Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#751 - 20. 8. 2009, 12:16

na rozdíl od jiných jedinců si pořizuji jen jeden kus od každého typu/varianty ... nějak nemám potřebu shraňovat PG na kg😃

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#752 - 20. 8. 2009, 12:18
Archy: tuhle jsi mi neodpověděl na můj dotaz: už se PG Jana L. nezabýváš? měl jsem za to, že jsi si PG-JL vzal na sebe jako intenzivní badatelský záměr .... přestal jsi snad PG sbírat úplně?

Grošmi Jána Luxemburského sa zaoberám aj naďalej, nikdy som nepovedal že s tým končím. Zaoberám sa všetkými panovníkmi, ale JL mi je asi naozaj najbližší. Kdesi som tu prednedávnom písal, že som ani so zbieraním celkom neskončil, dokonca mám aj nejaké prírastky. Na druhej strane grošmi sa dá zaoberať aj bez toho, aby mal človek zbierku. V najbližšej dobe mám v pláne určiť a opublikovať nejaké nálezy PG na Slovensku, teda s grošmi stále rátam, minimálne že mi prejdú cez ruky. Mám totiž šťastie, pražskými grošmi sa na Slovensku veľa ľudí nezaoberá, profesionálne hádam iba jeden, pokiaľ mám dobré vedomosti.😉
Takže som dúfam odpovedal a dúfam že som bol pochopiteľný. 😋

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#753 - 20. 8. 2009, 12:23
na rozdíl od jiných jedinců si pořizuji jen jeden kus od každého typu/varianty ... nějak nemám potřebu shraňovat PG na kg😃

No jestli i na varianty tak to casem to kilecko a vic muze mit.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#754 - 20. 8. 2009, 12:31

Archy: ano děkuji za vysvětlení😃 jestli začnou PG sbírat i další chovanci psychiatrických oddělení, tak si budu také muset vystačit jen z fotkami😃 možná brzy vznikne nový sběratelský obor: fotografie mincí 😆

Kucera: varianty jen u některýc panovníků ... vzhledem k vývoji cen však brzy budu muset přesedlat na pouze na fotky mincí (viz příspěvek výše)

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#755 - 20. 8. 2009, 12:31

zde musim tralgita ocenit ze z toho nevytvoril raritu jako nekteri prodejci, celkem zajimavy dvouraz na lici.
http://www.aukro.cz/item719031244_jan_lucembursky_prazsky_gros.html

Kucera

Moderátor

Zaregistrován
6. 7. 2009

#756 - 20. 8. 2009, 12:36
Archy: ano děkuji za vysvětlení😃 jestli začnou PG sbírat i další chovanci psychiatrických oddělení, tak si budu také muset vystačit jen z fotkami😃 možná brzy vznikne nový sběratelský obor: fotografie mincí 😆 Kucera: varianty jen u některýc panovníků ... vzhledem k vývoji cen však brzy budu muset přesedlat na pouze na fotky mincí (viz příspěvek výše)

Sbirka fotek minci je moje nejvetsi sbirka

kacuro

Uživatel

Zaregistrován
7. 10. 2006

#757 - 20. 8. 2009, 12:43
Sbirka fotek minci je moje nejvetsi sbirka

:D no moje vlastně také, jen jsem ji dosud za sbírku nepokládal 😆

Liam

Uživatel

Zaregistrován
27. 6. 2009

#758 - 20. 8. 2009, 14:47

Ač nehusita souhlasím s tím co napsal Kacuro. Tato dvě individua, která zde jsou kritizována za předražování grošů asi nijak odbornými sběrateli nebudou, poněvadž by věděli, za kolik se ten který exemplář dá pořídit. Přibližně. Osobně mám pocit, že nám, dlouhodobě sbírajícím, můžou do budoucna (pokud v přemršťování cen budou pokračovat) nadělat značné vrásky na čele. Každý prodejce si bude chtít na prodeji namastit kapsu a Aukro mu dá jen za pravdu. Řekl bych, že už tak ceny v obchodech s numismatikou "úspěšně" kopírují ceny z Aukra. Takže groše půjdou výš a výš. A to kupříkladu já si nemohu dovolit dát za Jiříka 15 hadrů, a myslím, že i valná většina z vás. Takže budeme mít po prdeli se studiem mincí.
Je to jen můj názor tohle všechno, ale jejich počínání mi přijde, jako když Bohuš koupil Irence pštrosa...Asi bysme si měli udělat vlastní aukční server s přístupovým heslem a bylo by. Vždyť se tu všichni znají...
Anebo se přestěhovat na Slovensko, když tam je Archy na všetko tak sám :-)

grofik

Profilový obrázek
Uživatel

Zaregistrován
23. 10. 2006

#759 - 20. 8. 2009, 16:29

Rajská to hudba,presťahujte sa ku nám predáme Vám Groše.😃

Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Archypov

Moderátor

Zaregistrován
10. 6. 2006

#760 - 21. 8. 2009, 10:38

To Liam: Na všetko sám tu nie som, myslel som to tak, že málo ľudí sa zaoberá grošmi ako tykými, myslel som bádaním, nie zberateľstvom. Zberateľov tu bude asi dosť, aj keď síce asi by sme tu o nich niečo vedeli... 😆
To Kucera: Máte pravdu, na Aukre sa predávajú samé "rarity", niektorí predajcovia ani iné neponúkajú (stačí si pozrieť ich stránky, človeku je fakt na vracanie). Tuná tralgit z toho síce raritu nerobil, ale ani by to nebolo vhodné. Táto minca je podľa mňa dosť otrasná, zrnitá, nedorazená... ja na nej, ani na tej aukcii neoceňujem nič. 😲

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.