Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
12. 2. 2016, 23:31

Navrhuji rozšířit Pravidla o následující bod:
“Dokud nebude řádně zodpovězen dotaz na určení a cenu předmětu, budou nabídky typu “Koupím” nebo “Ozvi se mi na email” nemilosrdně mazány.”

Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

Vytvořeno:
14. 2. 2016, 17:25

Navrhuji rozšířit Pravidla o následující bod: “Dokud nebude řádně zodpovězen dotaz na určení a cenu předmětu, budou nabídky typu “Koupím” nebo “Ozvi se mi na email” nemilosrdně mazány.”

souhlas!!

jv64

Moderátor

Zaregistrován:
15. 5. 2009

Vytvořeno:
14. 2. 2016, 17:56

Navrhuji rozšířit Pravidla o následující bod: “Dokud nebude řádně zodpovězen dotaz na určení a cenu předmětu, budou nabídky typu “Koupím” nebo “Ozvi se mi na email” nemilosrdně mazány.”

Požadavku, aby mě vystavovatel kontaktoval na mail, občas využívám k získání informací, které by mě veřejně nesdělil. Pokud informace získám, využívám je zpravidla pro publikační účely, které slouží ku prospěchu všem.
Takže s takto stroze formulovaným pravidlem nesouhlasím.
Chápu asi přibližně účel návrhu, ale různí účastníci fóra našli a jistě najdou i v případě zákazu více či méně "elegantní" způsoby, jak se dostat ke koupi mince, o kterou mají případný zájem. Koneckonců jsme na fóru sběratel. Stejně tak jako zájemci o prodej zde úspěšně používají řadu cest, jak obejít pravidlo o stanovené pevné ceně v případě nabídky. Neříkám, že se mě praktiky jedněch i druhých líbí (nejmíň se mě líbí tehdy, když bych měl o minci také zájem a nenajdu v sobě tolik "zdravé asertivity"co jiní), ale žádný jednoduchý recept nevidím a také mě není zcela jasné, koho proti čemu má návrh hájit.

denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

Vytvořeno:
14. 2. 2016, 18:12

souhlasím s jv64 a taktéž mi není jasné, koho má návrh chránit.

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

Vytvořeno:
14. 2. 2016, 18:31

ako spravne napisal jv64,
sme tu na zberatelskom fore.
a ruku na srdce, stalo sa to uz kazdemu,
ze sa pri nejakej minci neudrzal,
a slusne utrusil poznamku typu:
az ji budes poustet do sveta, u mne by ji bylo dobre : )
co je de fakto to iste, ako neutralna poznamka typu: ozvi sa mi na mail .
proste, nerobil by som z toho tragediu.

jacisin76@yahoo.com

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
15. 2. 2016, 05:55

Požadavku, aby mě vystavovatel kontaktoval na mail, občas využívám k získání informací, které by mě veřejně nesdělil. Pokud informace získám, využívám je zpravidla pro publikační účely, které slouží ku prospěchu všem. Takže s takto stroze formulovaným pravidlem nesouhlasím. Chápu asi přibližně účel návrhu, ale různí účastníci fóra našli a jistě najdou i v případě zákazu více či méně "elegantní" způsoby, jak se dostat ke koupi mince, o kterou mají případný zájem. Koneckonců jsme na fóru sběratel. Stejně tak jako zájemci o prodej zde úspěšně používají řadu cest, jak obejít pravidlo o stanovené pevné ceně v případě nabídky. Neříkám, že se mě praktiky jedněch i druhých líbí (nejmíň se mě líbí tehdy, když bych měl o minci také zájem a nenajdu v sobě tolik "zdravé asertivity"co jiní), ale žádný jednoduchý recept nevidím a také mě není zcela jasné, koho proti čemu má návrh hájit.

Tvoje činnost je mimořádně záslužná a tento případ jsem samozřejmě na mysli neměl.
Jen mně zlobí ti chytráci
/a není to jen v mincích ale třeba i v obrazech/
kteří se snaží rychle něco koupit dříve než neznalý tazatel zjistí jakou má jeho věc vlastně cenu.👿

jv64

Moderátor

Zaregistrován:
15. 5. 2009

Vytvořeno:
15. 2. 2016, 08:06

turtle: díky, já vím, že jsi nemířil na mě. Možná by částečně prospěla nějaká funkce PM (private message), jaká je na jiných fórech. I když jen ve smyslu, že by ty vlčácké manýry nebyly tak na očích.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
15. 2. 2016, 09:42

tocomabyt napsal/a:

ako spravne napisal jv64,
sme tu na zberatelskom fore.
a ruku na srdce, stalo sa to uz kazdemu,
ze sa pri nejakej minci neudrzal,
a slusne utrusil poznamku typu:
az ji budes poustet do sveta, u mne by ji bylo dobre : )
...

Ok, ale pak je slušné to nejdřív aspoň určit a ne že tazatel chce určení/ocenění a na to mu někdo napíše "Koupím. Můj mail: ...". Takové příspěvky by se měly mazat bez milosti.

Voloda16

Uživatel

Zaregistrován:
17. 3. 2012

Vytvořeno:
15. 2. 2016, 09:47

taky si myslím

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

Vytvořeno:
15. 2. 2016, 09:56

tocomabyt napsal/a: ako spravne napisal jv64, sme tu na zberatelskom fore. a ruku na srdce, stalo sa to uz kazdemu, ...

S tím by měl souhlasit každý. Bohužel zde se pouze donekonečna vymýšlejí nová a nová pravidla, ale stará (pokud by byla dodržována, byla by funkční) se nedodržují. Proč to na jiných fórech jde?
Proč zde se okamžitě příspěvky, které porušují pravidla, nemažou a dává se prostor na jejich obcházení?

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.