Moderátoři: Jaromir, Admin - Zdeněk Jindra, smith
Zaregistrován
20. 8. 2008
Našel jsem známku z Pelhřimova z ?.IX.20. Zase o něco blíže.
Zaregistrován
16. 2. 2009
V článku z roku 2004 pan Miroslav Krejný z Prahy píše,že 2 TD byla zhotovena 2 dny po 1 TD.
Zaregistrován
20. 8. 2008
To je velice zajímavá zpráva. Já podle toho co jsem do této doby vysledoval a viděl a četl, myslel že II.TD byla vyrobena dodatečně a to až někdy po dubnu 1920, možná až těsně předtím než se oznámilo vydání leteckých zmámek. Dále si myslím že známky z II.desky byly dodány na pošty až někdy v září 1920, jak píšu výše - datum na známce je asi 28.,29,30 září t.r. Kdyby byla II.td vyrobena takto brzy jak píše pan Krejný byla by určitě s počitadly, jako všechny ostatní TD Hradčan. Mám plno ZT 500h s uzavřenou spir ale spodní okraje pouze bez počitadel, to ovšem nic nedokazuje.
Prosím napište mi v jakém článku se o tomto píše, a moc děkuji za příspěvek, určitě je pro mé bádání přínosem.
Zaregistrován
20. 8. 2008
Aha, hm tak poděkování beru zpět. Vracím se ke svému.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Promiň že jsem Tě trochu uvedl v omyl.Článek vyšel ve Filatelii č.9 v roce
2004,ale nepsal ho Mroslav Krejný.ten psal jiný článek o rozložení typů u 30 H červenofialové.Kamarád Ivan Materna z Aše mi dal oba příspěvky k Vánocům najednou,tak se mi to trochu popletlo,to proto,že Miroslav Krejný napsal kdysi specializovaný katalog na Hradčany,který pak vyšel jako příloha Filatelie.Jinak uvádí autor datum 11.9.1920.Článek byl pro mne důležitý v tom,že jsem v roce 1998 řešil s panem Látalem z Prahy případ počítadla I TD,kde neseděla redukce holubiček.
Posílal jsem mu tehdy xeroxovou kopii.Další jsem dal panu Maternovi z Aše.
Pak mi známku ukradli,po 2 letech se mi vrátila zpět a mám jí ve sbírce.Alespoň o Vánocích jsem jí držel v ruce.Jinak ve Specializované příručce od Novotného se popisují u této hodnoty 4 TD.Tomu odpovídají i odlišné paprskové typy a
dle rekonstrukce TD časté deskové odchylky na části nákladu.Podle mne
došlo místo ke 40 000 otiskům TD jen k části otisku z tohoto počtu.Důvod je pro mne neznámý.Ale známky z I a Ia TD se dají odlišit podle barvy.Stejně tak z 2 TD a 2a TD.Krásně mi to ukazují perfiny a soukromé zoubkování 11 1/2 z Krnova,kde se vyskytuje jak I,tak i II TD.To je zatím vše,co mohu pro Vás v této chvíli udělat.Píšu Vám z knihovny,zde je sice internet,ale není zde scaner.
A můj scaner se mi fláká někde mezi Aší a Hranicema u Aše,neboť kolegovi,co jsem mu ho zapůjčil,tak klekl PC z důvodu,že ši hrál s operačním systémem,a tak ho přenesl k dalšímu kámošovi,aby mu to dal dohromady.Blázinec.Důvod proč jsem to dal k němu?Já mám Pentium 3,on má Pentium 4 s větší RAM a HDD pro největší citlivost scanu.Ale osobně je to k shlédnutí.Stačí se domluvit.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Oprava opravy a omluvy.Článek o I a II TD 500 H Hradčany napsal Pavel Švejnar ve Filatelii č.5/2004 na straně 29.Zároveň v tomto článku je odkaz na jeho předchozí článek z Filatelie č.5/2002 na str.32.
V tomto článku jsou uvedena 2 data.I TD datum vydání 9.8.1919 a II.TD 11.8.
1920.Tím se zároveň omlouvám i za svůj předchozí překlep,neboť jsem nevěnoval pozornost roku,ale pouze dni.Jinak jsem si předevčírem prohlížel web www.knihtisk org. a je tam nákres,kdy byla použita I a II TD v soutisku
pro normální známky a I a II TD v soutisku pro známky letecké.Víc k této problematice zatím poskytnout nemohu.
Zaregistrován
16. 2. 2009
Oprava opravy a omluvy.Článek o I a II TD 500 H Hradčany napsal Pavel Švejnar ve Filatelii č.5/2004 na straně 29.Zároveň v tomto článku je odkaz na jeho předchozí článek z Filatelie č.5/2002 na str.32.
V tomto článku jsou uvedena 2 data.I TD datum vydání 9.8.1919 a II.TD 11.8.
1920.Tím se zároveň omlouvám i za svůj předchozí překlep,neboť jsem nevěnoval pozornost roku,ale pouze dni.Jinak jsem si předevčírem prohlížel web www.knihtisk. org. a je tam nákres,kdy byla použita I a II TD v soutisku
pro normální známky a I a II TD v soutisku pro známky letecké.Víc k této problematice zatím poskytnout nemohu.
Zaregistrován
30. 12. 2008
Pokušej jsem seo návod,jak se dostat k 500H.Takže www.knihtisk.org.EnterHradčanyEnterHradčany Books enter
500H enter Plate map enter,Half panel enter,individual position Enter,ale dál už mi to nepustilo.Tak jsem psal email,co s tím dál.Jsem zvědavý,co nám odpoví.Jinak jsem je požádal o spolupráci na hledání použití 500 H 2 TD.Tak snad pokročíme dál.
Zaregistrován
1. 12. 2007
me obrazy jednotlivych funguji tady je odkaz
Hledám pomocníky na Seznam filatelistické literatury (aktuální verze ZDE formát pdf)
Zaregistrován
16. 2. 2009
Ok.Funguje to.Jen jsem nevěděl,že se to musí posouvat,alespoň sceny příruček.Mohu ti pomoci se sceny katalogu perfínů od Vojtka a Maxi a pak katalogu na perfíny ze Slovenska
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.