Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
29. 1. 2021
Děkuju. Když jsem si prohlížel literatury, přiřadil jsem ho k typu V. Na obrázcích jsou všechny žřetelné a bylo mi divné, že zde jsou dva zcela zřetelné a třetí je neznatelný. Při hloubce ražby jsem si myslel, že je nepravděpodobný takový velký rozdíl.
Zaregistrován
23. 11. 2011
U typu 5 je důležité se podívat na hlavu lva, pokud trčí nahoru přes perlovec je to jasný typ 5, pokud je mezi grossi a pragenses trojlístek bez stopky, je to zase jen pětka. Naopak je-li mezi Karolus a primus tento křížek je to typ 3, pokud je tam i tento typ lva, který je podobný až do konce vlády Karla. S křížkem jsou jedničky i dvojky, ale ty jsou poměrně řídké a navíc mají jiného lva nebo kroužek ve smyčce ocasu. Kniha z Aurei od V. Pinty, je velmi přehledně udělaná....
Zaregistrován
23. 11. 2011
Dnes jsem koupil od jednoho dobrého člověka hezký groš Pinta II. s hladkou korunou bez perel. Jinak jsem se díval ve sbírce a koruna hladká vede nad korunou s perlami 3 ku 1
Obrázky:
Zaregistrován
14. 10. 2008
Zdravím pánové.
Mám ve sbírce tento zajímavý kousek.
Už jste se takovým razidlem někde setkaly? Nikde jsem nic nedohledal...
Obrázky:
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
Zaregistrován
20. 8. 2007
krásnej kousek
vypadáto na Pinta IV. a - opisová varianta / koruptela - misto PRIMVS PRIIIVS
Zaregistrován
14. 10. 2008
Koupeno před cca. 12ti lety z Polska, byl to nějaký větší nález.
Mě se podařilo koupit už jen zbytek, asi 150 grošů. Bohužel se mi z prodejce nepovedlo dostat nějaké informace.
"NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE"
Zaregistrován
14. 12. 2012
měl by někdo foto grošíku s pěkně vyraženým opisovým znaménkem trojlístek u typu Pinta V.a? a prosím o názor na ten níže s kroužkem, je to trojlístek nebo čtyřlístek? takhle vymydlený jsem totiž ještě neviděl díky
Obrázky:
Zaregistrován
20. 8. 2007
trojlístek
foto celého groše by nebylo?
Zaregistrován
14. 12. 2012
bylo bylo.. jen ho musím najít😕
Zaregistrován
7. 10. 2006
Epesní detail znaménka. Takto zřejmě vypadal původní vzor tohoto rozdělovací znaménka. Pak se razidla zanášela a poškozovala, takže ty detaily jako je tečka a dělící linka mezi jednotlivými lístky zanikly a později už se možná do razidla vybíjela zjednodušená forma znaménka bez těch detailů.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.