Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
3. 3. 2015
dobré ráno milá Adri tak tu pro Tebe mám jednu maličkost - prosím o překlad
tohoto oslovení myslím, že to bude asi více jak jedno oslovení předem díky a jak
se jinak máš? Já stále marodím s kyčlem na levé noze a tak nemohu jezdit za známkami po okolí zatím se měj Jirka z Moravy
Obrázky:
Zaregistrován
17. 3. 2014
Tak já se pokusím:
Ihrer Excellenz der Hoch- und Wohlgeborenen Frau, Rosa Freifrau von Mylins geborene Freiin von Malovetz, k.k. Raumwerts- und Feldmarschallintendants (?)- Witwe, Sternkreuz- Ardens- Dame, geheime Ruths und Oberstiftsfrau des adelichweltlichen Damenstifts zu Brunn recomandirt.
Zaregistrován
21. 3. 2011
To se mi líbí,to je sakra aspon oslovení.Ještě jména dětí a je to dokonalé.😃
Zaregistrován
23. 2. 2009
To měl ale pisatel tehdy dost času.🙂
Zaregistrován
21. 3. 2011
Tak dnes přidám jeden z mých nej. dopisů.
Vyplacený dopis s portem 16 krejcarů posílán z Cerhovic (pošta od r.1616) do Poděbrad přes Prahu a Kolín.Dopis je datován květen 1768 a je správně oražen na zadní straně.
V té době,pokud vím ,razítka používaly pouze 4 pošty.A je to druhé mě známé červené razítko.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 8. 2013
Dobry vecer
Jirka,
viac ako Lukas ti nevicitam:
Ihrer Excellenz der Hoch- und Wohlgeborenen Frau, Rosa Freifrau von Mylins geborene Freiin von Malovetz, k.k. Räumwerts- und Feldmann (?)- Witwe, Sternkreuz- Ordens Dame, geheime Raths und Oberstiftfrau des adelig weltlichen Damenstifts zu Brunn recomandirt.
Dakujem za opytanie ako sa mam. Ja momentalne nic nestiham, vela sluzieb v praci, rodina ...ale cas na hoby si stale ukradnem..😋
Pekne sa liec, znakmky poskaju..😉
Konzom mesiaca pojdem na jednu vystavu, velmi sa tesim!😃
Lukas – zasnem! Osobne velmi vela casu venujem uceniu sa citat stare pismo, ja som zaciatocnik. Tebe to ide ako po masle..😃
Radko,
neviem kde na tie listy chodis! Na ten obsah sa ti este pozriem ak chces...snad Lukas pomöze.
S peknym pozdravom A.
Zaregistrován
17. 3. 2014
Moje záliba ve starých listinách a matrikách mě naučila číst, troufám si říct, že jsem ze začátečníka pokročil do cca střední úrovně. Ovšem zatím nemám na jednoho z mých kolegů. Tomu stačí něco ukázat, a on během pár vteřin řekne, o čem listina je. A může to být ten nejhorší škrabopis, se kterým bych se pral hodinu. To jenom spustím spodní čelist a čumím.😃
Zaregistrován
17. 3. 2014
Arsen - tohle přečíst půjde jak po másle, jen tak po zběžném přečtení jde o nějaké vyplacené či nevyplacené poštovní porto, deponované do nějaké kasy(mimochodem dost vysoké: 28 zlatých 30 krejcarů a 29 zl. 48 kr.). Je to psáno ve Zbirohu Antonínem Kaiserem, což je zajímavé, protože mám dvě listiny z této doby také s tímto jménem. Zřejmě máme podobný zdroj.
Zaregistrován
21. 3. 2011
Děkuji Vám oběma,budu vděčný,jestli mi dopis přeložíte zhruba celý.
No jo Lukáši,není to první a asi ani poslední podobná listina kterou máme.
Zaregistrován
17. 3. 2014
Á Monsieur Monsieur Briccius grand Baillif d´Ecconomie de la Terre Cammerale de la Majesté Imperialle Roialle Apostollique et la Signeurie de Podiebrad. Par Prag Kollin a Podiebrad. ex officio
Wohl Edel gebohrener.
Hochgeehrtesten Kais. Konigl. Herr Oberamtmann Hochstlehrtester Herr amts Collega!
Ich thun den richtigen Empfang der mir pro 2 quartali a. c. qr 28 Fl 30 Xr. zugeschribten post porto Specification hiemit bestattigen, und avisir zugleich das ich das post porto pro 4 quartal 1767 qr 29 Fl. 48 Xr jungsthen im Kais. Konigl. Cammeral zahl amt zu Prag zu Handen deren Podiebrader Renthen habe Deponiren lassen, welches sofort ? bei einer Gelegenheit zuerhaben oder zuberechnen sein wird. Und gebleibe mit vollkommener Hochachtung.
Euer Wohl Edel gebohrn!
Meins Hochwehrtesten Herren Vetters (?)
gehors. Diener Ant. Kayser
Zbirow den 11en Mai 1768
P.S. auf dero Wehrte zuschrieb vom 4 Mai bin ich noch nicht einstande die Jedličkische Antwort einzuschiten (?)
Podiebrad
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.