Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
20. 8. 2008
Pochopení mám, tohle jsou vyčerpávající inf.Těším se na další. Jen, prosím Tě, jak se liší deska II. a deska IIA?
Zaregistrován
16. 2. 2009
Už jsemti chtěl odpovědět v pátek,ale nechtělo mi to pustit do diskuse.Doufám,že jsi nebyl moc netrpělivý.
Zásadní odchylky II a IIa TD
ZP 7II vyštíplý štítek pod první nulou
ZP 12II přerušená pravá větev
ZP 93II pravý rámečkový typ,nebo někdy byl nazýván jako pravý příčkový
typ
Jinak Ia TD byla tistěna v soutisku s IIa TD,kdy vznikl zásah retušera a byla vytvořena společná odchylka a tou je pravý rámeček.To se projevuje na ZP
73I závojem
dále na ZP 11 dvakrát praslým levým horním rohem
411 bílé body v číslicích
a pak odchylným provedením redukce pravé dolní holubice u spodní části
TD tištěné navíc s počítadly.Obrázek odchylného provedení ZP včetně počítadla upřesním později.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Je nutné uvažovat a položit si otázku čím vlastně je po rozebrání čistěna TD.Pokud se totiž trochu proleptává,tak by původní stav před lepty byl stav 2 děla,kde působením leptu by pak první zmizla tenká
čárka na levé straně věžičky,címž by vznikl dělo typ nazývaný pravé dělo a po delším leptu by se dělové typy ztratily a vznikla by varianta bez děl.Zároveň při leptu a případném zásahu rytce dojde k natahování
nedotažené čáry I spirály směrem k podtypu II h spirály,dojde ke zviditelnění obloukového typu,ke zviditelnění rámečkového typu a ke zviditelnění typu levé příčky.U levého trojúhelníku dojde pak postupně
ke zviditelnění bílé čáry tak,že postupně zmiznou přerušení této čáry.Zároveň u pravého závitu dojde ke zviditelnění bílé tečky pod pravým závitem a zmizne přerušení pravého závitu.Zároveň zmiznou některé
jemné čárky v paprscích na obloze.To jsou ty,co mizí hned při větším zvětšení známky,pokud nejsou nascenovány na co nejvyšší dpi.Tolik zatím z mé strany.Takže to,co by se původně zdálo že je slitým tiskem,ve skutečnosti je tiskem před vyčištěním tiskové desky,tiskem z nevyčištěné desky,neproleptané desky.K tomu nám krásně pak pomohou čitelná razítka použití,kde průběh vlastního tisku ukazuje jak použitý barevný odstín,tak i tloušťka a struktura papíru,barva papíru a vlastní razítka.A krásné k tomu pomáhají i perfiny a soukromá zoubkování.
Zaregistrován
16. 2. 2009
V pondělí jsme byl v Chebu u Koláře.Jsem s ním domluvenej,že se podívá též do své sbírky.Navíc budu tam u něj fotit i perfiny a jeho soukromá zoubkování.Měj se fajn.
Zaregistrován
9. 4. 2009
Dal jsem dohromadyi foták,takže ten Kolář je o čase.Milotu jsem chytnul minulý týden v Chebu ve středu,ve čtvrtek pak přijel k mýmu kámošovi,takže jsme opět probírali známky.Do toho se mi tam objevil i Olda Fridrich z františkových Lázní,tak jsem se mu o tomhle problému zmínil taky.Dnes odpoledne se opět budu pokoušet chytnout Maternu.Takže jestli se mi ho povede chytrnout doma,uvidíš i ty vlastní známky.Jak moje,tak i od Materny.Ale je to s ním těžký.Když mu volám,tak má věčně vypnutý mobil.Já už mobil opět mám.To je pro Captaina,aby se chytnul za nos.Jinak máš u Miloty tu PČ 1919,co sis objednal a Fridrich je zvědavej na to Tvý Německo.
Zaregistrován
9. 4. 2009
Prohlížel jsem pod UV a křemíkovkou tz barvy na 500H.Je jich skutečně 8,i když literatura se baví o 4.Jde jen o to,jak to vyfotit
a dostat to k Vám.V knihovně v PC Blootoh nemají,tak Vám to z mobilu sem nepošlu.Jedinej,kdo mi mi s tím mohl pomoci je Honza Kmecz,ale toho mí kámoší už 3 měsíce v Chebu neviděli.Je možný,že se mi povede ukecat tchyni a povolí mi internet u ní.
Pro mně přes jaro a zimu je to moc velká položka.Můžu si to dovolit pouze když budu někde pracovat a nebo mi porostou houby a nebo borůvky.A nebo zinkasovat dlužníky.To spíš dostanu práci.
Zaregistrován
9. 4. 2009
A co ty,jak jsi pokročil?Představ si,že Havel z Kralovic sbírá perfiny taky podle TD.Kolář z toho moc velkou radost neměl,ale slíbil mi,že to připraví na to focení.Ptal jsem se ho i na nějaký pásky a bloky,ale moc toho ve sbírce už nemá.Většinu mi pustil,když jsem mu dával před 5 lety mou sbírku Česká posta Cheb 1993-Chebské přetisky k rozpadu ČSFR.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Mé známky jsou k vidění na www.sbirky.wbs.cz v kolonce Filatelie Skrblík.Jen tam nejsou zat´m ty obrázky s perfinama z Krnova,je to nafocený,ale už to já nemohu ovlivnit,je to ve složce v počítači syna pana Materny.Teď tu stojí vedle mne,tak si prohlídl se mnou tuto diskusi a podívá se i po svých 500 HH z II TD.
Zaregistrován
20. 8. 2008
Díky Skrblíku za nové příspěvky. Studuji teď jednu zajímavou věc ale napíšu o ni až budu mít hotovo, abych se zase o svém bádání někde nedočetl.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Ahoj Libco!Jakž takž se mi povedlo vybrat asi všechny Hradčany z tý hromady,roztřídil jsem to na jednotlivý
nominály a včera jsem navíc roztřídil od sebe 1 a 2 spirálu,takže opět Vám mohu něco zajímavého napsat.
Ke shlédnutí to bude až kolem 13.6. aýž se dostanu do Chebu a budu sedět s klukem,co mi to nascenuje mým prvním scanerem a zároveň to pustí i do internetu.
Takže 2 Td se mi vyskytla u Bratislava Tl.0,055 SPRP
Varnsdorf 1 rozlišovací písmeno 5a Tl.0,0,75 SPRP
Brno 2 ?.XI.20-6 Tl.0,055 SPRP
Brno 2 Tl.O,060 SPRP
Hranice Tl.0,060 SPRP zvrásnění
Rossbach Tl,0,055 SPRP
Rossbach Tl.0,055 HLP
Strážnice Tl.0,060 SPRP
Nový ? rozlišovací písmeno d 10.12.20 Tl. O,O60 VPRP !!!!(Vodorovně pruhovaný papír je hledaná věc již z doby ČSR I)
Ru(mburg) Tl.0,055 VPRP
Krnov rozlišovací písmeno 5a 0,075 SPRP
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.