. 12. 2020, 20:21

Výstava je bezpečná, povinně respirátory, max 66 lidí na 1,5h.

Virtuál plánujeme, ale nevíme zda to zvládneme, snad na samém konci výstavy.

Věci zejména z Vindobony, ale i některé další, jsou fantastické, poprvé vystavené mimo území Rakouska, či poprvé v ČR atd.

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
18. 12. 2020, 07:09

Na tuto výstavu jsem se dlouho těšil. Už na původní termín zamluvené ubytování v Praze, 2 dny dovolené v práci. Koronavirus ale všechno změnil a je podle mne škoda, že se výstava v těchto podmínkách -"jakoby na sílu vůbec koná ...." ale asi to nešlo ještě znovu odložit... Nebo šlo, ale už se to prostě chtělo udělat?
Když si to tak proberu .... 2 hodiny ve vlaku s rouškou....budiž, to bude asi dlouhodobá nutnost, přijdu-li pak do muzea jako 67 do fronty (což asi vůbec není nereálné) budu čekat 1,5 hodiny. Než na mě přijde řada .... trousit se ven budou lidé neochotně , po jednom, my filatelisté si všechno rádi samozřejmě detailně prohlížíme ... Pak mám jen 1,5 hodiny na to, abych si pořádně prohlédl to, co jsem ještě nikdy neviděl, co mě moc zajímá a co už asi nikdy pohromadě neuvidím... s rouškou, v zamlžených brýlích, navíc pořád hlídat si odstupy, abychom náhodu na jeden rám nekoukali dva vedle sebe a nemohli si o tom, na co právě koukáme, povykládat... pak už mě poženou ven a musím pryč... třeba, když se zapomenu, tak už od 3/4 výstavy, kam? Všechny hospody nyní zavřené, není si kam sednout, kafe, oběd, prohlédnout si u flekovského pivka katalog a splknout s kamarády, co tam pojedu nebo tam potkám o tom, co jsme právě viděli... pak zase 2 hodiny v roušce vlakem domů...Moc mě to mrzí, ale pro mě osobně není jediný důvod, nyní do Prahy na výstavu jet. Vím, že za to pořadatelé nemohou, ale mělo se spíše udělat asi vše pro to, aby se výstava přece jenom znovu odložila. Třeba jen do léta, třeba jen o rok na podzim... to už snad bude lépe a všichni jsme si to mohli patřičně užít ... Opravdu škoda.😞 Ale i tak samozřejmě přeji PPP hodně úspěchů do další činnosti, fandím této formě propagace vrcholové filatelie (sběratelské i investiční)

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

Vytvořeno:
18. 12. 2020, 08:06

Vidím to podobně jako MikyM. Byl jsme hodně zvědavý, ale vzhledem k celkové situaci mi to nestojí za to. Na druhou stranu, jestli bude PPCP v této činnosti pokračovat, šance bude i v budoucnu. I když ten materiál bude obměněn.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
18. 12. 2020, 09:25

Ano, Covid všechno ve světě pořádně zkomplikoval. Přesto si myslím, že za dodržování bezpečnostních opatření se taková výstava dá zvládnout. Když byl v září v Praze veletrh Sběratel a jediná filatelistická výstava na světě Praga PICCOLA, byl jsem tam celý den s rouškou, mazal jsem si ruce dezinfekcí, v jídelně jsem se byl najíst a nevím o nikom, že by se tam nakazil. Riziko je nyní samozřejmě všude, ale to bychom potom nesměli ani do obchodu na nákup potravin, kde je podstatně větší koncentrace lidí. Před 14 dny jsem byl opět v Praze, kdy jsem absolvoval dvě dvouapůhodinové cesty vlakem, 4 cesty Metrem za stejných opatření.
Osobně plánuji tuto výstavu navštívit, protože i přes omezení, o kterých píše MikyM, si myslím, že půjde o jedinečný zážitek a Covid můžeme chytit kdekoliv.
A to, co dělá PPCP pro propagaci filatelie si myslím, že si zaslouží uznání, protože, k čemu by nám byly naše sbírky, když by filatelie nikoho nezajímala?
Myslím si, že i ten, kdo má třeba sbírku pouze v hodnotě několika stokorun by si nepřál, aby jeho sbírka měla hodnotu naprosto nulovou. Určitě má každý sběratel radost nejen ze svojí sbírky, ale i z toho, že má jeho sbírka nějakou hodnotu. I ten, kdo sbírá pouze pro radost, by jistě nechtěl mít svoji sbírku naprosto bezcennou.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.