Moderátoři: smith

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 01:01

MMER: Ad 1 - ako bolo vysvetlené - ide o bežnú kvalitu. Ad 3 - ja Ti ju ponúkam - koľko si ochotný dať? A a ko myslíš výročné? Ide o sériu mosty, nejde o žiadne ich výročia. Katalog Ti je v tomto na nič a na internete sa stačí pozrieť na aukro. ...

Než odpovím, taj ještě pár zmínek k dalším příspěvkům.
Zaprvé, nevěděl jsem, že byla vydána takto nedávno a tak ano, ověřoval bych jen na internetu a u kolegů, jenž se tím zabývají.
Zadruhé, máte pravdu, ne výroční, ale pamětní. Bylo to asi hodně nepochopitelné pro slovíčkáře.
A k věci - kol´ko?
U téhle mince si nechci, vzhledem k tomu, že je nedělám, troufat nabízet cenu. Až někdo nabídne nějakou, tak to porovnám s realitou trhu a mými možnostmi a buď vezmu nebo s díky odmítnu, jak ale říkám, po špatných zkušenostech s poptávkou na tomto serveru jsem nečekal, že by mi jí vůbec někdo nabídl. Ale nabídněte cenu, možná spíše e-mailem, uvidíme, co se s tím dá dělat. Já po téhle minci nějak neprahnu, pamětní nedělám, ale za rozumnou cenu bych do ní asi šel, mám snad všechny mince s motivem Písku.

Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 12:26

Než odpovím, taj ještě pár zmínek k dalším příspěvkům. Zaprvé, nevěděl jsem, že byla vydána takto nedávno a tak ano, ověřoval bych jen na internetu a u kolegů, jenž se tím zabývají. Zadruhé, máte pravdu, ne výroční, ale pamětní. Bylo to asi hodně nepochopitelné pro slovíčkáře. A k věci - kol´ko? U téhle mince si nechci, vzhledem k tomu, že je nedělám, troufat nabízet cenu. Až někdo nabídne nějakou, tak to porovnám s realitou trhu a mými možnostmi a buď vezmu nebo s díky odmítnu, jak ale říkám, po špatných zkušenostech s poptávkou na tomto serveru jsem nečekal, že by mi jí vůbec někdo nabídl. Ale nabídněte cenu, možná spíše e-mailem, uvidíme, co se s tím dá dělat. Já po téhle minci nějak neprahnu, pamětní nedělám, ale za rozumnou cenu bych do ní asi šel, mám snad všechny mince s motivem Písku.

myslim ze je nyni naivni myslet si ze by Ti minci nekdo nabidnul pod cenou,takze nezbyva nez sledovat aukce - Pisek v bezne kvalite se necha koupit za relativne normalni penize napr. ted je tam jedna za 15900 kup ted....

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 12:59

myslim ze je nyni naivni myslet si ze by Ti minci nekdo nabidnul pod cenou,takze nezbyva nez sledovat aukce - Pisek v bezne kvalite se necha koupit za relativne normalni penize napr. ted je tam jedna za 15900 kup ted....

OK, možná časem, teď na to není čas a přes internet už obchoduji pouze "osobně" /tj. přes lidi odsud a přes dřívější obch. partnery/. 15900 je na pováženou - cenu jsem ještě nezjišťoval, takže možná je normální (tam by byl problém sehnat asi tolik peněz najednou), ale u těch pár pamětních českých /současných/ co jsem kupoval jsem vždy platil kolem nominálu + 20 - 30%, tj. jsem čekal do 8000,- Kč.
Jak ale říkám, tyhle mince nejsou moje parketa.

Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.

roland22

Uživatel

Zaregistrován:
29. 8. 2007

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 13:08

OK, možná časem, teď na to není čas a přes internet už obchoduji pouze "osobně" /tj. přes lidi odsud a přes dřívější obch. partnery/. 15900 je na pováženou - cenu jsem ještě nezjišťoval, takže možná je normální (tam by byl problém sehnat asi tolik peněz najednou), ale u těch pár pamětních českých /současných/ co jsem kupoval jsem vždy platil kolem nominálu + 20 - 30%, tj. jsem čekal do 8000,- Kč. Jak ale říkám, tyhle mince nejsou moje parketa.

tá minca má síce nominálnu hodnotu 5000 Kč, ale obsahuje pol unce zlata a zlato je momentálne na 1060 €/ unca

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 13:33

tá minca má síce nominálnu hodnotu 5000 Kč, ale obsahuje pol unce zlata a zlato je momentálne na 1060 €/ unca

V tom případě mi to vychází na nějakých 12 800,- Kč, ne 15 900,- Kč.

roland22

Uživatel

Zaregistrován:
29. 8. 2007

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 13:49

samozrejme si musíš zarátať nejaký ten zisk pre mincovňu a predajcu 🙂

NumizmatSR

Uživatel

Zaregistrován:
22. 3. 2009

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 13:53

Jaj MMER, presne som čakal, že to takto dopadne....Ty len popytuješ mince, ktoré by si ani nezaplatil, resp. nemal na ne. Najskôr máš dopyt po minci, i ked ani nevieš o čo ide. Potom zase vymýšľaš, naradšej by si chcel všetko za nominál alebo cenu kovu...Tvojich obchodných partnerov nepoznám, ale predpokladám, že ani neexistujú.Alebo sú to obchodný partnery zo základnej školy, kam asi ešte chodíš.

OK, možná časem, teď na to není čas a přes internet už obchoduji pouze "osobně" /tj. přes lidi odsud a přes dřívější obch. partnery/. - neviem kto mám viac času ako školák,

15900 je na pováženou - cenu jsem ještě nezjišťoval, takže možná je normální (tam by byl problém sehnat asi tolik peněz najednou)- však si písal, že peniaze na investíciu sa vždy nájdu - nie??

ale u těch pár pamětních českých /současných/ co jsem kupoval jsem vždy platil kolem nominálu + 20 - 30%, tj. jsem čekal do 8000,- Kč. - pochybujem, že máš čo i len jednu.

MMER- zhrnutie, to že Ťa baví numizmatika je pekná vec, ale miesto týchto blbostí, čo tu píšeš a imaginárnych dopytoch by si sa radšej mal venovať škole alebo tvojmu štátu, či čo si to v tej hlave vymýšľaš.

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 14:22

U techto zlatych pametnich minci zapomente na nominal, ten jejich cenu na trhu vubec neurcuje. Jinak nejnizsi mozna cena za kterou by jste ji mohl teoreticky ziskat je v bezne kvalite 13624,- Kc, ale to by jste musel byt smluvni partner Ceske narodni banky - viz zde:
http://www.cnb.cz/miranda2/export/sites/www.cnb.cz/cs/platidla/numismatika/prodej_sberatelskeho_materialu/cenik_pam_mince/ceny_minci_drahe_kovy_201105-06.pdf
Napriklad Ceska mincovna jako smluvni partner CNB ji prodavala za 15250,- Kc + 119,- Kc postovne.
Pokud si myslite ze ji sezenete levneji tak i to teoreticky mozne je, ale pouze od nejakeho trouby ktery ji treba dostal a vubec nema prehled o jeji cene na trhu. Takze hodne stesti...

Tomako

Moderátor

Zaregistrován:
22. 7. 2007

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 14:24

MMERe Ty ses proste klaun....... oficialni cena techto minci je stanovena CNB - bk 13624,- / proof 14024,- jaka je cena trzni je vec jina stacilo misto blbejch kecu minci vcas zarezervovat 🙄

MMER3

Uživatel

Zaregistrován:
31. 8. 2008

Vytvořeno:
11. 6. 2011, 14:33

Jaj MMER, presne som čakal, že to takto dopadne....Ty len popytuješ mince, ktoré by si ani nezaplatil, resp. nemal na ne. Najskôr máš dopyt po minci, i ked ani nevieš o čo ide. Potom zase vymýšľaš, naradšej by si chcel všetko za nominál alebo cenu kovu...Tvojich obchodných partnerov nepoznám, ale predpokladám, že ani neexistujú.Alebo sú to obchodný partnery zo základnej školy, kam asi ešte chodíš. OK, možná časem, teď na to není čas a přes internet už obchoduji pouze "osobně" /tj. přes lidi odsud a přes dřívější obch. partnery/. - neviem kto mám viac času ako školák, 15900 je na pováženou - cenu jsem ještě nezjišťoval, takže možná je normální (tam by byl problém sehnat asi tolik peněz najednou)- však si písal, že peniaze na investíciu sa vždy nájdu - nie?? ...

Ad 1 - chodím na vyšší gymnázium /tj. ekvivalent SŠ/, kde jsem šéfredaktorem tamního šk. časopisu, 2. nejlepšího v kraji /republika teprve bude ;-) /
Ad 2 - nájdu, však nepíši, že je to nemožné, jen by to byl problém - je to víc, než jsem čekal a víc, než mám momentálně připraveno, ale ano, nájdu, kdybych hodně chtěl.
Ad 3 - podotýkám, že jsem nečekal, že by se někdo vůbec našel, spíše to byla zmínka, že by se při rozumné ceně o tom dalo přemýšlet.
Ad 4 - kdo má viac času? Záleží na tom, co je to za školáka. Při mých aktivitách má víc času kdekdo, bez ohledu na věk.
Ad 5 - už mám asi jen jednu, která se mi líbila, zbytek se rozprodal, protože tyhle mince nedělám, a výtěžek se použil na rozšíření toho, co je pro mne zajímavé.
Bylo jich nějakých 5 - 6 ks, netvrdím, že jich byly stovky.
Ad 6 - škole se věnuji a stát už nefunguje, až zbude čas, bude to uvedeno na stránkách. Ještě zvažuji, co s tím dál, ale rád by připomněl a podotkl, že to je, byla a bude recese. Kdo to nechápe nebo nechce pochopit, nechť to vůbec nikde nezmiňuje a stránky nenavštěvuje, mohlo by to na něj mít neblahý dopad.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.