Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

Profilový obrázek
Mirkain

Uživatel

Zaregistrován:
2. 6. 2025

#1 2. 6. 2025, 07:48

Prosim o informace. Mám figurky, letité a neznám původ. Nejsou v pěkném stavu ale moji srdcovkou. Proto bych je ráda nechala renovovat. Poradite mi, zda se někdo zabývá opravami a co to jsou za figurky. Pouze jedna má značeni.

Poslední úpravu provedl(a) Mirkain v 2. 6. 2025, 08:40
Profilový obrázek
nataradza

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2020

#2 2. 6. 2025, 09:12

Dotaz patří do sekce Starožitnosti.

Jinak ty děti na sánkách jsou pěkné a mají i nějakou cenu: https://www.mehlis.eu/de/catalogs/8416/item/3368/

Značka je podle mě William Goebel. Cca 1. třetina 20. století.

Nenapsala jste, která soška je značená. Když každou sošku nafotíte zvlášť a zkusíte vyhledat pomocí Google Lens, zjistíte víc. Nebo fotky nahrajte sem.

Co se týká oprav sošek, popište, co je s nimi v nepořádku, pak se dá něco doporučit konkrétně.

Profilový obrázek
Mirkain

Uživatel

Zaregistrován:
2. 6. 2025

#3 2. 6. 2025, 09:37
Dotaz patří do sekce Starožitnosti. Jinak ty děti na sánkách jsou pěkné a mají i nějakou cenu: https://www.mehlis.eu/de/catalogs/8416/item/3368/ Značka je podle mě William Goebel. Cca 1. třetina 20. století. ...

Děkuji mnohokrát. Jste k nezaplacení.

Značené jsou děti na saních. Damy se džbany maji hlavy na spejlích, chlapecek s ptáky ma lepene boty a divce s kufrem chybí prsty.

Profilový obrázek
nataradza

Uživatel

Zaregistrován:
29. 11. 2020

#4 2. 6. 2025, 13:23

Ty děti na saních nejsou poškozené? To by bylo dobré.

Sama vidíte tu cenu. V dobré aukci se můžou prodat kolem 3000 Kč. A to je nejhezčí kus a značený.

Co se týká opravy tak počítejte, že za každou jednu sošku bude naprosté minimum za restaurování tak 3000 Kč, pokud není poškození velké či složité. Tzn. je pro Vás lepší si vyhledat sošku na netu a koupit nepoškozenou nebo jinou. Vyjde Vás to levněji.

Profilový obrázek
Mirkain

Uživatel

Zaregistrován:
2. 6. 2025

#5 2. 6. 2025, 15:00
Ty děti na saních nejsou poškozené? To by bylo dobré. Sama vidíte tu cenu. V dobré aukci se můžou prodat kolem 3000 Kč. A to je nejhezčí kus a značený. Co se týká opravy tak počítejte, že za každou jednu sošku bude naprosté minimum za restaurování tak 3000 Kč, pokud není poškození velké či složité. Tzn. je pro Vás lepší si vyhledat sošku na netu a koupit nepoškozenou nebo jinou. Vyjde Vás to levněji.

Děkuji moc.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.