Moderátoři: smith
Zaregistrován
10. 3. 2009
Garfield52 napsal/a:
A přijímají telefonické limity nebo on-line internetové samo i během aukce.
Dovolím si nesúhlasiť. To nie sú limity a ani limitenti. To sú už reálni účastníci dražby a prihodenia vrámci dražby. Prihodia vždy len jednu cenovú ponuku bez určenia konečnej limitnej ceny.😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Zaregistrován
7. 7. 2010
To není legrace. To je zákon o dražbách:
§23 odst.(9) Draží se, dokud účastníci dražby činí vyšší podání. ... atd.
Zákon neříká, jakým způsobem tak mají učinit. Mimochodem, zákon o dražbách má přednost před aukčním řádem ČNS a ustanovení aukčního řádu ČNS která jsou s ním v rozporu jsou ze zákona právně neplatná. Spadla klec na kanára.
Pořadatel aukce nemůže odmítnout limitenta (účasníka dražby) bez závažných zákonem přesně vymezených důvodů! Tím se nechci zastávat všelijakých aukčních podfuků. Chápu že jste smutnej, že jste musel dát víc, ale to je holt osud. A mám otázku: " A proč by to mělo být spravedlivé?". 😈 😈 😈 😈
Zaregistrován
12. 1. 2010
Aha, takze vsichni porusuji zakon, kdyz napisou, ze limity prijimaji do toho a toho dne a hodiny.
Jinak napad na to jak zrusit jakoukoli akci - najmu pet lidi, kteri par minut pred drazenim nejake polozky dojdou s vyplnenou prihlaskou a limitem na tu polozku a nasledne zazalovat aukcni firmu, ze jejich podani nebylo prijato vcas, takze byl porusen zakon.
Uz jsem tedy videl hodne silenych konstrukci (ostatne staci si vsimnout nekterych vyroku naseho Nejvyssiho soudu) ale obavam se, ze tenhle vyklad je daleko za hranici absurdity a pri pripadnem soudnim sporu v zminenem prikladu by slouzil pouze jako pobaveni osazenstva soudni sine. Poradatel aukce musi mit moznost definovat ucastnika drazby (tedy v pripade limitenta, za jakych podminek se za nej povazuje apod., jestli povoli prihozy po telefonu a zajakych podminek atd.) a tim je asi receno vse..
P.S.: ja jsem vic dat nemusel, ja jsem tam vubec nedrazil a nejsem clen CNS, ale vyjadrit se doufam muzu: pokud si nekdo da nejaka pravidla a pak je porusuje, pak je to podraz a ve svem dusledku okradeni ucastnika drazby (coz byl v tomto pripade nerva). Na stejnem zaklade by se mohly delat podvody v libovolnem meritku (jako poradatel nebo prodavajici si vzpomenu, ze jsem na drazenou polozku vlastne chtel dat limit v momentne kdy se zacne drazit a vyzenu cenu, kam budu chtit..)
Zaregistrován
27. 2. 2010
Pánové, jako bankovkář si dovolím vstoupit do diskuse numismatiků (aukce se týkají nás všech). Neviděl bych to tak horké - je třeba se dívat mj. i na definice pojmů v zákoně.
Pro účely tohoto zákona se rozumí:
a) dražbou je veřejné jednání, jehož účelem je přechod vlastnického nebo jiného práva k předmětu dražby, konané na základě návrhu navrhovatele, při němž se licitátor obrací na předem neurčený okruh osob přítomných na předem určeném místě, nebo v prostředí veřejné datové sítě na určené adrese, s výzvou k podávání nabídek,
c) účastníkem dražby osoba přítomná při dražbě, která se dostavila nebo přihlásila v prostředí veřejné datové sítě na určené adrese, a to za účelem činit podání, a splňuje podmínky stanovené tímto zákonem,
tedy jestli to jako laik chápu správně, limity jsou jen jakýsi bonus, který může být ale taky nemusí, takže si pro ně dražebník může stanovit podmínky jaké chce (samozřejmě nesmí porušovat zákony). Pak by je ovšem měl dodržovat.
Dále, typů dražeb je několik, a je otázka čím vlastně podle zákona je neveřejná aukce ČNS. Nejsem právník, takže to ani moc zkoumat nebudu.
Zaregistrován
7. 7. 2010
Neveřejnou aukci zákon o dražbách vlastně ani nezná! Vlastně je to i jaksi v rozporu s ním😈 , když je na aukce ČNS vstup omezen jen na členy. Ale min. vnitra jim to ve schválených stanovávh povolilo ty tzv. "členské aukce" Takže to je určitá "schizofrenie".😈 😈 😈
Zaregistrován
7. 7. 2010
Tak tu máme Pražskou aukci.
A opětovně se bude dražit XV kr Janinali. Už se z něj stává pomalu a jistě "oběhová" mince. Neb se bude dražit již potřetí za uplynulý rok!👿 👿 👿 👿
Zaregistrován
27. 12. 2009
Mně by zase zajímalo, kde se roztrhl pytel se slezskými haléři. Bytomský haléř Boleslava I. Už ho vidím tento rok potřetí, přitom za posledních šest let jsem ho na aukcích u nás, v Polsku a Německu registroval dvakrát.
www.slezske-mince.cz
RolencH@seznam.cz
Zaregistrován
6. 7. 2009
Je to pořád ten samý kus - Frühwald, Aurea, ČNS Praha. Zase někdo cejtí šanci na zbohatnutí ale pochybuju že mu to vyjde...
Zaregistrován
7. 10. 2006
V denárovém období je nabídka nic moc stejně jako teď u Aruey😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.