Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
>Adri: je to scan, ale protože jsem nechtěl na dopis příliš tlačit (poněkud čouhal na všechny strany), tak se to promítlo na kvalitě v místech ohybů
>Lukas: do Kounic je to z Mikulova kousek, to druhé panství budou Vlasatice - Wostitz
Pokud to byl dopis na relativně malou vzdálenost (cca 35 km), tak ho asi doručil nějaký poslíček. Alespoň mi nepřipadá, že by na dopise byly nějaké známky přepravy třetí osobou. (V Mikulově měli poštu už od roku 1592 a D. Kounice jsou jenom kousek bokem od hlavní poštovní trasy.)
Věnuji se téměř tomu. Syslím doklady poštovní historie břeclavského okresu (díky jeho poloze u rakouských hranic tu dějiny zanechaly spoustu zajímavých stop). A při té příležitosti neodolám, abych nevzal i dopis, který známky poštovní přepravy nemá (alespoň je tam já nevidím). U těch razítkovaných je identifikace místa odesílatele většinou jasná, u těch z dob předrazítkových je to už horší.
Ahoj vy dvaja.🙂
Lukas ja si nad to este raz sadnem, tvoja namietka ako som citala e/a je spravna...Skoda ze nemas cas, styri oci vycitaju viac ako dve...
Corsini osobne ma to velmi tesi, tomu istemu sa venujem tiez. Ukazes nam este nieco kde k hystorii posty nieco konkretne opises?
A.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.