Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Třeba ...
Už víme, že výnos, kterým byly popsány a stanoveny podrobnosti a provozní pokyny k vydání a prodeji prvních poštovních známek na území Rakouska – Uherska, byl vydán 26. března 1850. Šlo o výnos č. 968-1132H.M. Už víme, že jeho § 15, který stanovuje používání výplatních známek a ukládá odesílateli, že známku nebo několik známek musí upevnit na adresní stranu na horní okraj uprostřed navlhčením lepidla naneseného na její zadní straně, což je nezbytné k uhrazení poštovného stanoveného podle vzdálenosti doručení a váhy zásilky. Poplatek za doporučenou zásilku (registrační poplatek) musí být podavatelem zásilky naopak uhrazen vylepením známky na pečetní stranu dopisu.
Obrázky:
I have noticed that my collection "Postal History of Brno up to 1875"was mentioned several times at this forum. Although I do not speak Czech, I have no problem reading the interesting subjects using GoogleTranslate or DeepL.
Please find an early strike of Brünn Bahnhof (1849) attached.
Obrázky:
Dovolím si to neuměle přeložit ...
"Všiml jsem si, že moje sbírka "Poštovní dějiny Brna do roku 1875" byla na tomto fóru několikrát zmíněna. I když nemluvím česky, nemám problém číst zajímavé předměty pomocí GoogleTranslate nebo DeepL. V příloze naleznete raný dopis Brünn Bahnhof (1849)."
Děkuji za Vaši reakci. Váš exponát obdivuji, Kdysi mě na něj upozornil pan Klim a na výstavě Praga 2018 jsem měl možnost si jej pak pořádně prohlédnout na živo!
Ten Váš předznámkový dopis na obrázku, s modrým denním razítkem je parádní, zmiňoval jsme se o nich v jednom z předcházejících příspěvků. Bohužel v mé sbírce mi něco takového chybí….😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.