Moderátoři: Jaromir, pavlinka, smith, ikanek

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#171 - 23. 11. 2019, 18:55

Další dvě pěkné obálky. Tentokráte s blbě nastavenou tiskárnou na Apost. Obzvláště v druhém případě je to jednoznačně rukama počtovní úřednice (ev. úředníka).

Jako, těch 5 rámů se pomaloučku rýsuje! 😁
Ale příští rok to ještě nebude.😕

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

EXPRO2014

Uživatel

Zaregistrován
18. 3. 2018

#172 - 23. 11. 2019, 19:11
Co se tyka tech bilich uzaveru ktere maji vytištene cervene pismeno R tak si myslim že nebudou urceny do zahranici. Na obrazu je ta sama vlaječka jako maš ty razitko postkomplet ale jen jina pošta na kterou to šlo 700-749 SPU ostrava. No a druha fotka je list s takovou pomuckou pro pošty Moravskoslezkem kraji. Stejne to bude i u ostatnich kraju tak i pro Brno. No co jsem s toho teda domyslel. Mozna nebude vsechno presne ale kdyz tak si myslim ze bys me opravil. No tak teda ta skratka SPU bude asi system postovnich uzaveru. A to červene R bude prostě znamenko doporučene pošty. No a vidiš ze kdyby to slo do ciziny tak by tam bylo napsano i cizina. No a razitko postkomlet tak co jsem zjistil tak tahle pobočka je vlastne jako sklad kde si pošty obednavaji takove ty vedlejši produkty ktere potom prodavaji na poštach jeko knižky pohlednice hračky a jine kraviny ktere maji tak krásně na každe pošte ve vylohach na prodej. Takže vlastne touto vlajeckou byl označen svazek ve ktere byl tenhle ten material. Ale jinak ostatni co tam maš jsou určite do ciziny j😁 ak pošta na kterou to jde tak i Mezinarodni slovo pro doporucenou poštu. No doufam že ten kus papiru pomuže vsvetlit i jine veci na ktere treba hledaš odpověď. Obrázky: ...

Sběrný Přepravní Uzel

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#173 - 24. 11. 2019, 00:08

A jak se vám líbí tahle obálka? Razítko je tam sice jen jedno ...
Zjistit, kdy to poslali z Ostravy, bude náročné, kdy z Prahy 4 nemožné. Co znamená "1195/D" a "1387 D" nevím. Možná záznam v nějaké služební knize rekomand.

Obrázky:

Pudoznalec

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2019

#174 - 24. 11. 2019, 01:58

Tyhle ty obalky mam taky ale ty aposty na nich to ještě nemam a tohle je moc super jelikož co se tyka apost nalepek a jejich použiti v poštovnim provozu tak mě hodně zajima a mam docela hodně specializovanou sbirku. No a jeste na uzaveru co jsem videl ze maš tak taky super zatim nemam tak docela zavist.
A diky za opravuSPU zase o neco znalejši o poštovni skratky.

Pavel_III

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
12. 6. 2012

#175 - 24. 11. 2019, 03:48

Když ony se ty Aposty na těchhle obálkách přestaly používat v roce 2010, nebo těsně po tom, se zavedením čárkových R-nálepek. Nesnadno je najít. Stejně jako ty s klasickýma R-nálepkama. Z nějakých 50 000 obálek byly na dvou (2 Aposty, 2 R-nálepky), z toho vždy na jedné byla stržené a na jedné použitelné. Tyhlety ty ostatní jsem tak nějak získal ... z lásky ... k filatelii.😎

Drtivou většinu vlaječek k uzávěrům jsem si ovšem našel sám pečlivým sbíráním! Někdy i těsně vedle toho kečupu.🙂 No dobře. Kecám. Ale některé vskutku ležely na zemi ve vlhku a nesou velmi silné stopy poštovního provozu. Ale když ony to byly většinou typy nebo varianty, co mám jen v tom jediném exempláři! Především rampové (ty tu ještě nebyly, jen v exponátku jsou dvě novinové - z toho jedna právě v tom bídném stavu, tak bídném, že jsem ju musel podlepit), ty se ke mně nedostávají.

Pudoznalec

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2019

#176 - 26. 11. 2019, 13:06

:P😆 Tak pridam něco co tady neni ale už se o tom Pavel zmiňoval, jsou to papírové sáčky na mince. Jsou predem z natištenou hodnotou mince a počtem kusu a nominalu. Dajise rozdělit podle toho k jakemu obsahu jsou určeny (podle vytištěné hodnoty mince) a dale se daji deělit podle toho jakou barvou jasou vytištěné a podle druhu papiru.
Pošta do nich uklada mince a nasledne je pracovnice pošty uzavře a přecvakne konikem jelikož nemaji lep. Sček potom orazitkuje denim razitkem a nasledne i razitkem sveho jmena, svým podpisem nebo parafou. Často jsou tyhle sačky prepisovany na jinou hodnotu než jsou určeny
nebo počtem minci ktere jsou do nich vloženy. Tyhle sačky se ukladaji do trezoru nebo se odesilaji na hlavni pokladnu. Pri odesilani na hlavni pokladnu se vkladaji do obalek pro cene zasilky. Tyto sačky jsou taky jak jsem zjistil asi přidelovany i zakaznikum Česke Pošty neboť jsou opatřeny firemnim razitkem. Pri predani je Pošta prepočita a následně uzavře a orazitkuje.
Takova poznamka ono dostat se k použitym sačku ktery je v celku je docela obtižne vetšinou jsou totiž sačky přetrhnute na pul pri otevirani jen malo kdy jsou otevřene tak aby byly celé.

Začnu je sem davat chronologicky podle jejich hodnoty.

1 Kč jsou určeny pro 100 kusu minci v hodnotě 1 Kč v celkovem nominalu 100 Kč.
Nesou označeni 12-252 F (08-11)
Mam zatim jen 2 kusy ktere jsou jak jsem zminil prepsany na 50kusu.
Druhy obrazek je odlišný papir obalek.

Obrázky:

Pudoznalec

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2019

#177 - 26. 11. 2019, 13:35

2 Kč 50 kusu po 2 Kč celkovy nominal 100 Kč
Označeni 12-252 H (08-11)
Druhy obrazek odlišny papír

Obrázky:

Pudoznalec

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2019

#178 - 26. 11. 2019, 13:48

5 Kč 50 kusu po 5 Kč celkovy nominal 250 Kč
Označení 12-252 CH (08-11)
druhy obrazek odlišny papir

Obrázky:

Pudoznalec

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2019

#179 - 26. 11. 2019, 13:58

10 Kč 50 kusu po 10 Kč celkovy nominal 500 Kč
Označení 12-252 A (08-11)
Obrázky:

Pudoznalec

Uživatel

Zaregistrován
19. 11. 2019

#180 - 26. 11. 2019, 14:40

20 Kč 50 kusu po 20 Kč celkovy nominal 1000 Kč
Označení 12-252 B (08-11)

Druhy obrazek jak jsem zminil drive je to že je tisk v jine barvě a označeni nese stejne 12-252 B ale bez zaznamu datumu ale podle me to nebude datum tisku ale datum toho kdy bylo zhotoven nebo schvalen tenhle navrh. Myslim si ze tim že to je na odlišnych papirech je tim že byl dotisk obalek kvuli potřebě. Nyslim si že tiskli vśechny v jeden den na tolika ruznych papirech. Ale proč je tenhle bez data nevim možna novy navrh ale v červene barvě a tim že je dotiskujou taak je bez data kdo vi.
A třetí obrazek je zase použiti odlišnych papíru a taky jde vidět zmena nominalu a počet kusu.

Obrázky:

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.