Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
21. 3. 2011
No jo,taky něco máme,ale nemůžem dát to nejlepší hned z kraje.
U těch cen je to jak pro koho,určitě jsou dražší než třeba známky ČSR 1.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Samozřejmě ceny jsem bral z pohledu jisté relativity, ale například dopis Leopolda I. z období například kolem roku 1670 se všemi náležitostmi je naprosto jiný kalibr, než samotné, trochu lepší známky ČSR I.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
21. 3. 2011
Jasný,na to kolik se takových dopisů zachovalo a jakou mají historickou hodnotu,tak jejich ceny jsou většinou srandovní.
Sběratelů předznámkového období je mín a mín,ale ono se to znovu probere k životu.Není přece možné,aby dá se říct "královská disciplína" uvadala.
Zaregistrován
22. 7. 2011
V tom je právě problém. Tyto dopisy si vyžadují i jistou znalost historických souvislostí a bohužel, jak pozoruji, historická gramotnost upadá.
O tyto dopisy je pak také zájem z jiných sběratelských oblastí a to s přihlédnutím k daným tématům. Například dopisy s tématikou událostí, vztahující se k měnovým otázkám, sbírají sběratelé mincí a bankovek. Atd.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
24. 8. 2013
Mily Arsen,
precitam ti to, ale velmi pekne ta prosim – musis mi tie strany scenovat. Pismo je velmi tazke, takto mi to ulahcis. Dakujem. Pocitam ze 80% zvladnem..
Ceny: S vasim nazorom nesuhlasim. Predznamkove dopisy lahko bezia v troj a aj stvor -miestnych sumach. Nemusi sa jednat o zname mena..
m1234 – pekne, vdaka za ukazku.🙂 Vela ti z mojej strany k tomu nenapisem. Hystoriu posti v RU poznam len velmi povrchne. Päciatky atd. vöbec.
S peknym pozdravom A.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Mám tu další úřední list z našeho území z roku 1793.Toto razítko se mi nepodařilo najít,takže pokud někdo víte co by to mohlo být za zkratku.
Ne tak časté franco tutto porto.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj,
snad to momöze: Böhmen General Tax ? Expedition Amt
A.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Špatně jsem se vyjádřil,spíše by mě zajímalo za jakých okolností se používalo a je o něm někde zmínka?
Přeložil bych to jako :"Český generální expediční úřad", to bych snad ale někde snadno našel.
Zaregistrován
6. 2. 2009
A nie je to hlavný daňový (berný) úrad, podateľňa?
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
21. 3. 2011
A je to ,su trubka TAX jako taxa.Děkuji,jdu se hodit rybám.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.