Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
prosim o vyjadreni, dle NOVE typologie mam urceno jako:
Pinta III. a/1 (z fota neni videt, ale mezi REX a BOEMIE je podobny puntik jako mezi DEI a GRATIA, rozhodne nejsou patrne naznaky sesticipe hvezdice)
souhlas? a lev je spis ten prvni typ?
Obrázky:
No možno aj nedalo.🙂 Nie sú viditeľné všetky rozdeľovacie znamienka, ale s najväčšou pravdepodobnosťou to bude typ P. III.a-b; práve na detailnejšie rozlíšenie by bolo treba naozaj detailnú fotografiu, možno by sme uvideli náznak alebo torzo nejakej značky, ktorú tu nevidíme.
Je ešte jedna možnosť; že by sa jednalo o typ II.a/1? Je to variant s krúžkom v dolnej smyčke chvosta. Na tvojej fotogragii (skene) niečo na tomto mieste blikoce, ale naozaj si nie som istý. Ten sken som skúšal aj zväčšiť a robil som čo sa dalo, ale naozaj neviem. Ak by tam ten malá krúžok naozaj bol, tak by si mal naozaj vzácnejší variant. Skús zohnať ďalšie foto...
Ide mi len o to, či ten groš kupovať či nie. Momentálně je v USA a chlapík, ktorý ho vlastní sa do toho vobec nerozumie. Dodatočne som ho požiadal o lepší sken, tvrdí ale že nie je profesionál a lepšie foto nemá. Na priamu otázku o prítomnosti krůžku v chvoste leva odpísal, že tak ako je to na fotke viditelné, tak ten krúžok tam je. Za groš chce cca 1600 Kč.
No podľa mňa tu niečo smrdí, nešiel by som do toho. Ty si ho naviedol na možnosť existencie krúžku v smyčke chvosta, skočil po tom ako pes.🙂 A nepovedal ti ani áno, ani nie, lepšie foto nemá - toto cítiť alibizmom. Mne sa to nepozdáva, nešiel by som do toho. Ja som ten krúžok spomenul ako jednu maličkú možnosť, ale viac si myslím, že tam skutočne nie je. V tom prípade by to bol za 1600,-Kč veľmi drahý grošík. Zachovalosť totiž naozaj nič moc. Nechcem ti však radiť, môj názor zhrnutý:
Ten krúžok tam na 90% nie je, čiže bežný variant. V tom prípade by som JA OSOBNE nikdy tento groš nekúpil za 1600,-Kč, podľa môjho názoru ten groš nie je hoden ani päťstovky.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.