nie su zcestne, zial je to realita, ja zbieram takmer 13 rokov, zial do nasho klubu chodim velmi malo, pretoze kazdy je tam na dochodku, pridu si vybrat novinky SR a CR a rychlo upaluju domov, pretoze nemaju cas... a potom sa cuduj svete, ze clovek strati chut navstevovat i miestny filalt. klub vo svojom rodnom meste... pricom ked sa opytate tychto starsich ludi ako zbieraju, co zbieraju, ako to zakladaju, ci zbieraju nieco ine tak zvacsa ta ista odpoved je ta ista od kazdeho - nechodim na aukcie, nieco mam doma, a vies mam daake prebitky, nieco mozno nabuduce donesiem ked budem mat cas, alebo ked nieje cena v zasobniku tak novinkar mi povie pozriem sa nabuduce, je to zial len na ludoch. Urcite to niekdo zazil. Preto do klubu nechodim, radsej idem tu na forum som tu takmer kazdy den, ci rano alebo o polnoci a odpovede sa vzdy dockam. A navyse tu chodia prijemny ludia, ktory vzdy ochotne pomozu... nic si z toho Yrjo nerob ja som mladsi od teba :-)
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Pro Yrjo: ad bod 3.:Informace o výstavách- jak se ukázalo tady naforu, jsou, nebo byly nedostupné i pro členy, kteří jsou ve svazu hodně let! A to se právě změnami v činnosti svazu mělo zlepšit.Tak uvidíme.Svaz má svůj informační blog , ale podle mě a už jsem to tu někde psala- hlavní stránky filatelie u nás jsou Infofila a toto sběratelské forum. Kdyby byla dohoda, tak veškeré svazové informace by mohli být uveřejněny na Infofile a přečte si je x-tisíc lidí.Toto forum má totiž obrovskou návštěvnost. Takže vzhůru do čtení zde a na Infofile a určitě se dozvíš mnoho informací o tom co tě zajímá.Jinak moc nejsem ráda, že zůstávám zřejmě stále nejmladším účastníkem tady. Pro mládežníky je to tady doslova učebnice i s těma vtipama v tlachárně.
Pro Yrjo: pokud se vážněji zajímáš o filatelii a budeš mít různé dotazy, tady na Infofile Ti je zkušenější filatelisté zodpoví. Co se týká informací z práce vedení SČF rýsuje se naděje, že se snad dočkáme a budou informace i o výstavách.
S filatelistickými KF je asi ve většině měst problém, jak píše Babygulka, nejvíce členů tvoří důchodci, kteří kupodivu nemají naprosto žádný čas, jen přijdou odebrat novinky doslova vestoje a hned upalují domů. Navíc nadávají, co to stojí peněz. V tomto případě nechápu, proč vůbec známky sbírají.
Tohle není filatelie...
Děkuji za reakce. V současném době jsem na tom s filatelií asi tak, že první rande proběhlo a teď se ji snažím důkladněji poznat. Svou sbírku z dětských let jsem postupně rozšířil a mám již kompletní známky s leteckými motivy z našeho území (ČR, ČSRI,ČSRII, BuM, Slovensko, Slovenský Štát) bohužel zatím něco čisté něco ražené, něco v horší kvalitě...
Co se týče dotazů, tak už jsem jich tu pár položil a nestačil se divit jak rychle jsem dostal věcnou odpověď, což je pro toto fórum úžasná vizitka.
Fórum si postupně pročítám a získávám odsud zpoustu cenných informací.
Abych se ale vrátil k tématu. To, že jsou infofila a toto fórum hlavní stránky filatelie u nás už jsem pochopil, ale člověk který chce začít, to zprvu opravdu nepochopí a neví kudy kam. A s těmi výstavami bych to viděl jako opravdový problém. Jsem si jistý, že kdybych řekněme ve 13 letech dorazil na nějakou výstavu, tak by mi to v hlavě zašrotovalo a okamžitě bych začal skládat nějaký ten exponát (prohlížel jsem si polský exponát, co je na něj odkaz v tomto vláknu a myslím, že by to nebylo nereálné a jak tu píše pavlinka, její první exponát byl z úplně obyčejného materiálu...). Problém je v tom, že na žádné výstavě jsem nebyl až dosud... Tudy podle mě vede cesta k přilákání nových mladých členů. Když jsem byl na základní škole, tak každý něco sbíral (kartičky hokejistů, různé samolepky, POGy tehdy frčely...), tak jde jen o to dětem a rodičům vysvětlit, že ty známky májí trvalejší hodnotu (i když na této úrovni malou) a v nezanedbatelné řadě také míň stojí než všechny ty moderní sběratelské kartičky...
Co se týče exponátů na netu, tak je tu Exponet- studnice pro exponátovou tvorbu. Další se dají vygúglit. Ne všechny ale splňují pohled na kvalitní dílo a ne všechny jsou udělány podle našich pravidel.K výzkumu to ale bohatě stačí.Výstava bude tady u nás asi jediná a to Národní ve Vysokém Mýtě v říjnu.😉
Jo, tak to přesně bylo ale také je pravda že doma jsme měli akorát debilní komunistické rádio. Ani televizi ani počítač.
Proto jsme sbírali známky, pěstovali rybičky, stavěli modely.....
🙄
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.