Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Požadavku, aby mě vystavovatel kontaktoval na mail, občas využívám k získání informací, které by mě veřejně nesdělil. Pokud informace získám, využívám je zpravidla pro publikační účely, které slouží ku prospěchu všem.
Takže s takto stroze formulovaným pravidlem nesouhlasím.
Chápu asi přibližně účel návrhu, ale různí účastníci fóra našli a jistě najdou i v případě zákazu více či méně "elegantní" způsoby, jak se dostat ke koupi mince, o kterou mají případný zájem. Koneckonců jsme na fóru sběratel. Stejně tak jako zájemci o prodej zde úspěšně používají řadu cest, jak obejít pravidlo o stanovené pevné ceně v případě nabídky. Neříkám, že se mě praktiky jedněch i druhých líbí (nejmíň se mě líbí tehdy, když bych měl o minci také zájem a nenajdu v sobě tolik "zdravé asertivity"co jiní), ale žádný jednoduchý recept nevidím a také mě není zcela jasné, koho proti čemu má návrh hájit.
ako spravne napisal jv64,
sme tu na zberatelskom fore.
a ruku na srdce, stalo sa to uz kazdemu,
ze sa pri nejakej minci neudrzal,
a slusne utrusil poznamku typu:
az ji budes poustet do sveta, u mne by ji bylo dobre : )
co je de fakto to iste, ako neutralna poznamka typu: ozvi sa mi na mail .
proste, nerobil by som z toho tragediu.
jacisin76@yahoo.com
Tvoje činnost je mimořádně záslužná a tento případ jsem samozřejmě na mysli neměl.
Jen mně zlobí ti chytráci
/a není to jen v mincích ale třeba i v obrazech/
kteří se snaží rychle něco koupit dříve než neznalý tazatel zjistí jakou má jeho věc vlastně cenu.👿
tocomabyt napsal/a:
ako spravne napisal jv64,
sme tu na zberatelskom fore.
a ruku na srdce, stalo sa to uz kazdemu,
ze sa pri nejakej minci neudrzal,
a slusne utrusil poznamku typu:
az ji budes poustet do sveta, u mne by ji bylo dobre : )
...
Ok, ale pak je slušné to nejdřív aspoň určit a ne že tazatel chce určení/ocenění a na to mu někdo napíše "Koupím. Můj mail: ...". Takové příspěvky by se měly mazat bez milosti.
S tím by měl souhlasit každý. Bohužel zde se pouze donekonečna vymýšlejí nová a nová pravidla, ale stará (pokud by byla dodržována, byla by funkční) se nedodržují. Proč to na jiných fórech jde?
Proč zde se okamžitě příspěvky, které porušují pravidla, nemažou a dává se prostor na jejich obcházení?
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.