Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

zubek34

Uživatel

Zaregistrován:
7. 8. 2020

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 18:18

Musím se přiznat, že známkám vůbec nerozumím, ale tuhle nabídku jsem si na Portu ze zvědavosti prošel.
Pane Kopřivo, chci se zeptat. Všiml jsem si, že jste připravil cenový odhad / posudek, a proto předpokládám, že se na investici nepodílíte. Investoval byste vy sám do těchto známek, kdybyste mohl?
Z mého pohledu je největší riziko v budoucím prodeji. Nevím, kdy se známky prodají. Budu-li nevýznamný investor, nemohu rozhodnout o ceně. Klidně se to za rok může prodat se ztrátou a nebudu to moct nějak ovlivnit.

Joops17

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2012

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 18:57

a nebo ještě lepší příklad https://www.burda-auction.com/cz/archiv/vzacnosti-z-nasich-aukci////100/ ....PENOE dole..3 páska ale zastřižená, ale Ferrary ..1,5 mil s provizí

Nevím, to vybíráte - dle mého skromného názoru - nesrovnatelné...třípáska, pravděpodobně světový unikát a sestava z Portu ... dovolím si v tom vidět jistý rozdíl.
Sám víte, že se dá naopak najít také druhá strana, známky, kde se za libru platilo méně, než 10.- Kč ( a koneckonců i ta sestava na Portu tak stála )....
Nevidím dogma v tom, že se něco prodalo za tolik a tolik, protože to by se dalo říct, že běžný desetiblok Indián má hodnotu 36.000.- Kč, protože za tolik se u B jednou prodal....od té doby už nikdy a dá se sehnat kolem deseti... takže jaká je jeho cena?
Ale nechci se o to přít, neorientuji se na koloniální známky... obecně mě spíše zajímalo, jaký je předpoklad zhodnocení pro drobné investory, což jsem se nedozvěděl a nejspíš nedozvím....nezbude než těch pár let počkat, jak píše jejich expert...." uvidíme"

david kopriva

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2019

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 18:58

U investice Vám nikdo nic nezaručí, neboť do budoucna nevidíme. Zárukou není ani chování komodity v minulosti. Rizika jsou vždy a u každé komodity. Přesto jsou ve světě miliony skvěle vydělávajícíh investorů. Rozhodně to ale není pro každého.
Takřka celý filatelistický trh jde teď nahoru, takřka všechny sbírky se plošně zhodnocují. Některé známky jsou skvělým bezpečným přístavem v době jakékoli krize. Zatímco po krizích zlato klesá, známky se často drží neboť z trhu mezitím zmizely a majitelé je levněji neprodají a vysedí raději další trend atd. Je snadné udržet převis poptávky. Jistěže dochází ke korekcím, ale z dlouhodobého hlediska je to výkonné. Bez velké volatility.
Nevím o jakém přesně "posudku" pro "portu" mluvíte. Žádný posudek na mauricie jsem nedělal.
Pokud to dobře chápu, položky se prodají, když se pro to rozhodne většina vlastníků podle podílů. Filatelie ukáže co umí nejlépe během generace. Smysluplné minimum je ale 5 let. Sám mám určitý mnohaletý depozit, jehož tržními vlastnostmi jsem si naprosto jistý. V tomto konkrétním případě mauriců je takřka nemyslitelné, že by se to příště neprodalo za víc....důvody tu byly vysvětleny dostatečně . U portu určitě investovat budu, byť jsem zvyklý být sám 100% vlastníkem.
Ono to tam reálně koupit také není jednoduché. Za 2 minuty to bylo pryč! Poptávka je dnes obrovská. A opět, opakuji, svědčí to o úctyhodnosti a perspektivnosti CELÉ FILATELIE.

m1234

Uživatel

Zaregistrován:
19. 4. 2014

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 19:46

Zopar faktov.Zmluvu podpisuje investor s Wood & Company,
Portu vzniklo ve WOOD & Company
Ve WOOD & Company, přední středoevropské investiční skupině, vždy hledí minimálně o pár let dopředu. I podle toho se poznají opravdoví investiční profesionálové. Nespokojí se jen s vylepšováním už tak prvotřídních služeb, pracují rovnou na revolučním řešením. Výsledkem je radikální změna v přístupu ke zhodnocování peněz – jedním slovem Portu.

"WOOD & Company je největším obchodníkem na pražské burze a má 25 let zkušeností. Pouze s takovým zázemím můžeme v Portu profesionálně přistupovat k vytváření investičních strategií a efektivně nakládat s cennými papíry. V Portu nemáme malé cíle. Jsme zde, abychom otřásli světem investic.

Také nám jde samozřejmě o bezpečnost vašich prostředků. WOOD & Company podléhá dohledu České národní banky, je držitelem široké licence k poskytování investičních a dalších finančních služeb, a to nejen v ČR."
S toho samozrejme vyplyva že ako obchodnik na kapitalom trhu musi dodržiavat zakony a aj eticky kodex,kedže je členom asociacie.Takže napr zlata 25 dukatova medaila,sa na medzinarodnej aukcii ,ktoru sleduju tisicky obchodnikov ,sberatelov NEPREDA za vyvolavočku 21 000€.Ale vy ju ponukate investorom za 1 700 000 Kč.To je drahšie o vyše 300 %.A oni to bezproblemov kupia.Určite mali kompletne a seriozne informacie,pretože ak ste im to zamlčali tak porušujete minimalne eticky kodex.
Napr " 1. Jednání v nejlepším zájmu klienta
Člen AKAT upřednostňuje zájmy svého klienta a má nastavený systém pro předcházení
střetu zájmů a ochranu klientských informací.
 Uplatňuje podle svého nejlepšího přesvědčení zásadu jednání v nejlepším zájmu
klienta. Bez ohledu na prospěch třetích stran zohlední nejprve zájmy klienta.
 Je loajální vůči svým klientům, jedná s odbornou péčí a užívá obezřetného úsudku.
Jedná ve prospěch svých klientů a klade bezúhonnost investiční profese a zájmy svých
klientů mezi své nejvyšší priority.
 Ve vztahu ke klientům jedná profesionálně, poctivě, nediskriminačně a objektivně.
Od investičneho poradcu očakavam nepoškrveny kredit ,o to viac pri milionovych investiciach.
Tak len pre info,čo sa piše o Wood & Company.
https://dennikn.sk/blog/270516/kto-je-firma-eei-a-co-priniesli-do-kosic/
https://www.aktuality.sk/clanok/813020/oligarcha-boedoer-investoval-do-biznisu-penty-ich-spojenie-trvalo-dlhe-roky/

mamabc1234@gmail.com

david kopriva

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2019

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 19:47

ad joops ....ještě jednou... sestava z Portu je SVĚTOVÝ UNIKÁT, navíc výhodně za 15kč za GBP; a zejména - který prošel sbírkami největších VIP ve filatelii všech dob. Tento efekt nelze pochopit prizmatem ČSR II, při veškerém respektu🙂

Na "předpoklad zhodnocení pro drobné investory" se můžete zeptat mj. těch investorů, neboť oni rozhodli , že to koupí, tj. měli jistě nějakou představu, neboť všechny informace tam jsou celé dny k mání. A můj názor na toto již znáte.
Rozhodně není cílem této diskuse někoho přesvědčovat, aby někam něco investoval, či o čemkoli jiném. Jestiže tu měl někdo ten pocit, tak to zavání nezdravou sebestředností.

Joops17

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2012

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 20:14

ad joops ....ještě jednou... sestava z Portu je SVĚTOVÝ UNIKÁT, navíc výhodně za 15kč za GBP; a zejména - který prošel sbírkami největších VIP ve filatelii všech dob. Tento efekt nelze pochopit prizmatem ČSR II, při veškerém respektu🙂 Na "předpoklad zhodnocení pro drobné investory" se můžete zeptat mj. těch investorů, neboť oni rozhodli , že to koupí, tj. měli jistě nějakou představu, neboť všechny informace tam jsou celé dny k mání. A můj názor na toto již znáte. Rozhodně není cílem této diskuse někoho přesvědčovat, aby někam něco investoval, či o čemkoli jiném. Jestiže tu měl někdo ten pocit, tak to zavání nezdravou sebestředností.

Tak děkuji, přesně takhle jsem si tu odpověď představoval.... vysvětluje mnohem více, než se zdá.

al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 20:31

Tak děkuji, přesně takhle jsem si tu odpověď představoval.... vysvětluje mnohem více, než se zdá.

Jj, drobni investori typ kupujici na Aukru 😁

al_bunda

Uživatel

Zaregistrován:
12. 5. 2011

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 20:35

U investice Vám nikdo nic nezaručí, neboť do budoucna nevidíme. Zárukou není ani chování komodity v minulosti. Rizika jsou vždy a u každé komodity. Přesto jsou ve světě miliony skvěle vydělávajícíh investorů. Rozhodně to ale není pro každého. Takřka celý filatelistický trh jde teď nahoru, takřka všechny sbírky se plošně zhodnocují. Některé známky jsou skvělým bezpečným přístavem v době jakékoli krize. Zatímco po krizích zlato klesá, známky se často drží neboť z trhu mezitím zmizely a majitelé je levněji neprodají a vysedí raději další trend atd. Je snadné udržet převis poptávky. Jistěže dochází ke korekcím, ale z dlouhodobého hlediska je to výkonné. Bez velké volatility. Nevím o jakém přesně "posudku" pro "portu" mluvíte. Žádný posudek na mauricie jsem nedělal. Pokud to dobře chápu, položky se prodají, když se pro to rozhodne většina vlastníků podle podílů. Filatelie ukáže co umí nejlépe během generace. Smysluplné minimum je ale 5 let. Sám mám určitý mnohaletý depozit, jehož tržními vlastnostmi jsem si naprosto jistý. V tomto konkrétním případě mauriců je takřka nemyslitelné, že by se to příště neprodalo za víc....důvody tu byly vysvětleny dostatečně . U portu určitě investovat budu, byť jsem zvyklý být sám 100% vlastníkem. Ono to tam reálně koupit také není jednoduché. Za 2 minuty to bylo pryč! Poptávka je dnes obrovská. A opět, opakuji, svědčí to o úctyhodnosti a perspektivnosti CELÉ FILATELIE.

"V tomto konkrétním případě mauriců je takřka nemyslitelné, že by se to příště neprodalo za víc" ... nez za kolik se to koupilo u Feldmanna ... jste zapomnel dodat 😁

jindras

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2011

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 20:44

pro Wjem ad.60 : např. OC harfa v Libni na podzim 2019

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 21:10

Túto investičnú príležitosť zhrniem v dvoch odrážkach:

• investori by mali v budúcnosti svojou investíciou zarobiť. V súčasnosti, ale nikto nedokáže špecifikovať či sa tak stane, ani odhadnúť časový horizont kedy sa tak stane a ani výšku zhodnotenia. Investori plne znášajú riziká vyplývajúce z investície.

• firma Wood & Company realizovala kúpou a následným predajom investorom v priebehu krátkeho času (cca. pol roka) zisk vysoko prevyšujúci počiatočnú investíciu (stovky %). Odpredajom sa zbavila akýchkoľvek rizík spojených s investičným predmetom v budúcnosti. Zisk môže opätovne využiť pre prípravu ďalšej investičnej príležitosti pre malých investorov.

Vynára sa mi parádny dialóg medzi Vesnou a Jakubom z filmu amotář(https://youtu.be/mtrniTweuzE)

• Myslím, že lidi jsou tady k sobě zlí. Protože čeština je zlá. To je blbej jazyk. Tvrdej a složitej. Pořád nějaké možná a kdyby.
  • A aby a by.
  • Nikdo neumí říct, co chtěl.
  • Co by chtěl. Co by chtěl.
  • Všichni tady strašně lžou.
  • Já spíš myslím, že lidi tady málo hulej.
    😃

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.