Moderátoři: dejvy, pavlinka, smith, regula_jan
Zaregistrován
26. 2. 2020
Dopis s tímto razítkem bohužel ve sbírce nemám...
Zaregistrován
26. 2. 2020
Nemám ani dopis s tímto doprovodným razítkem. I když to tak nevypadá, je to jedno razítko, z jednoho kusu...
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Posledním používaným zdokumentovaným doprovodným razítkem "FRANCO" je úplně obyčejné, jednořádkové...
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tady už mohu dopisem s tímto doprovodným razítkem, pěkně v červené barvě, tak jak to mělo správně být, mohu posloužit...
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Tak to byla všechna doprovodná razítka "FRANCO", která se mi podařilo v provozu brněnského poštovního úřadu dohledat.
Můžeme se tak vrátit zpět ke klasickým denním razítkům v předznámkovém období, které jsme v příspěvku č.72 opustili...
Zaregistrován
6. 2. 2009
Rok 1810
Obrázky:
http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.
Zaregistrován
26. 2. 2020
Prošli jsme si tedy všechna doprovodná razítka "Franco", která se na brněnském poštovním úřadě postupně používala, a můžeme se nyní vrátit zase zpět ke klasickým denním razítkům.
Poslední, které jsme si ukázali bylo v příspěvku č.72 a pak 78 a 79...
Zaregistrován
26. 2. 2020
Ta klasická denní razítka se používala v poštovním provozu v předznámkovém období souběžně s těmi doprovodnými, žádný "metodický pokyn JAK, KDY a PROČ" jsem ale nikde nedohledal. Asi v tom byla náhoda, jak měl který poštovní úředník, to které razítko přidělené.
Obdobně jako u některých z těch typů doprovodných razítek i u těch klasických docházelo pochopitelně časem k opotřebení. V roce 1841 se na dopisech objevuje razítko, u kterého je předpoklad, že vlastně nejde o nový typ, ale že se z razítka, které jsem zařadil do příspěvku č. 72 pouze odstranil onen rámeček s bílými perličkami. Snad právě pro jeho opotřebení, snad pro lepší čitelnost razítka.
Obrázky:
Zaregistrován
26. 2. 2020
Dopis s tímto razítkem, ale bohužel ve sbírce nemám ...😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.