Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Teda pánové, klobouk dolů....
Děkuji za všechny informace, které nás asi dovedly ke správné odpovědi...
Osobně si ymslím, že toto je ono::
"...muž stojící v první řadě by mohl být Johann Prukl. Samotné poslední rozloučení se pravděpodobně týkalo dlouholetého ředitele Franze Mlčocha. Narozen 8. ledna 1847. Výnosem ministerstva jmenovaný dne 14. května 1900 Oberpostverwalterem v Brně 2, dne 22. dubna 1907 Postamtsdirektorem v Brně 2. V roce 1916 nejspíše penziovaný..."
V archívu pošty Brno 2 jsem dohledal infomaci, že nástupce Franze Mlčocha pan Karl Prager (tehdejší vrchní poštovní spráce poštovního úřadu Olmütz 1 - Olomouc 1) byl jmenován postamtdirektorem brněnské nádražního poštovního úřadu Brünn 2 - Brno 2 dne 09.12.1916.
Zatím jsem na internetu nenašel stavební povolení nebo dobovou zprávu o přístavbě nové dvouposchoďové poštovní budovy. Tyto údaje upřesní dobu a některé předpokládané události i vyloučí. Podle popisky u fotografie 1916? Stavba musela trvat rok až dva.
Poslední přehlídka? Za předpokladu, že před a z boku jednoposchoďové poštovní budovy probíhal rozvoz zásilek, muselo z důvodu výstavby dalšího objektu dojít k přemístění stanoviště poštovních vozů.
Taky jsem na internetu hledal zmínku o přístavbě pošty Brno 2, ale kde nic, tu nic. Nevím, kde Žampach vzal údaj 1915-1916, vypadá to, že to bylo o rok až dva později. Podobné je to s novou budovou, kde Žampach uvádí rok 1938. Ale do MZA se mně kvůli tomu jet nechce. V dobovém tisku se jen opakovaně uváděly stížnosti na nedostačující a nevyhovující prostory v budově staré pošty před přístavbou.
Brněnské noviny 7.5. 1914 -"...c.k. ministerstvo financí svolilo s užitím potřebného obnosu na tuto stavbu... lze se důvodně nadíti, že rozšíření brněnského nádražního úřadu, co nejdříve bude zahájeno."
Takže bych omezil dobu pořízení fotogafie na roky 1901-1914.
Další kandidát na poslední rozloučení je Oberpostverwalter Adolf Wawra. V letech 1894-1900 na Brünn-Bahnhof a Brünn 2.
Brünner Zeitung 23.7. 1894 přeložen na Brünn-Bahnhof.
Brünner Zeitung 7.4. 1900 penzionován.
Přesnou dobu úmrtí jsem nenašel, ale v letech 1901-1914 je pravděpodobná.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.