Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
jano7B9 napsal/a:
zneuzijem tuto vhodnu temu na otazku:
kolko by stala napriklad takato socha vytesat z pieskovca , vyska cca 3 metre? kolko stoji taky pieskovcovy blok na vytesanie ?
Cenu nevím, ale kdybys měl opravdový zájem o realizaci, znám osobně jednu mladou akademickou sochařku z Prahy.
Kdo zná všechny odpovědi, tomu nebyly položeny všechny otázky.
http://www.youtube.com/watch?v=4T2ptyJE4f4
Aky je Vas nazor na povodnu otazku, myslite ze je mozne (realne) najst na nieco podobne investora. Osobne pocitam s tym ze ak naklady nepresiahnu cca 1800€ Tak vysledne dielo musi mat podla mojho nazoru vyssiu hodnotu, alebo nie?
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Kludne napiste co si myslite sme na internetovom fore kde sa spolu radime nemeriame si pipikov aby sme si dokazovali kto je mudrejsi.
Podla toho co viem o bronzovych sochach je kazdy odliatok povazovany za original ak je spraveny podla signovenej sochy znameho umelca, sochar vzdy spravi len tento zaklad zvysok je praca pre odlievaca. Ak ma navyse bronzova socha zdokumentovany pocet odliatych kusov po ktorych sa forma znici je to originalne umelecke dielo a nie ziadny duplikat. To o com sa bavime nie je soska ktoru by si na zahrade uplacala moja babicka, ale aspon v mojom meste pomerne zname dielo.
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Položte si to do pohledu co kdo tím získá. Muzeum sochu,vy klon z bronzu zadara a peníze za prodej té sochy muzeu,investor klon z bronzu za 2000e. Vy jste u pohodě máte co jste chtěl a nic vás to nestálo. Muzeum má co chtělo a zaplatilo vám. Investor má klon za 2000e a nic víc,navíc nemůže mít jistotu,že to samé napadne muzeum,které těch klonú udélá 10 k výročí umělce. To pomíjím i možnost autorských práv.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.