Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Zaregistrován
26. 2. 2020
Řádkové razítko "RECOM:" se na brněnském nádražním poštovním úřadě požívalo ještě v roce 1872, jak o tom svědčí tento doporučený dopis. Ale jinak, také nic nechybí.... Už je jiný typ denního razítka, už se nepečetilo, ale odesílatel použil firemní "zálepku" na chlopně, rekomandační příplatek řádně oražen....
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Pár úplně obyčejných dopisů z počátku minulého století... Vypovídají o historii Brna, člověk se z nich dozví, jaké fimra, kde v Brně kdysi sídlila....dnes když jdu okolo těchto adres a vidím tam třeba asijské bistro nebo turecký Kebab...😃
A denní razítka jsou pěkně čitelná... to mám rád....
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
V rámci urychlení odbavení klientů se už také oráželo i orážecími stroji. Už víme, že toto je nejstarší typ, který se používal na brněnském nádražním poštovním úřadě....
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Když člověk kouká, dají se najít zajímavosti....
Třeba tady nastavila obsluha na jednotlivých denních razítkách na orážecí hlavě stroje rozdílné letopočty (1917 a 1919)...vypadá to pěkně, ne ?😁
Správný je ten 1917....
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Ještě dva kousky (dopis a koresponďák)s otisky různých typů razítek z orážecího stroje
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Korespondenčních lístků mi také pár přibylo. Nic extra mimořádného, žádný starší než dosud mám ve sbírce, ale za zkouknutí to myslím stojí....
V razítcích úzké a široké Ü....
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Ještě tyto kousky, každé s jiným denním razítkem ...
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Koho zajímají poštovní balíkové průvodky, frankatury a denní razítka na nich, může se mrknou na nové věci zde. Každá je vlastně úplně jiná
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tak dost bylo chlubení....
Příště navážeme na naše povídaní o historii brněnského nádražního poštovního úřadu Brünn 2/Brno 2 obdobím, kdy byl zajímavou postavou tohoto p.ú. tento muž....
Jestli pak víte, kdo to byl?😁
Obrázky:
Zaregistrován
21. 1. 2010
ta podoba 😋
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.