Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
10. 5. 2013, 23:59

Jó a bude se časem psát "Ex pavlinka" ...😃

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
11. 5. 2013, 08:46

Ještě jeden dotázek. Dokáží pořadatelé při daném startovném (výstavném) ty výstavy naplnit exponáty? Pokud ano, tak se prostě chovají "marketingově"...
Což se samozřejmě asi řadě sběratelů/vystavovatelů nelíbí, ale na druhou stranu ze získaných finančních prostředků si mohou zřejmě dovolit lépe financovat organizaci a rozvoj filatelie v té které zemi...

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

Vytvořeno:
11. 5. 2013, 13:44

Výstava je pro 2200- 2500 rámů.To jestli bude plná (a já myslím, že bude) budem vědět až z Palmáre.😉

pavlinka

Moderátor

Zaregistrován:
9. 2. 2008

Vytvořeno:
11. 5. 2013, 13:49

Jó a bude se časem psát "Ex pavlinka" ...😃

Né. Bude to "Pozůstalost po ..."😉

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
11. 5. 2013, 14:51

Vliv ocenění exponátů na jeho případný prodej určitě má, ale většinou v případech, kdy exponát získá velké zlaté medaile na mezinárodních výstavách, nejlépe na světové výstavě. Ale hrozně záleží na trhu. Pokud zrovna pro danou záležitost nejsou kupci, tak je s prodejem problém. Toto se nedávno projevilo s prodejem exponátů ČSR 1945 - 1953 a Česká republika 1993 - 2008, kde pokud vím, je majitel prodal se značnou ztrátou.
Co se týká třeba mého exponátu Afghánistánu, tak u nás by se na něj kupec nenašel a zlaté medaile z našich výstav, či z výstavy OSTROPA ve světě neznamenají nic. Takže pokud bych jej prodával, tak bych jej nejdříve nabídl jako celek za určitou cenu do zahraničí a pokud by se neprodal, tak jednotlivé položky zřejmě do nějaké britské, či švýcarské aukce. Např. Corinphila, tam se v minulých aukcích za vysoké ceny prodaly všechny materiály Afghánistánu z 19. st. Neprodal se snad jediný dopis z 20.st.
Co se týká naplnění výstav exponáty, tak zájem vystavovatelů většinou bývá větší, než možnosti pořadatele. Proto jsou některé exponáty u nás hodnoceny tzv. v trezoru, což se mně osobně strašně nelíbí. V zahraničí se trezor nepoužívá, tak bývají některé exponáty odmítnuty.
A s odmítnutím bývá někdy "kino", když např. na Světové výstavě v Indii odmítli exponát Afghánistánu A. Zuluetovi, který za něj v Austrálii získal Velkou zlatou medaili.
V Jihlavě nebyl žádný exponát v trezoru, ale vystavovatelé se s nimi nevešli do prostor galerie, tak se ještě vystavovalo v jiné budově.
Pro Wjema: Děkuji za gratulaci ke čtenosti a karmě. Tak Vy pořád čtete moje blogy? Zajímavé, pokud napíši článek, který pokládám za dobrý, tak čtenáře moc nezajímá, ale pokud napíši nějakou populistickou hovadinu, tak má úspěch, až žasnu. Teď jsem se díval, že jsem na prvním místě už třetí den, zatím 18.863 přečtení a karma 47,78. Článek by tam měl být až do čtvrtka, to znamená, že určitě překročí 20.000 přečtení.

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
11. 5. 2013, 22:09

Výstava je pro 2200- 2500 rámů.To jestli bude plná (a já myslím, že bude) budem vědět až z Palmáre.😉

Já to myslel obecně, pro všechny výstavy, kde je vysoké "startovné"...

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
11. 5. 2013, 22:22

Jaromír: Dát na výstavu exponát, aby tam byl v trezoru, mi přijde hodně na hlavu... To snad raději vysoké startovné a jistota, že bude na sále.
Ano, dost často tam na ty blogy kouknu, hlavně na ty nejčtenější a s nejvyšší karmou, ale občas projdu zpětně i co napsali mí oblíbení autoři.

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
12. 5. 2013, 10:53

Já osobně exponát v trezoru odmítám. Pokud vím, je to pouze naše specialita, v zahraničí se to neděje. Kritizoval jsem to v jednom ze svých předešlých článků.
Např. v r. 2011 ve Vysokém Mýtě mi dali pořadatelé exponát do trezoru a tak jsem jej z výstavy stáhl a nevystavoval.
Problém nastává, když vystavovatel potřebuje kvalifikaci pro vyšší stupeň výstavy a je "poslaný" do trezoru. Potom by ale neměl platit výstavní poplatek.
Jinak momentálně 20.134 přečtených příspěvků na blogu, tak těch 20.000 přečtení přišlo dříve, než jsem čekal.

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
12. 5. 2013, 11:29

Já osobně exponát v trezoru odmítám. Pokud vím, je to pouze naše specialita, v zahraničí se to neděje. Kritizoval jsem to v jednom ze svých předešlých článků. Např. v r. 2011 ve Vysokém Mýtě mi dali pořadatelé exponát do trezoru a tak jsem jej z výstavy stáhl a nevystavoval. Problém nastává, když vystavovatel potřebuje kvalifikaci pro vyšší stupeň výstavy a je "poslaný" do trezoru. Potom by ale neměl platit výstavní poplatek. Jinak momentálně 20.134 přečtených příspěvků na blogu, tak těch 20.000 přečtení přišlo dříve, než jsem čekal.

Mě tedy hlavně hodně překvapila ta vysoká karma, páč tamnější publikum mi přijde výrazně proschwarzenbergovské. A Vy jste se do něj tvrdě obul...😉

Jaromir

Moderátor

Zaregistrován:
10. 2. 2006

Vytvořeno:
12. 5. 2013, 12:56

Ta karma mne překvapila též.
Ale i dost příznivců K. Schwarzenberga jej kritizovalo za nevhodné chování při projevu prezidenta.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.