Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Už nechybí... na letošním "Vánočním Sběrateli" se mi podařilo sehnat hned dva kousky...
Lístek z 28.11.1918 a dopis z 30.11.1918... no, moc pěkné, že?
Zajímavé je, že se mi zatím podařilo v tomto období dokladovat použití pouze jediného DR a to s rozl. zn. aa...

No, když už jsme v tom chlubení...naopak na Aukru se mi podařilo vydražit toto...
Velice zajímavý dokald běžného poštovního provozu-služební dopisnice, podaná doručeně, R-U podací nálepka (typ s obloučky vedle podacího čísla) a kromě denního poštovního razítka s rozl. zn. 3b (5.1.1916) mám vůbec první doklad o použítí a existenci služebního řádkového razítka "Brünn 2" (dole na textové části dopisnice)

Z "Vánočního Sběratele" jsem si dovezl ještě tento obyčejný dopis oražený nejstarším typem deního poštovního razítka "Brünn Bahnhof"...
... na první pohled úplně obyčejný, pro mě je ale zajímavý datem 30.9.1851 (letopočet vyčten z textu dopisu), tedy ne úplně nejstarší, ale jeden z nejstarších co mám ve sbírce... Známky se používají v R-U teprve rok, tehejší poštovní expedice Brünn Bahnhof existuje teprve třetím rokem...
Možná že ho na přepážce přijímal první vedoucí této poštovní expedice poštovní oficiál Franz Bresnitzer...

Také se mi podařilo získat a doplnit do sbírky, dva ručně psané Retour - Recepissy (kdo toto moje povídání čte...už ví co to je...)
Jeden z 4.1.1903 a druhý 5.12. z téhož roku... dva drobné kamínky do celkové mozaiky poštovního provozu brněnského nádražního poštovního úřadu....

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.