Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
11. 5. 2007
No, pote co mi prisel od Klima pred chvili vysledek, jsem fakt zvedavej, kam to slo.. protoze jsem si myslel, ze jsem poslal hodne vysoky limity na to, co jsem chtel.. 😲 🙄
Zaregistrován
6. 11. 2008
Ostatně nárůst cen během cca posledního roku je i v jiných oborech sbírání. Např. u dnešní velké aukce známek v Praze to bylo s výší cen podobné jako u mincí a sám jsem tam koupil na celkem vysoký příkaz jen jednu položku sólovou a jednu sbírku vcelku ze které něco potřebuji. Jinak kolega dnes kupoval tuším nějaké obrazy na Dorotheu a také tam nebylo levně, takže mi ukažte obor sbírání, kde jsou nízké ceny a budu o tom uvažovat.
To Patason: Pěkné konvenční 10 a 20-tníky byly na dukátu také moc drahé a FJI "jakbysmet"...smůla😃
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
7. 10. 2006
doporučuji pivní etikety, ty se pohybují v korunových položkách, jev výjimečně stovkových😉
Zaregistrován
20. 9. 2008
V posledních letech registruji také pohyb cen dle jednotlivých sběratelských období, jeden čas frčej denáry a brakteáty, pak třeba tolarové období a dnes holt grošíky. Takže ty groše můžou s cenou dolů jít ale celkový cenový průměr pořád stoupá a myslím že lepší to nebude.
Ty největší rarity za vysoké ceny se domnívám že se nekupují pro investici, je tam přece jen riziko dostat později vložené peníze zpět a taky riziko nákupu falza. Mít co investovat, dal bych přednost Au a v numismatice pouze tzv.investičnímu kde sběratelská cena je jen nepatrně nad hodnotou kovu.
Zaregistrován
10. 6. 2006
Obávam sa, že cena grošov v budúcnosti výrazne dole nepôjde. Nie je to krízou, ani ničím, zberatelia tu boli a budú. Budú dávať veľa peňazí, či tu bude kríza alebo nie. Patason si pamätá doby iné, groše stály desiatky, resp. stovky korún. Dnes je to iné, veľa sa báda, je dostatok literatúry a ľudia v zásade radšej zbierajú niečo, čomu rozumejú. A je tu internet. Aukcie budú stále dôležitejšie, prinášajú numiz. materiál do všetkých domovov, každý laik má môžnosť súperiť so sberateľom. Takže ja by som optimistický nebol, všetky tieto faktory sú tu po prvý raz a nikto nemá s týmto skúsenosti. Navyše... propagácii grošovej mince tu predsa pomáhame aj my.😉 Chcelo by to miniprieskum; ktovie kto sa začal špecializovať na pražské groše po prečítaní našich diskusií...😎
Zaregistrován
20. 8. 2007
Tak řekl Arychypov.
Také se domnívám, že s přílišným poklesem bohužel (bohudík) - jak pro koho - počítat nelze.
Jinak já začal dříve, bohužel ne o přliš dlouhou dobu.
Zaregistrován
15. 7. 2007
Archy, myslim, ze nejen Patason se pamatuje na ty doby... neni dne, kdy ja bych si nevzpomel na sve experimenty s manzelskym souzitim a netloukl bych hlavou o zed...
tehdy sem chodil nabozne koukat na ty krasne grose za par stovek a rikal si, ted musis vole setrit, koupil se byt, splaceji se dluhy... jednou si budes dobre vydelavat a pak si to koupis... a koupil sem si max za 5 nebo 10 korun nake R-U...
a tyden co tyden manzelciny nakupy bezcennych modnich hader (kde jim je ted konec) za nemale penize... inu za debilitu a naivitu se krute plati...
a ted? nemam ani ten byt ani ty grose... a zase setrim na novy byt a zase nekupuju (skoro), co bych chtel... tak Archy neni ten zivot prostitutka?!
lip uz nebude... od mych 12-ti to jde rekl bych z kopce
Zaregistrován
26. 7. 2007
pravda 😃 😁
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Zaregistrován
23. 10. 2006
Oliver nebuď pesimista😞 máš iný byt ,dobrú skúsenosť do ďalšieho života🙂
stále mladý ,zdravý len sa pripravuješ na obdobie stredného veku,tak čo viacej chceš.🙄
mince boli a budú len nás nebude.😉
Zasa nemať ženskú nemáš na koho remcať.😁
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Zaregistrován
15. 7. 2007
:mrgreen: na tom taky neco bude...
treba na me prichazi krize stredniho veku... uz ji slysim, jak se plizi za dvermi a vyckava, aby vahave zaklepala... huh hruza
myslim, ze se na to nedivam pesimisticky, ale realisticky. bud jak bud, vysledek je stejnej... kazdopadne nehazim flintu do zita, to ne 😁
kazdopadne cena minci dolu nepujde, tomu neverim. mozna vyjimecne az nekteri ti pitomci, co to zkupuji hlava nehlava zjisti, ze nakoupili nekdy i nekolikanasobne draz, nez meli a ted nemaji co zrat... ale celkove se to bude drzet...
to je jak s bytama, uz se takovou dobu mluvi, jak byty zase zlevnuji, ale kdyz se divam, kolik sem "prodelal", ze sem proste musel koupit pred necelym rokem, tak at se snazim jak se snazim, zadne zlevneni nevidim ani nahodou...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.