Moderátoři: smith
Zdravím kolegy sběratele. Jako mnoho z nás se potuluju v krajinách grošoviny a rád bych si udělal radost ke své včerejší události, kdy jsem se oženil s tou nejlepší ženou na světě😉 Mám zájem o dobový zlaťák, nic vzácného - rozpočet je omezen...😞 Pokud se vám tedy práší ve sbírce třebas na uherský Zikmundův dukát, popřípadě jinou "bežnější" zlatou minci z grošového období, pošlete mi fotky s nabídkou ceny na mail: jiri.sopik@centrum.cz Díky, Jirka (Austral).
mel by spis udelat jedno, jeste mnohem vyznamnejsi zivotni rozhodnuti, a vstoupit k nam 😁
Tak ahoj s příspěvkem číslo 5 - pro statistika kacura - doufám, že si nemusíme vykat😉 Necítím se ještě na to abych tady fundovaně přispíval, tak si radši jen tak pročítám... Opečovávám si jen těch svojich 20 grošíků (kromě Pohrobka😃 a Ludvíka je tam od každého vladaře aspoň kousek) a na těch se prdlajs naučím - sice jsem přes mail sehnal nějakou literaturu od spoluforisty biggera - za to díky! Ale znáte to, jak tu mincičku nemáte v ruce... Celkově mě mince fascinovaly od dětství jako krásná ukázka lidské dovednosti a na PG se mi nejvíce líbí ten nádech historie - jsou to mince z rozkvětu českých zemí po mincovní reformně VII - až mě mrazí v zádech, když si vemu do ruky ten groš a řeknu si v hlavě co asi všechno ta mince zažila, možná s ní platil můj pra-pra-atd. -předek ve 14 sloletí za motyku... Kdo ví... Pokud jste stejně postižení lidi v Olomouci, kde zrovna bydím a bydliti asi i budu, tak se s vámi rád sejdu osobně, proberem to u kafe nebo piva a možná budu na fórum přispívat častěji😉
Oliver: myslíš virtuální pobočku ČNS - pražské groše? To už je vyšší dívčí... Su 2 dny po svatbě, starám se o klub stolního tenisu, dělám společně s milou předsedu SVJ + k tomu moje vrozená lenost😉 TeĎ ale vážně - mohlo by mě to nadchnout, jen bych potřeboval info mailem😉
Omlouvám se moderátorům fóra za offtopic, Jirka (Austral).
vyssi divci to neni, to neboj, napis mi email (klikni na muj nick a dostanes se na moznost poslat mi zpravu a tam muj mail najdes, prip. zrychlene zde). maily sem nepiseme rovnou proto, aby to tu nesbirali roboti a nechodilo nam zbytecne vic spamu. nejake info Ti poslu, prip. pripoj, co by Te zajimalo konkretne.
Poptavam sovetske mince - kopejki hlavne 1931 - 1957, ale take i 1961-1991, hlavne zachovale aspon 0/0
Do predchozi sbirky mi porad jeste chybi Cina 1 fen 1957 a 1961, 2 fen 1961 a 5 fen 1957, take v kvalite aspon 0/0, nebo i 1/1 jestli budou hezci, nez co mam ted`.
Zaplatim
5 fen 1957 - 500,-
2 fen 1961 - 2000,-
1 fen 1957 - 2000,-
1 fen 1961 - 2000,-
Ceny jen za unc kvalitu, jinak to jsou eurove mince.
U sovetskych minci ceny uplne presne nevim, zalezi na domluve.
kdyby někdo potřeboval ceník oběžných mincí - tabulku pro své úpravy, vyžádejte na : adorosh@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.