Moderátoři: smith
1halere 1991,1992 jsou pouze v sadach v obehu dle katalogu nebyli
Informace z webové stránky ČNB:
Od roku 1980 však byly, přinejmenším právě pro potřebu sad, vyráběny všechny nominály platných mincí z obecných kovů. Jedinou výjimku představuje mince 1 h, sice platná, avšak od roku 1963 již nevyráběná. Ve sledovaném období byla jednorázově vyražena pouze v roce 1986 a pro potřeby sad ještě v letech 1991 a 1992. Mince vyráběné pouze pro sady byly raženy v podstatně menším množství, než mince pro potřebu běžného hotovostního platebního styku. Tyto omezené emise proto mají potencionálně vyšší vzácnost, která se v některých případech (např. 5 Kčs 1986) na sběratelském trhu již projevila. V rámci výroby pro sady však byla povolena určitá "plusová" tolerance v dodaném množství (zejména z důvodu hospodárného využití vyrobených polotovarů a již vyražených mincí). Vyrobené množství některých nominálů proto přesahuje množství vyrobených sad, i když řádově nedosahuje množství realizovaná při ražbě pro běžný platební styk.
Pokud si někdo z vás koupil pardubické tričko v konzervě a jeden haléř z r.1991 neo 1992 mu zbyl, pak si ho rád koupím.😉
Confidentia dimidia pars profectus, proscipientia ea alia!
Neustále aktualizovaný seznam bankovek a mincí, které sháním a nabízím, Vám rád pošlu e-mailem.
MMER:
Moje nabidka nekolika tisic minci:
http://www.mujweb.cz/www/numismat/
Urcite tam neco najdete.
Pripadnou objednavku prosim poslete mailem.
numismat@seznam.cz
nazdar hosi a devcata jsem sberatel zacatecnik a sbiram vsechny mozne mince ale nejvice sbiram mince stredoveke ,RU a mince naseho zemi jelikoz jsem sberatel tak taky musim mit nejake nove prirustky tak se mi pokud nejake mince mate rosim ozvete budu vam moc vdecny a jeste vdecnejsi kdys nejake darujete diky za pozornost a Srdecne vas zdravi doritas doritas@seznam.cz icq-376 651 431 a tel 603 990 545 prosim nevolat:D
Pisem si na nete s jednym zberatelom z USA, ktory mi uz viac krat poslal len tak za nic nejake mince - madarske denare, Janov, stredoveke Bulharsko, nejaku Cinu... samozrejme nic vzacne, max do $10 za kus, ale potesi to, najma ked z daneho obdobia alebo oblasti nemam nic a sam by som si asi nic nekupil kedze sa nevyznam.
CORPUS NUMMORUM
...cross-referenced auction archives coming very soon...
Sledujte progres na Facebooku
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.