Vážení začínající numismatici,
kteří se věnujete habsburským ražbám a jako první numismatickou literaturu jste si zakoupili katalog pana Novotného, je to velmi vhodný kapesní katalog, ovšem některé ceny neodpovídají realitě a protože cena mince se neřídí jenom stupněm zachovalosti mince, ale také jaký je skutečný výskyt mince v aukcích. Pro Vaši informaci jsem zpracoval první přehled, který se týká výskytu mincí a to křížového čtvrtolaru, půltolaru a tolaru Františka II. za období 15 let na aukcích ČNS Praha.
Tuto pobočku jsem vybral záměrně, protože nepředpokládám, že budete hned v začátcích svého koníčku provádět velké nákupy na zahraničních aukcích.
Obrázky:
Páni numismatici, kteří se věnujete sbírání česko-slovenských, zpracoval jsem přehled česko-slovenských zkušebních ražeb, chyboražeb, kopií a padělků, které se vydražili na na Aukru v roce 2011.
Pokud má někdo zájem tyto zvláštnosti více studovat, mohu mu na vyžádání dát odkaz na uložiště kde najde veškerou obrázkovou dokumentaci k popsaným položkám se seznamu.
Obrázky:
numismatik-fji: To jste dělal sám? Muselo dát hodně práce. Měl bych zájem o odkaz na kompletní dokumentaci. Díky
http://aukce.comli.com - vyhledávač aukčních položek
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.