Moderátoři: Jaromir, smith, ikanek

david kopriva

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2019

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 12:59

když už tu byl párkrát zmíněn "jejich expert na filatelii", tedy pan Radek Novák ...

Tak musím říci - nová tvář ve filatelii a už je za ním skvělá práce!
Jeho kniha se úspěšně prodává, vyjde anglicky a německy. Přijata je vstřícně i skutečnými filatelistickými autoritami, viz zde na hlavní stránce, ale třeba i ve Filatelii.
Velmi originálně zprostředkovává fil. téma nefilatelistické veřejnosti.
Hovoří nefilatelistickým, srozumitelným jazykem. Kvalifikovaně ukazuje ekonomický aspekt filatelie.
Samozřejmě, že tam jsou chyby. A kde nejsou ? Já dělám chyb spoustu.

Za tou knihou je enormní množství práce a studia a nabytých znalostí.
Výčitky marginálních a nezajímavých detailů, které zde zazněly, navíc nepřijatelnou formou, jsou naprosto SMĚŠNÉ !

Je zřejmé, že RN dokáže na poli filatelie mnohé a jeho postavení bude brzy skutečně významné.

Profilový obrázek
Admin - Zdeněk Jindra

Admin

Zaregistrován:
30. 11. 2006

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 13:06

když už tu byl párkrát zmíněn "jejich expert na filatelii", tedy pan Radek Novák ... Tak musím říci - nová tvář ve filatelii a už je za ním skvělá práce! Jeho kniha se úspěšně prodává, vyjde anglicky a německy. Přijata je vstřícně i skutečnými filatelistickými autoritami, viz zde na hlavní stránce, ale třeba i ve Filatelii. Velmi originálně zprostředkovává fil. téma nefilatelistické veřejnosti. ...

Jo tak s tím se dá jenom souhlasit. Každé dílo má nějakou chybu. Ti co remcají - ať něco napíšou sami.

https://www.infofila.cz/ ... on-line magazín plný filatelie a sběratelství
https://eshop.infofila.cz/ ... eshop pro všechny sběratele
https://pomfila.cz/ ... eshop na filatelii, filokartii, numismatiku, notafilii, odznaky
https://www.worldphilately.com/ ... katalog - ceník poštovních známek
https://www.filokartie.cz/ ... on-line magazín plný filokartie
http://www.numin.cz/ ... on-line magazín - numismatika - notafilie

Joops17

Uživatel

Zaregistrován:
7. 7. 2012

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 13:56

Jejich experta na filatelii jsem zmiňoval já - o jeho knize jsem nenapsal ani slovo. Vím, že vyšla, ale hodnotit ji nemohu, protože jsem ji nečetl.
Prostě mě jenom zaráží, že mi nikdo nedokáže vyjasnit význam té investice.
Když se podíváte na Portu na analýzu ceny, tak každý trochu soudný filatelista se musí zarazit u zmíněných referenčních prodejů... většina známek v nich má plné až velmi široké okraje, narozdíl od těch v sestavě tiskové desky, co byla upsána...tam je více než polovina kostí střižená skoro do obrazu...to to vážně neovlivňuje cenu? To bych se skoro divil....ale co já vím....
Proč tam tedy nebyl zmíněn referenční prodej právě celé sestavy ( to samozřejmě chápu ) ....
Pravdou asi je, že kdyby se to zítra upisovalo za 2 mio, tak se to prodá, ale ne proto, že to má takovou cenu, ale proto, že se vždy najde někdo, kdo o tom moc nepřemýšlí....
Takže o to jde... když jsem něčí expert na něco, tak bych měl dokázat obhájit svou nabídku investicí...jinak než slovy "uvidíme "...
Tím je pro mě to téma vyčerpané....

MikyM

Uživatel

Zaregistrován:
26. 2. 2020

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 13:58

Souhlasím, knížka je to mimořádná, čtivá i pro laika, natož filatelistu. Těch víc jak šest stováků je sice dost, ale stojí to za to, dneska je ostatně už vše drahé. doporučuji všem, kteří mají rádi známky a filatelii a investice

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 14:55

Admin - Zdeněk Jindra napsal/a:

Ti co remcají - ať něco napíšou sami.

Za to je za logiku?

Nejsem sberatel. Jsem SYSEL.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 15:03

Dozvedeli sme sa o propagandistickom význame gallery.portu.cz pre českú filatéliu, o pravdepodobnom kolapse Facebooku pod množstvom otázok českých amatérskych filatelistov, o enormnom množstve práce na vydaní knihy,... ale o ekonomickom zmysle investovania prostredníctvom gallery.portu.cz vôbec nič.

Povedal by som, že nikto z prítomných diskutujúcich si v gallery.portu.cz nikdy žiaden certifikát nekúpil a po tu zverejnených faktoch to ani v budúcnosti neplánuje. Hawk.

Každý filatelista by měl býti s tímto spokojen.

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 15:06

Si vzdycky vzpomenu na kluka, co me v 90. letech vozil, ja rekl doprava, on jel doleva a pak kdyz jsem se podivil rekl "ty si se nikdy nesplet?". Splet wle, ale ne v takovyhle elementarni veci.

Zdenda-Kubik

Uživatel

Zaregistrován:
21. 12. 2015

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 15:07

Dozvedeli sme sa o propagandistickom význame gallery.portu.cz pre českú filatéliu, o pravdepodobnom kolapse Facebooku pod množstvom otázok českých amatérskych filatelistov, o enormnom množstve práce na vydaní knihy,... ale o ekonomickom zmysle investovania prostredníctvom gallery.portu.cz vôbec nič. Povedal by som, že nikto z prítomných diskutujúcich si v gallery.portu.cz nikdy žiaden certifikát nekúpil a po tu zverejnených faktoch to ani v budúcnosti neplánuje. Hawk. Každý filatelista by měl býti s tímto spokojen.

To jsou delnici filatelie, rozumis, bez nich bychom tady byli uplne v prdeli🙂

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován:
12. 10. 2010

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 15:10

Dozvedeli sme sa o propagandistickom význame gallery.portu.cz pre českú filatéliu, o pravdepodobnom kolapse Facebooku pod množstvom otázok českých amatérskych filatelistov, o enormnom množstve práce na vydaní knihy,... ale o ekonomickom zmysle investovania prostredníctvom gallery.portu.cz vôbec nič. Povedal by som, že nikto z prítomných diskutujúcich si v gallery.portu.cz nikdy žiaden certifikát nekúpil a po tu zverejnených faktoch to ani v budúcnosti neplánuje. Hawk. Každý filatelista by měl býti s tímto spokojen.

Nechtěl jsem do této diskuse zasahovat, ale...

Už jsem si tu před pár roky bouřlivou diskusí v jiném vlákně na toto téma "prošel", ale definujte mi někdo filatelistu. A pak si odpovězte, jestli filatelista využívá např. gallery.portu.cz

Wjem

Moderátor

Zaregistrován:
20. 7. 2010

Vytvořeno:
4. 2. 2021, 15:52

No, já jsem si to gallery.portu.cz teď prošel a zaujalo mě, že všechna ta veteránská sportovní auta (Porsche aj.), které mají v nabídkovém portfoliu, byla v loňském roce vystavena uvnitř OC Krakov v Praze 8 Bohnicích, kde jsme je mohli po několik týdnů obdivovat.
Byla skutečně naleštěná a vyčinčaná až zrak přecházel :-) Docela mě zajímá, jestli byla vystavená i někde jinde? Viděli jste je někdo někde?

Ještě by mě také zajímalo, jestli v těch svých nabídkách má gallery.portu.cz též nějaký kapitálový podíl, anebo všechno upsali jen zájemcům z řad veřejnosti? Respektive jde mi o to, kdo nese riziko případného "investičního" neúspěchu...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.