Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Ale furt lepší, než většina dnešních ...
Skládaný dopis s razítkem z října 1877 je možno doplnit do sbírky zde:
https://aukro.cz/13c133-uredni-dopis-rosice-nove-mesto-zalepka-razitko-brno-6999979870
Děkuji za info, před chvílí jsem to na Aukru objevil také... Sice celkem pěkný úřední dopis, podobný tomu z příspěvku č.479. Na tomto dopise je razítko průchozí dokazující, že prošel řádně přes „svůj“ sběrný poštovní úřad Brünn Bahnhof/Brno Nádraží v tehdejší přepravní síti poštovní úřadů R-U, je z pozdější doby než v tom příspěvku 479, kdyby byl otisk pěkný, bral bych to. Ale kvalita toho otisku je mizerná (často to u těch příchozích nebo průchozích razítek bývá, zmiňoval jsem se tu o tom) a za tu vyvolávací částku pro mě nezajímavá...
Škoda ...
Tak tentokrát to tak nějak časově pěkně zapadlo. A co vlastně?
No to, že jsem přes Smitha na Ebay vydražil móóc pěkný dopis podaný na brněském nádražním poštovním úřadě (Byl u někoho ve sbírce až v USA a tedy to poštovné z USA k nám... no zlatá Česká pošta!😃 ). Dopis je v pěkném stavu, je oražený právě tím třetím typem denního poštovního razítka, které se tu používalo a o kterém si právě povídáme....
Obrázky:
Aby to moje vyprávění nebylo až tak monotóní... jen dopis... razítko.... dopis... razítko ..., dovolím si dnes další Cimrmanův úkrok stranou ....
Vzhledem ke tomu, že nám manažeři z Prahy překopali vnitřní strukturu firmy a umístění regionálních pracovišť, stalo se, že od února, po více jak 25 letech, nejezdím šalinou do centra na hlavní nádraží, ale na Staré Brno...
Každý den jedu okolo této budovy s mozaikou modrého lva od pana Klvani na fasádě.. Proč se o tom zmiňuji?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.