Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

djhits

Uživatel

Zaregistrován
22. 9. 2010

#1 - 23. 9. 2010, 15:05

Dobrý den, mohl by mi prosím někdo poradit jakou přibližně hudnotu má tento starožitný porcelánový servis a z jakého pochází asi roku? Předem velmi děkuji.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Aighearach

Uživatel

Zaregistrován
12. 10. 2010

#2 - 12. 10. 2010, 17:47

Dobrý den, nejsem sice znalec, ale tuto značku používala porcelánka Stará Role v rozmezí let 1922 - 1945. Cenu určit neumím. To snad poradí někdo jiný. Hodně štěstí.

Evak

Uživatel

Zaregistrován
6. 1. 2011

#3 - 11. 1. 2011, 16:18

ano, Starorolský porcelán Moritz Zdekauer, ale logo Altrohlau v kombinaci s orlicí a iniciály se na porcelánu objevuje už od roku 1909.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován
12. 1. 2010

#4 - 11. 1. 2011, 20:05

A nepouzivala se ta znacka i pozdeji? Ta velka misa s poklickou (nevim jak se tomu spravne rika🙂 ) jako by z oka vypadla jedne, co ma babicka a ta si ji urcite porizovala az po 2. svetove valce, mozna v 50. letech.

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#5 - 11. 1. 2011, 20:13

Polévková mísa?
Značky dle výrobce
[

](http://www.test.starporc.cz/www-porcelan/cz/por04.php)

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

jindras

Uživatel

Zaregistrován
10. 1. 2011

#6 - 12. 1. 2011, 10:44

Je to krásná práce, typická pro první republiku.Patří cenově k tomu lepšímu zboží. Já bych neprodával, je krásné
poobědvat s rodinou nebo přáteli nějaké dobré jídlo na takovém kvalitním servisu.

Mar7

Uživatel

Zaregistrován
12. 4. 2011

#7 - 9. 5. 2011, 21:49

Dobrý den, z jaké knihy pochází tato tabulka značek? Pořídila jsem si pro radost pár starších porcelánových věciček a samozřejmě čím dál zacházím, tím je moje zvědavost větší. Zde jsem našla stránky PMaM a colectorscircle, které jsou vážně užitečné, pořídila jsem si dvě knihy od E. Poche a pak Porcelán od Chládka (ten mně ale popravdě ve věci značek zklamal, je jich tam sice spoustu, ale velice nepřehledně a většina bez datace). Tato tabulka vypadá naprosto ideálně. Poradí někdo? Děkuji předem :-)

Tomako

Moderátor

Zaregistrován
22. 7. 2007

#8 - 9. 5. 2011, 23:48
Dobrý den, z jaké knihy pochází tato tabulka značek? Pořídila jsem si pro radost pár starších porcelánových věciček a samozřejmě čím dál zacházím, tím je moje zvědavost větší. Zde jsem našla stránky PMaM a colectorscircle, které jsou vážně užitečné, pořídila jsem si dvě knihy od E. Poche a pak Porcelán od Chládka (ten mně ale popravdě ve věci značek zklamal, je jich tam sice spoustu, ale velice nepřehledně a většina bez datace). Tato tabulka vypadá naprosto ideálně. Poradí někdo? Děkuji předem :-)

tak pokud nema info gorila ktery obrazek vlozil tak bych zkusil napsat na Starorolsky Porcelan jelikoz obrazek je z jejich webu

gorila

Uživatel

Zaregistrován
27. 12. 2010

#9 - 10. 5. 2011, 12:03
tak pokud nema info gorila ktery obrazek vlozil tak bych zkusil napsat na Starorolsky Porcelan jelikoz obrazek je z jejich webu

Vložila...

Obrázek je klikací a vede na stránku výrobce. Odkud ji vzal výrobce nevím. Ale když si člověk projde různé antikvariáty, možná narazí na knížky o porcelánu.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.