no, protože neinvestuji jen do známek. Akcie patří také do investičního portfolia :-) Takže o tom něco málo vím...
=Evropa1]
A proč reagujete na něco, o čem nic nevíte a souhlasíte s Jaromírem, který hodil do diskuze nějakou cifru, aniž by si jí byl schopen obhájit.
=podhradsko]
pro Evropa1 - vyprávějte to tisícům investorů do akcií firem jako Enron, Worldcom, Wirecard, Kodak a dalších. Souhlas s Jaromírem, u sběratelských předmětů všeobecně takové problémy nehrozí. Tam fakt nemusím něco hlídat a sedět u PC a dávat stop loss atd.
Jinak podle mne je jen málo investorů, kteří se při první minimální ztrátě podělají strachy a okamžitě utečou. Až dodnes jsem si dokonce myslel, že takoví nejsou žádní. Ale teď už o jednom vím.
zustanme u filatelie...
jen se tu tise obesel jeste jednen velky otaznik. nikdo nereagoval a hodne podstatnou informaci.
investicni skupina Wood & Company a jeji aktivit jak to popsal wjem.
toto je fakt a pokud nekdo kryje mafii, tak ja osobne s tim mam dost problem. toto neni ze "jedna pani povidala" . to jsou fakty. a pokud by jste chteli argumentovat, ze nikdo o Bonulu a Bodorovi a spol nic netusil, tak je to potom jeste o to horsi. protoze toto se na slovensku vedelo a bylo to hodne velkym verejnym tajemstvim. jen to melo velke politicke kryti.
a tato skupit nad tim ma mit ochrany destnik.
uz to je opravdu odstrasujici.
a pak ze "lidi nejsou zli, lidi jsou fajn" .... jo nekteri jo, nekteri...
Pokud je to tak, tak v pořádku. Pouze mě zaráží, že znáte jediného investora do akcií, který zadává stop lossy. Víte, já také nesedím pouze u počítače, ani mí kolegové, ale vždy máme - všichni - zadán stop loss. V době růstu např. každý den tento stop loss zvyšujeme, což zabere pár minut času a pak si nemusím počítače celý den všímat. Tak se nemůže stát Jaromírův scénář se kterým zde souhlasíte. Je to prostě nemyslitelné!
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Pokud budu mluvit pouze ze své zkušenosti, pak jsem byl již také osloven lidmi z této skupiny na téma investic do jejich investičních aktivit. Bohužel se jednalo vždy pouze o lidi, kteří si představovali, že si před jejich nabídkou ostatní sednou na zadek. Pokud jsem chtěl bližší údaje a trochu jsem začal polemizovat, pak pouze papouškovali svoje předem naučené "pravdy" na téma minulých zisků a snažili se vsugerovat, že to budou i zisky budoucí. Nějak nedokázali pochopit, že zisky minulé nezaručují zisky budoucí. Ale to se netýkalo pouze lidí z této skupiny.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
A kolik finančních institucí za posledních 30 let, které byly pod dohledem ČNB zkrachovalo? Dohled je sice potřebný nástroj, to ale neznamená, že je 100 % zárukou.
ano to máte pravdu, 100% záruka není nikde, a pokud do toho započítáváte i divoké devadesátky a začátek tisíciletí, kdy tady teprve vznikal trh, tak jich zkrachovalo dost. Já jsem ale optimista a věřím, že už se to někam posunulo. Já bych si spíše položil otázku, kolik jich zkrachovalo za posledních 10 let, to bude mnohem přesnější číslo. Souhlasíte?
vy nechapete vyplody, ja nechapu naivitu. z toho plyne win-win, nebo-li oba jsme nachapavi.
dozor cnb je jedna vec a realita na trho je vec druha. fakty jsou fakty, to nejsou vyplody ! mozna maji ucetnictvi v cajchu, co ja vim. ja se bavim o jejich reputaci.
ale klidne si muze investovat kdo chce do ceho chce, kdyz veri ze vydela ? proc ne. ale tady na teto diskuzi jsou lide ne malinko ale hodne skepticti. tech ale je tam hodne, v podstate vsechna byla vyslovena a byla argumentovana. kazdy ma svoji pravdu.
Samozřejmě v tom se shodneme.
Na druhé straně jsem zažil mnoho diskuzí v bankách ohledně kolektivního investování a bohužel, znalost lidí, kteří toto investování nabízejí je žalostná. Z tohoto důvodu se řídím zásadou, že buď o tom něco vím a budu pokoušet osud sám, nebo si netroufnu a investovat nebudu. Nikdy bych totiž nesvěřil peníze kolektivnímu investování, protože když jde trh vzhůru majetek zhodnocují, ale pokud jde trh do poklesu to stojí za to. Po hypotéční krizi jsem srovnával ceny investičních fondů našich bank před krizí a po krizi a propady byly fatální. Na jejich obranu lze ale podotknout, že oni ve většině případů nemohly investovat na pokles. Na druhé straně neměly ani zájem svoje portfolia měnit za např. tituly dividendové atd. Prostě měly nakoupeno jeden sortiment a ten držely krize, nekrize.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.