Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
17. 8. 2018, 18:44

Pro me ty nabouchany exponaty CSR I byly vlastne nuda, je to moc obsahle obdobi, takze na tech 8 ramu se moc nevejde. A kazdy z tech spickovych exponatu mel ty podobny rarity, takze pak cloveku pripadalo, ze to je obycejne, protoze je to vsude.

Nejvic me nadchnul exponat menova reforma 1953 od Madarskeho vystavovatele, tam byly nevidane celistvosti (na stejne tema tam ma exponat pan Aksamit, ale ten Madar ma imho lepsi).

Mel tam docela pekny exponat CSR I nejaky Japonec, ten si tam u toho stal, tak jsme mu s kolegou Neumannem pratelsky rekli, ze tam ma nejaka falza - telegram Ceske budejovice vyplaceny znamkami (nebyl sam, kdo tam tuhle saskarnu mel), pak tam mel evidentni falzum pohledu "Janske Lazne" a pak jeste par nesmyslu (pulene frankatury atd.), ale na Japonce myslim dobry. Top tam mel ustrizek s vylepenou ctyrpaskou 200h hradcany, kde je jedna prevracena. Pokud to je teda ten jediny pravy examplar co existuje.

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

OskarOto

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2016

Vytvořeno:
17. 8. 2018, 18:45

Tak jedna, kterou někdo poslal.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

OskarOto

Uživatel

Zaregistrován:
17. 2. 2016

Vytvořeno:
17. 8. 2018, 18:53

Tohle je taky moc pěkný.

Obrázky:

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
17. 8. 2018, 19:02

Tohle me take pobavilo (50h v popisu zapocteno jako 50Kc, tedy misto 14,50 "64KC")

Obrázky:

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

jirka11

Uživatel

Zaregistrován:
1. 4. 2013

Vytvořeno:
17. 8. 2018, 19:28

Byl jsem na výstavě ve čtvrtek. Super zážitek. Jedinná negativa zde už popsaná byla zima a tma 🙂 v hlavním sále.
Za mě paradoxně vedle tolika rarit nejzajímavější poštovní použití aršíku Bratislava 1937 a nenápadná doplatní HV1926 DL44B poštovně nepoužitá.

Obrázky:

jirka11

Uživatel

Zaregistrován:
1. 4. 2013

Vytvořeno:
17. 8. 2018, 20:00

v exponátu p. Mádla tyto dvě věci

Obrázky:

jirka11

Uživatel

Zaregistrován:
1. 4. 2013

Vytvořeno:
17. 8. 2018, 20:08

Naopak u této položky jsem se zarazil. Přefrankovaný filatelistický výrobek bych nechtěl, natož abych ho dal do exponátu.

Obrázky:

Madox

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2018

Vytvořeno:
17. 8. 2018, 21:56

Díky za zajímavé postřehy. Byl jsem dnes po čtvrté hodině a zaujalo mě, že stánek SČF byl prázdný...

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
18. 8. 2018, 01:51

No a naproti Mauriciu (jsem byl skouknout dnes; vlastně včera) byly nejen Londýnské aršíky, ale i, podle všeho prošlý, dopis frankovaný Skalickým vydáním. Poprvé jsem naživo viděl něco takového.

A v prodejní sekce v Olympicu tam měl v prodeji zkusmý přetisk FIUME (takový ten prvotní). No, na to nemám. Ale u Rakušáků jsem zakoupil - viz obrázek.

Jedna věc mi ale přišla zvláštní, páč jsem byl ve městě (a v Poštovním muzeu - některé knížky, myslím ty exponátové, fakt zajímavý), že tam ta propagace není, no vlastně žádná. Ani na těch výstavních hotelích to tak nějak není poznat, že tam je výstava. Zblízka jo, ale z takových 100 metrů ani nic.

Obrázky:

Peťas

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2013

Vytvořeno:
18. 8. 2018, 09:04

Z jiného soudku: propagace světové výstavy a tím potažmo filatelie samotné, byla z mého hlediska tristní. Je pravdou, že jsem neprolistovával denně několik periodik a nesledoval televizní zprávy, tak se třeba pletu. Ale na internetu skoro vůbec nic. Rozumím, že přesvědčit redaktory, kteří vyhledávají pouze seznacechtivé články typu černé kroniky nebo kde se kdo vyprsil, je těžké přesvědčit o propagaci filatelistické výstavy. Přesto se do titulků daly požít informace o hodnotách rarit, což by už jednu z podmínek splňovalo. Ale nic. Byla to jedinečná šance vtáhnout zpět část starší generace, která se v dětství sbíráním alespoň veselých balíčkových známek zabývala a možná by se přidalo i pár desítek/stovek jejich děti nebo vnoučat. Ač je to v dnešní době extrémně náročné.
Stejně tak to mohla být významná propagace a zvýšení zájmu o čs. známky (res. filatelii našeho regionu).
Bohužel mám pocit, že o výstavě ví pouze úzký profil filatelistů. Který se nadále bude asi zužovat.
Ale třeba se pletu.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.