Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Zaregistrován
12. 6. 2012
Ale furt lepší, než většina dnešních ...
Zaregistrován
23. 3. 2014
Skládaný dopis s razítkem z října 1877 je možno doplnit do sbírky zde:
https://aukro.cz/13c133-uredni-dopis-rosice-nove-mesto-zalepka-razitko-brno-6999979870
Zaregistrován
26. 2. 2020
Děkuji za info, před chvílí jsem to na Aukru objevil také... Sice celkem pěkný úřední dopis, podobný tomu z příspěvku č.479. Na tomto dopise je razítko průchozí dokazující, že prošel řádně přes „svůj“ sběrný poštovní úřad Brünn Bahnhof/Brno Nádraží v tehdejší přepravní síti poštovní úřadů R-U, je z pozdější doby než v tom příspěvku 479, kdyby byl otisk pěkný, bral bych to. Ale kvalita toho otisku je mizerná (často to u těch příchozích nebo průchozích razítek bývá, zmiňoval jsem se tu o tom) a za tu vyvolávací částku pro mě nezajímavá...
Škoda ...
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tak tentokrát to tak nějak časově pěkně zapadlo. A co vlastně?
No to, že jsem přes Smitha na Ebay vydražil móóc pěkný dopis podaný na brněském nádražním poštovním úřadě (Byl u někoho ve sbírce až v USA a tedy to poštovné z USA k nám... no zlatá Česká pošta!😃 ). Dopis je v pěkném stavu, je oražený právě tím třetím typem denního poštovního razítka, které se tu používalo a o kterém si právě povídáme....
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Pěkný čitelný otisk a datum 15.1. ...
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
No mohl bych tu zase nadávat, že nevím rok, ale protože dopis byl adresován do Vídně a Vídeň v té době bylo císařské hlavní město, byli tam holt už o kro dál, než v nějaké nádražní expedici kdesi v Brně ...
Zaregistrován
26. 2. 2020
Už tam totiž používali poštovní denní razítka s letopočtem a hlavně dodržovali předpisy-poštovní zásilky řádně oráželi příchozím denním razítkem. Takže z otisku příchozího razítka poštovního úřadu ve Vídni lze vyčíst i rok😃
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Detail bude lepší.... 1869 (16.1.69)
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
A už brzy tato poštovní novota došla i k nám do Brna...
Ale o tom příště.
(Smithe, ještě jednou tímto děkuji za ochotu a za pomoc!)😃
Zaregistrován
26. 2. 2020
Aby to moje vyprávění nebylo až tak monotóní... jen dopis... razítko.... dopis... razítko ..., dovolím si dnes další Cimrmanův úkrok stranou ....
Vzhledem ke tomu, že nám manažeři z Prahy překopali vnitřní strukturu firmy a umístění regionálních pracovišť, stalo se, že od února, po více jak 25 letech, nejezdím šalinou do centra na hlavní nádraží, ale na Staré Brno...
Každý den jedu okolo této budovy s mozaikou modrého lva od pana Klvani na fasádě.. Proč se o tom zmiňuji?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.