Moderátoři: smith

petr1596

Uživatel

Zaregistrován
23. 11. 2011

#21 - 13. 12. 2013, 21:55

Dráčku, Dráčku, Dráčku, to že si myslíš, že máš patent na rozum tady už všichni víme, ale takto vehementně se zastávat něčeho o čem si už dávno zpívají ptáci nejen nad Prahou hraničí se zoufalstvím. Myslím, že jestli se v této zemi chceme pohnout z místa, musíme nazývat věci pravými jmény. Jinak nic proti tobě...a hodně sběratelských úspěchů.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#22 - 13. 12. 2013, 23:17

petr1596: podívej se výše co jsem psal
Já nemám šanci(ani čas či chuť) sledovat vše(ani si neuzurpuji patent na rozum), ale pro zmíněnou položkou o které tu nerva81 v příspěvku č.12 psal, to prostě vím zcela jistě a proto si mohu dovolit tvrdit, že minimálně v tomto případě je psát o nějakém falešném limitu 100% lživá pomluva od pisatele! S žádným zoufalstvím to nemá nic co dělat. Též Ti přeji hodně sběratelských úspěchů.

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován
22. 3. 2009

#23 - 14. 12. 2013, 06:48
Radime, KD Ladvi je hned pri vychodu z metra, s parkovanim nevim jak to tam je, ale zrejme by nebyl problem to tam nekde na sidlisti nechat.

Diky, idem metrom. Dufam, ze sa vidime.

alarich

Uživatel

Zaregistrován
15. 4. 2010

#24 - 14. 12. 2013, 07:31
petr1596: podívej se výše co jsem psal Já nemám šanci(ani čas či chuť) sledovat vše(ani si neuzurpuji patent na rozum), ale pro zmíněnou položkou o které tu nerva81 v příspěvku č.12 psal, to prostě vím zcela jistě a proto si mohu dovolit tvrdit, že minimálně v tomto případě je psát o nějakém falešném limitu 100% lživá pomluva od pisatele! S žádným zoufalstvím to nemá nic co dělat. Též Ti přeji hodně sběratelských úspěchů.

¨
no,podle mě,když se podívám na tvoje příspěvky tak toho sleduješ až,až😉

nerva81

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2007

#25 - 14. 12. 2013, 10:58
nerva81 napsal/a: Po minulé zkušenosti, když mě falešným limitem natáhli o 8000,- je bojkotuji. Padělky mne nepřekvapují po upozornění na padělek na mě bylo mluveno dost nahlas - co že si to dovoluji, když tomu nerozumím... Spíš s divím lidem, že jim lidi ten materiál ještě cpou... :-( ...

Vím, že ten limit byl jedoho z pravidelných a nejmoudřejších čtenářů tohoto fóra. Myslím si, dráčku, že ho znáš asi nejlíp ze všech účastníků tady.
Tomu limitu mám několik připomínek:
1) byl podán v průběhu akuce, protože nebyl zanesen do "limitní knihy aukce" (u posledního písemného limitu nebyl žlutý čtverec...) - první rozpor s aukčním řádem.
2) limity se dle aukčního řádu podávají pouze písemnou formou a to nejpozdeji 24 hodin před zahájením akuce, pokud pořadatel aukce nerozhodne jinak (v aukčním katalogu jsem žádnou změnu proti aukčnímu řádu nenašel) - nepochybuji, že od září jste již mohli limit dopsat. Limit byl podán v průběhu aukce, tedy pozdě a v rozporu s aukčním řádem.
3) když dražba probíhala stylem: Položka číslo 2473 cena 8000,- u vyobrazení na plátně byl malý čtvereček (tedy poslední písemný limit). Na sále se nezvedla žádná jiná ruka než moje. Tudíž jsem očekával dosaženou cenu výše zmíněnou. Naopak! Licitátor vzal loktem limitenta a oznámil mu máš tam limit! Tak medaile nebyla za 8000,- ale za 16000,-.

Až se ti nebude chtít čekat na nějakou položku, která Tě zajímá, tak Ti doporučuji vést si "Můj osobní seznam věcí o které jsem svou povrchností, leností a neúctou přišel". Hned na první místo si můžeš doplnit tuto medaili.

Abych to rychle shrnul, probral jsem jednu jedinou položku, ale co ty ostatní...

Předem se omlouvám za CapsLock:
NEBUĎTE POSRANÍ A OZVĚTE SE, JDE O VAŠE/NAŠE/MOJE PENÍZE!

Pro ty které zajímá o jakou položku zářijové aukce se jedná tak jde o položku číslo 2473 na odkaze níže.
http://numismatika.cz/CNS-Praha/P060_Katalog/060kat2451.htm

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

vassilij

Uživatel

Zaregistrován
12. 8. 2006

#26 - 14. 12. 2013, 16:41

To Dracek: tentokrat bylo vyrazne mene fiktivnich limitu, ale dodavatele materialu by se dali spocitat na prstech jedne ruky, vetsina minci byla preprodavany odpad ze zahranici a vyhaneni cen duverivym klientum (hlavne tem ta telefon) uz je taky standardem. A opovaz se tvrdit, ze neco z toho neni pravda. Je to verejnym tajemstvim a jakozto rozhodne NE nestranny jsou tve obhajoby pobocky smesne.

Dracek

Uživatel

Zaregistrován
6. 11. 2008

#27 - 14. 12. 2013, 17:41

nerva81: Budu se sice částečně opakovat, ale co se dá dělat.
a/ Prohlásil jsi, že limit byl falešný a to není pravda, protože existoval od konkrétního člověka.
b/ Pokud jsi s přihazovanou(docílenou) cenou nesouhlasil, mohl jsi položku přenechat limitu, který by ji koupil(nikdo Tě nenutil za ten horní limit položku koupit), jako přítomný v sále jsi pouze dostal přednost za cenu rovnající se poslednímu limitu.
c/ Pokud by mělo dít to co popisuješ, že položku by někdo chtěl teoreticky zakoupit po jak píšeš zahájení aukce(což nebyl rozhodně tento případ), dovedu si představit zcela jednoduché a daleko pohodlnější možnosti jako např. pověřit jednoho z mnoha známých lidí přítomných s číslem na aukci v sále či jiné další možnosti.
Zda-li se Ti někdy jindy při dražbě stala křivda posoudit nemohu, ale zde tomu tak nebylo-limit existoval. Bojkotovat máš právo cokoliv, to je Tvá volba. Více toto již komentovat nebudu. 🙄

vassilij: Dnes jsem byl na sále pouze chvíli zkusit pro sebe koupit jen jednu položku(již jsem dost nakoupil 7.12.) a několik po sobě jdoucích pro kamaráda co mi dal svůj limit. Většinu času jsem byl naopak v předsálí, kde jsem měl nějaká jednání zejména s mimopražskými lidmi. Nemohu tedy relevantně srovnat realitu a Tvůj názor+popis. Nic tedy nemohu tentokráte potvrdit, ale ani vyvracet pokud bych si neměl vymýšlet. Mohu tedy pouze brát to, že máš takový dojem/názor jak jsi napsal. 😐

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

nerva81

Uživatel

Zaregistrován
7. 6. 2007

#28 - 14. 12. 2013, 18:47

Dracek napsal/a:

...dovedu si představit zcela jednoduché a daleko pohodlnější možnosti jako např. pověřit jednoho z mnoha známých lidí přítomných s číslem na aukci v sále či jiné další možnosti...

Pokud by dražba probíhala tímti způsobem nic bych proti tomu nenamítal, alespoň bych věděl proti komu dražím a s kým mám tu čest...

Proti docílené ceně nic nenamítám, byl jsem odhoten nabídnout podstatně více, "jediné" co se mi nezamlouvá je jen průběh dražby!

Horší pro mne bylo zjištění, které jsem popsal - ANI člověk, který zastupoval písemné limity a měl by limitech být informován asi nejlépe v sále, nevěděl o tom, že má pro nějaký limit dražit!!! To již samo o sobě samo napovídá mnohému - pozdnímu podání limitu během dražby, případně různým jiným spekulacím...

To kdo NEPLATNÝ limit podal, jsem se dozvěděl hned po mé reklamaci v průběhu aukce. Nestyď se přiznat!

Pecunia non olet
http://moneta-augusta.net/

Garfield52

Uživatel

Zaregistrován
7. 7. 2010

#29 - 16. 12. 2013, 15:04

To je poněkud filozofická otázka co to "pozdní limit". Někde to napíšou do katalogu přesný čas uzávěrky příjmu limitů. Jinde ne. A přijímají telefonické limity
nebo on-line internetové samo i během aukce.
Spíše je správný názor, (a v souladu se zákonem o dražbách), že nabídky lze podávat, dokud není věc v aukci přiklepnuta. Tedy ani tzv. "sálový limit" podaný třeba 10 minut před dražbou položky nelze považovat za pozdní. Spíše by bylo nezákonné, přijetí limitu odmítnout!😈 😈 😈

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#30 - 16. 12. 2013, 19:32

Garfield: to má být zřejmě legrace?😲

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.