Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
22. 4. 2007
Základ je Smolík - Pražské groše a jejich díly.
Je to ale už opravdu jen základ, protože je to staré dílo a překonané. Ale na Václava II. a Jana Lucemburského podle mně stačí.
Co tak sleduju, tak se vychází většinou z novějších monografií:
Jiří Chvojka - Pražské groše Ferdinanda I.
Jiří Hána - Pražské groše Václava IV. z let 1378 - 1419
Václav Pinta - Pražské groše Karla IV. (1346 – 1378 )
Hásková Jarmila : Pražské groše z let 1471 - 1526, Vladislav II. - Ludvík I.
atd.
a u značek je alfa a omega: Jiří Hána - Rubní značky pražských grošů
Zaregistrován
10. 6. 2006
Tome, mne sa to moc nezdá :-( Rubnú značku o ktorej hovoríš osobne vlastním a veľmi sa mi to nepodobá. Scan je špičkový, v tomto prípade by však možno o niečo lepšie bolo spraviť pár skvelých záberov s foťákom, trošku to nachýliť z jednej strany na druhú aby boli trošku vidieť tiene. Ak by sa ti chcelo pošli mi nejaké obrázky.
Zaregistrován
22. 4. 2007
Já jsem si myslel, že to značka asi nebude, ale co kdyby :-) Na nafocení foťákem bohužel nemám žádný vhodný makro objektiv :-(
Groš moc nestál, takže to zase až tak nevadí :-)
Zaregistrován
10. 6. 2006
Ahoj Tome. Asi to fakt nebude tá značka. Počuj, Ty si hovoril že ten groš za veľa nestojí, ak môžeš pošli scan, aj tak by som sa na neho pozrel. Ja momentálne čakám na dva groše z Aukra, Karla a Jiříka, oba v celkom slušnom stave. Možno už zajtra.... to sa teším :-) Pozdravujem Ťa srdečne.
Zaregistrován
22. 4. 2007
2 Archy: hodil jsem ti skeny na maila. To je to nejhorší, že? Čekat až dorazí zásilka s vydraženou mincí :-)) Znám, znám :-) Já jsem pro změnu neodolal tomu Poděbradovi od Divíška a napsal mu o něj. Teď, buď je už pryč a bude víc peněz na Prahu nebo bude můj :-)
Zaregistrován
10. 6. 2006
Tome vďaka. Tento typ Jána mám aj ja vo viacerých exemplároch. Ide o Jánove mladšie razby a práve na týchto sú pomerne často značky deviny. Vieš čo myslím. Kúsok chvosta to určite nie je, evidentne to tam nepatrí, hlavne s prihliadnutím na zasahovanie tohto podivného útvaru do perlovca. Momantálne som v názore (nemusí so mnou nikto súhlasiť, je to iba názor) že sa o rubnú značku jedná. Je to určite 2d, alebo 2e. Ostatné z "dlhých" rubných značiek ako isto vieš sú za uchom leva a medzi koncami chvosta sú iba krúžkové, alebo devinové typy. Takže môj názor poznáš, podľa mňa o niektorú z týchto značiek pôjde, aj keď v trocha deformovanej podobe.
Zaregistrován
22. 4. 2007
No právě, ta devítková značka by to mohla být :-), ale díky tomu dvojrázu a opotřebení to už na jisto poznat není :-(
Ale to co píšeš jsem si na tom bleším trhu v Olomouci kde jsem ho kupoval myslel, ale bylo tam málo světla a navíc se za mnou tlačil další zájemce, tak jsem neměl moc příležitosti ho zkoumat a vzal jsem ho :-)
Zaregistrován
10. 6. 2006
Dobre si spravil. Daj vedieť čo Ťa vyšiel. Ak je to tajné, pošli mi na mail :-)
Zaregistrován
22. 4. 2007
350,- :-))
Zaregistrován
10. 6. 2006
Slušná cena.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.