Zaregistrován
15. 7. 2007
jak rikam, s timto papirem v ruce nema cenu resit cenu zlata, ted uz je to oficialne.
na strane druhe, at je vysledek puncovniho uradu jaky chce, numismaticke pochybnosti nevyresi (ani nemuze). pokud nedoslo k pretaveni (coz nedoslo), jednalo se o nedestruktivni zkousku. prepokladam, ze ta zahrnuje bud zkousku prubirskym kamenem nebo spektralni analyzu. ani jedna z uvedenych analyz nedokaze odhalit silne platovani (pokud by tam bylo)... ale nebudu se opakovat.
Zaregistrován
11. 2. 2016
oliver napsal/a:
pochybuju, ze kdokoliv z diskutujicich trpi tak nezvladatelnou mirou jesitnosti, aby na vlastni naklady dokazoval, ze ma pravdu prave on.
Staci se podivat na kecarny, myslim ze je jich tady dost.
To je tak "preakademicky nesmysl", ta mince uz nadosmrti ponese oficialni punc a tim padem i kdyby to bylo falzum je to jedno protoze se to nedozvi nikdo dokud ji neznici a nikdo ji neznici dokud bude mit alespon malou hodnotu jako mince navic oproti kovu. Kazdy kdo ji koupi ji koupi jako zlatou a stejne tak i proda. A muze se dohadovat akademiku a uredniku treba cela armada, a ze neveris puncovnimu uradu ktery nam zarucuje nejakou standartizovanou kvalitu je smesny, ze stejnych duvodu, puncovni urad je rize ekonomicka zalezitost, ne metalurgicka.
🙄
Mince si myslim je v pohode, proste je to I ktery je mazly po uderu, padu, oteru.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
tim predchozim prispevkem jsi mi chtel rict neco osobniho (jako ze mne nemas rad a konecne jsi nasel prilezitost mi to dat najevo), nebo jsi se jen spatne vyspal a byl to muj prispevek, ktery ti umoznil vypustit prebytecnou paru a nebo chces rict neco konkretniho co jsem ja nerek a nebo si myslis, ze prekroucene rikas neco jineho nez jsem rekl ja?
uprimne jsem v koncich ve snaze porozumet tvemu vylevu 😈 😈 😈
to ze tady nepadly nektere moznosti o kterych ty nic nevis, ti podle mne nedava pravo soudit uvedenym zpusobem nic z toho, o co se pokousis. takovych arbitru ma CR stejny pocet, jako potencialnich prezidentu. nic to nemeni na tom, co jsem rekl drive. ze nasazeni dalsich metod je naprosto nerentabilni pro tento pripad.
jen naprosto nepreakademicky, pro ty, kterym sledovat vice diskusnich prispevku cini mirne problemy (coz podle mne nema co delat s tim, co je akademicke a co ne, ale na co kdo mentalne ma a na co uz ne). nebyla provedena hydrostaticka zkouska. pokud je nizsi hustota materialu dohnana mirne vetsim objemem, dostavame se na spravnou hmotnost, coz je nejsnaze overitelny parametr i v zavetri za hrbem velblouda. kontrolni otazka: pokud by hydrostatika ukazala rozpor s ryzosti deklarovanou puncem, jake stado puncovnich uradu a dalsich vyrazenych puncu bude potreba, aby tuto ocividnou nesrovnalost zadupala do prachu?
nicmene ja osobne vubec neresim, zda tato mince ma ryzost, jakou ma mit. jasne jsem rekl, ze na zaklade podanych vysledku ji klidne mit muze i nemusi. proste takovy vysledek nic nevyvraci, ani nezarucuje. a pokud chces zpochybnit i tohle tvrzeni, tak smele do toho. to proste nedas, ale pobavis tu dost lidi.
a nakonec, pokud budeme skutecne malicko vice paranoidni, pokud by uvnitr mince byl wolfram, jak prosim toto puncovni urad pozna? tomu se rika standardizovana kvalita? nerozumim.
btw. i clovek pohrdajici cimkoliv akademickym a zijici v presvedceni, ze vsechno vi a zna nejlip, by mel mit jasno v rozdilu mezi slovicky standarTa a standarD, protoze pokud nemame jasno v tom, o cem mluvime ani na urovni zakladniho vzdelani, jsou veskere diskuse skutecne smesne zbytecne.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Ufff, vůbec jsem neměl v plánu tě nějak dehonestovat, nezminoval jsi někde ješitnost? Zřejmě máš něco nastudováno, nacteno a chytrý asi jsi, ale troufám si říct že ne tak moudrý jak si myslíš, to povysovani můžeš zabalit do pozlatka vznesenyho slovosledu jak chces ale nic to na významu nemění azeje někdo blbec se dá říct rovnou jedním slovem. Možná jsem blbec ale ten blbec řekl jednoduse v jednom odstavci to co ty jsi rozpitval na 2 stránky... 😉 Měj pěkný den...
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
V pravo nahoře ten punc oválný je značka města, mohlo by to být snad Allepo pro minimum 21k? Ta ryba netuším, mohla by to být klidně značka zlatnika, kamarád má taky svoji osobní puncovni zlatnickou značku, čísla ti už jsou jasný. Já si prostě myslím že je ta mince úplně v pohodě, jedná se o běžný punci, takže to může být zajímavější asi pro tolik sběratelů pro kolik to tím může být znehodnoceny. 😉 Pokud si to chceš určit přesně, hledej arabic gold hallmarks. Je jich docela dost.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
20. 12. 2012
S tímto papírem samozřejmě určitě nemá cenu řešit cenu zlata. To jenom aby bylo vidět,jak to na Puncovním úřadě chodí. Vůbec jsem s ním neměl v úmyslu operovat. Teprve až příspěvek 2951 mně k tomu donutil.
Díky za info ohledně punců. Jakmile jsem dostal nový punc,přestaly mně ty tři zajímat. Přesto díky.
Zaregistrován
21. 12. 2014
Zdravím, poprosil bych o ocenění malého groše, děkuji za názory 😉
Obrázky:
Zaregistrován
20. 11. 2019
Dobrý den všem.
Prosím, může mi někdo říct, jestli má něco z toho nějakou hodnotu?
Jestli mám nějakou schovat?
Děti to chtějí na hraní do obchodu, tak abych jim nedala nějaký poklad.
Děkuji moc všem
Obrázky:
Zaregistrován
20. 11. 2019
Pokračování
Obrázky:
Zaregistrován
25. 7. 2006
Tyydii: Cena je urcite nekolik set korun, pokud jsou mince pekne z obou stran. Nabizim vymenu asi za 2 kg minci "detem na hrani" ve stejne hodnote, osobne nebo postou. Muj mail: numismat@seznam.cz.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.