Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
25. 12. 2013
Thanks, folks! @kacuro: I placed my bid🙂
Zaregistrován
22. 6. 2008
Zdravím všechny!
Otázka je prostá, je to BAROLUS nebo to není BAROLUS?
Mince mizerná, ale zrovna tohle je vyraženo tak čistě, že mi to jako nějaký poškozený kolek nepřijde...
Obrázky:
Zaregistrován
22. 6. 2008
Pardon, ještě detail.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Ve skutečnosti je to K s výraznými patkami, takže se dotýkají patky dříku a šikmých dříků. To spojení evokuje literu B. Litera B vypadá na Karlových grosich jinak, viz B v BOEMIE.
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ak je to možné, poprosím o bližšie datovanie groša. Bude súčasťou exponátu (vianočného darčeka). Ďakujem
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Pinta V.c z konce vlády, cca 1376-78.
Ty jsi teda škrt, takový ošklivý kousek chceš darovat k vánocům? Ježíšek má určitě na hezčí😉
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ďakujem, beriem to ako kompliment. 😆
Bol v lote, tak som rozmýšľal, čo s ním. Chlapec nám každú chvíľu s dedkom niečo vyrába, tak ma napadlo, že by som mu mohol niečo vymyslieť a vyrobiť ja.
Mám takú fajnú čerešňovú dosku, do tej mu ho šikmo zapustím po 45 stupňami, zrovna sa skryje ten nedorazený okraj a pred neho mu nalepím štítok s popisom. V izbe má sklenenú vitrínu, kde má svoje poklady a stále pýta niečo nové.
Deti teraz učíme my a ja mám na starosti matiku, fyziku a hlavne dejepis, pričom sa priznal, že ho to odo mňa baví viac ako od učiteľa. Takže najslávnejšiu stredovekú mincu a stručnú históriu jej razby už dávno pozná, aj najväčšieho českého kráľa. A to datovanie je už len taký bonus, lebo je presne o 600 rokov starší ako tata. 😃
Zaregistrován
25. 12. 2013
Hi folks! Recently I came across these PGs of Charles IV. Did I attribute them correctly? Thanks for your assistance.
LINK to the full-size image: https://drive.google.com/file/d/1HNmglW2RDrrRjH4zoHjFNIqhb6rtVQPd/view
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Zaregistrován
23. 12. 2010
:) Paráda.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.