Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Zaregistrován
26. 2. 2020
Ve své sbírce mám pár dopisnic psaných právě Vladimírem Vaškem. Na této se třeba právě zmiňuje se o „službě na nádraží“…
„Pane doktore, až se vrátíte, račte poslat po sluhovi na nádraží, i když nebudu ve službě, bude mi kniha jistě odevzdána. Alen i Vám zůstanu dlužníkem za dar zhaslého umělce, z jehož jediného lidu hleděla celá krásná duše jeho … Se srdečným pozdravem Váš Vlad. Vašek“
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Na burzách pohlednic se občas dá najít pohlednice, kterou napsal a odeslal Vladimír Vašek a prodejce netuší, co prodává....😉
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Dva dochované tzv. „Listy poptávací“ brněnského nádražního poštovního úřadu Brno 2, které při reklamačním řízení vypisoval v roce 1919 Vladimír Vašek (vždy vlevo dole zkratka "Va")...
Nedávno jsem jeden takový náhodou objevil v jedné filatelistické prodejně v Práglu a prozradil to jeho majiteli. Netušil co tam v té krabici má za poklad....
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tak zase příště ....😃
Zaregistrován
23. 3. 2014
Na burzách pohlednic se dají občas najít Bezručem psané pohlednice Šmelcovny (ležící mezi Javůrkem a Maršovem), kam chodil mistr pěšky od vlaku ze Zastávky každoročně otevírat jaro.
Mistr je zvěčněný ve skále u Velkých Opatovic:
https://strednicechy.rozhlas.cz/v-lesich-u-velkych-opatovic-na-blanensku-jsou-ukryty-velke-skalni-reliefy-dvou-8474028
Zaregistrován
26. 2. 2020
Ten "List poptáváci", který se mi podařilo objevit v tom pražském filatelistickém obchodě se nakonec dostal i na stránky Postilióna (Postilión 2/2023, č. 148 )...
Tak to trochu zpropagujeme i tady, sice obrázky nic moc, ale ať se ví ...😃
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Abych navázal na Jazzdr (jeho příspěvek č. 1415) za zkouknutí stojí i památník Petra Bezruče v Opavě (objekt Slezského zemského muzea), stojící na místě jeho rodného domu...
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Ve zkratce se o životě Vladimíra Vaška i o jeho působení na poště zmiňují dobové Závodní noviny ROH pracovníků poštovního úřadu Brno 2 z roku 1952 ...
Stojí za to si to přečíst...snad Vám to z těchto fotek půjde...
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Taková zajímavost...
V elektronické encyklopedii města Brna (www.encyklopedie.brna.cz) jsem na internetu dohledal také lístek, kde o sobě pár řádků pro archív městského muzea v Brně napsal v roce 1948 sám Vladimír Vašek…
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Osoba poštovního zaměstnance Vladimíra Vaška, respektive slezského básníka a národního umělce Petra Bezruče, byla pro československou poštu velice významnou. A proto byla pravidelně při mnoha jeho životních výročích připomínána….
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.